Cara menggunakan iPhone Touch 3D pada semua Android tanpa root

IPhone terbaru keren berkat ciri 3D Touch yang dibawanya. Tetapi bukan hanya iPhone, sekarang semua telefon pintar Android juga dapat menggunakan fitur 3D Touch tanpa memerlukan akses root.

Selain menjadi iPhone pertama yang dilengkapi dengan RAM 2GB, iPhone 6s juga dilengkapi dengan warna Rose Gold yang menawan dan juga teknologi skrin sentuh 3D yang canggih. Kedua-dua skrin sentuh, teknologi skrin ini berfungsi dengan mengenali jenis sentuhan yang anda berikan.

Bukan hanya iPhone, telefon pintar dengan teknologi 3D Touch atau Force Touch juga ada pada Android Huawei Mate 8 . Adakah anda ingin mencuba pengalaman menggunakan tenologi 3D Touch? JalanTikus adalah cara untuk menggunakan 3D Touch pada semua Android tanpa root.

BACA JUGA
  • 5 Telefon Pintar Android dengan Teknologi Paparan Sentuhan 3D untuk iPhone 6s
  • Wah! Force 6s iPhone Touch boleh menjadi skala digital!
  • Cara Mudah Membuat Foto 3D Tanpa Photoshop

Kelebihan 3D Touch pada Telefon Pintar

Tidak seperti teknologi skrin sentuh secara umum, 3D Touch pada iPhone berfungsi dengan mengenali jenis sentuhan anda. Sebagai contoh, ketika dipegang pada ikon aplikasi, jalan pintas akan muncul untuk menjalankan perintah tertentu. Teknologi ini juga membolehkan iPhone 6S diubah menjadi skala digital.

Cara Mengaktifkan Sentuhan 3D di Semua Telefon Pintar Android

Siapa kata 3D Touch hanya boleh ada di iPhone 6s dan iPhone 7 sahaja? Semua telefon pintar Android juga dapat menggunakan 3D Touch, bukan hanya Huawei Mate 8. Jangan percaya? Lihat video.

Nah, bagi anda yang ingin tahu menggunakan Sentuhan 3D pada telefon pintar Android, mari cuba langkah berikut:

  • Pasang aplikasi Yahoo Aviate Launcher pada telefon pintar Android anda.
Aplikasi Peningkatan Desktop Yahoo (Dahulu Makmal ThumbsUp) MUAT TURUN
  • Setelah dipasang, di Skrin Utama sila geser ke kanan untuk mencari menu Tetapan Pelancar .

  • Cari menu Aviate Labs . Kemudian aktifkan menu Tindakan Pantas . Untuk tetap menarik, pilih pilihan Hidup Tanpa Petunjuk .

  • Setelah selesai, seret dan lepaskan aplikasi kegemaran anda ke Homescreen Aviate Launcher . Seperti iPhone, aplikasi yang disokong oleh 3D Touch hanya aplikasi tertentu, seperti Facebook, Twitter, SMS, E-mel, Penyemak Imbas, dan lain-lain.

Mudah betul bagaimana menggunakan 3D Touch iPhone pada Android? Dia menangis lagi, anda tidak memerlukan akses root untuk melakukannya. Oleh itu, mari kita mencuba agar Android anda kelihatan hebat dan canggih!

Artikel Berkaitan