8 Aplikasi Canggih untuk Membuat Internet Lebih Cepat di Android

8 aplikasi Android hebat yang dapat membantu memaksimumkan kelajuan Internet anda!

Kini, keperluan untuk rangkaian Internet menjadi sangat penting. Banyak orang sanggup meluangkan masa hanya untuk Internet, bahkan sehinggakan terpaksa menghabiskan banyak kuota setiap hari. Namun, bagi pengguna Internet, sudah tentu kuota masih boleh dibeli lagi, tetapi jika sambungan Internet lambat? Anda mesti kecewa dengan tumit kepala.

Walaupun kini tersedia teknologi rangkaian 3G / 4G yang membolehkan anda mempunyai akses Internet yang cepat, tidak ada salahnya jika anda masih mahu meningkatkan kelajuan Internet sehingga alias cepat kilat alias lancar tanpa memuat lama. Bagi pengguna Internet di kawasan terpencil, aplikasi di bawah mungkin sangat berguna untuk dicuba. Berikut adalah 8 aplikasi Android yang dapat membantu memaksimumkan kelajuan Internet anda.

BACA JUGA
  • Ini adalah negara yang paling rentan terkena penggodam
  • Mesti tahu! Ini adalah 7 perintah CMD yang sering digunakan oleh penggodam
  • Inilah Cara Melindungi Akaun Anda di Internet daripada Penggodam

8 Aplikasi Canggih untuk Membuat Internet Lebih Cepat di Android

1. Penggalak & Pengoptimum Internet

Aplikasi ini dilengkapi dengan fitur dan fungsi untuk memprioritaskan aplikasi penyemak imbas dari aplikasi lain yang juga menggunakan akses Internet. Oleh itu, apabila anda menggunakan penyemak imbas, aplikasi lain akan terkunci buat sementara waktu. Selain itu, Internet Booster & Optimizer juga berfungsi membersihkan RAM, memori cache, dan DNS flushes. Beberapa fungsi ini berguna untuk memastikan bahawa sumber Internet hanya digunakan khusus untuk penyemak imbas.

2. 2x Internet Lebih pantas

2x Internet Faster dirancang untuk menggandakan kelajuan Internet untuk sambungan rangkaian pada 3G dan 4G. 2x Internet Faster dirancang dengan pengaturcaraan khas untuk meningkatkan kelajuan Internet 2x kali ganda dari kelajuan normal. Aplikasi ini juga dapat dijalankan pada perangkat Android yang belum di-root. Cara menggunakannya juga hanya dengan ketuk. Ia mudah?

Perisian Aplikasi Marvin Apps DOWNLOAD

3. Penggalak Kelajuan Internet

Internet Speed ​​Booster disertakan dalam aplikasi yang mudah digunakan kerana mempunyai reka bentuk yang sangat sederhana. Anda hanya mengetuk menu yang tersedia untuk mengaktifkan dan menyahaktifkan aplikasi ini. Algoritma khas ini yang terdapat dalam Internet Speed ​​Booster mampu meningkatkan kelajuan Internet pada peranti Android anda.

4. Penggalak Internet (root)

Internet Booster (root) menggunakan kaedah yang berbeza untuk menggunakan sumber Internet yang ada. Jadi, pada dasarnya aplikasi ini hanya mengubah konfigurasi sistem ROM untuk meningkatkan kelajuan Internet 40 hingga 70 peratus lebih tinggi daripada kelajuan yang ada. Memandangkan aplikasi ini mesti memanipulasi sistem ROM, maka sebelum menggunakan aplikasi ini pastikan peranti Android anda dalam keadaan root.

5. Pemacu Kelajuan Internet Percuma

Booster Kelajuan Internet percuma dapat meningkatkan kelajuan Internet Android anda sebanyak 40 hingga 80 peratus dari kelajuan asalnya. Kaedah aplikasi ini adalah untuk meningkatkan latensi ping, menghentikan aplikasi latar belakang yang tidak perlu, dan mengatur antara sambungan selari yang digunakan secara serentak pada perangkat Android.

6. Pemacu Kelajuan Internet 3G / 4G

Aplikasi ini digunakan untuk meningkatkan kelajuan Internet yang setara dengan rangkaian 3G / 4G. Jadi, bagi anda yang berada di pedalaman mungkin sesuai dengan aplikasi ini. 3G / 4G Internet Speed ​​Booster dapat meningkatkan kelajuan Internet sebanyak 30 hingga 40 peratus dari sebelumnya.

7. Master Kelajuan Internet

Internet Speed ​​Master adalah aplikasi yang telah dipasang oleh lebih dari 1 juta pengguna Android di seluruh dunia. Cara aplikasi ini berfungsi adalah dengan menyesuaikan tetapan TCP / IP dan mengubah sistem fail untuk meningkatkan kelajuan Internet pada perangkat Android. Sebelum menggunakan aplikasi ini, Anda disarankan untuk membuat cadangan kandungan peranti Android anda. Aplikasi ini juga dirancang untuk memenuhi hampir semua jenis ROM pada Android.

8. Penggalak Kelajuan 3G

Aplikasi penggalak Internet terbaru, 3G Speed ​​Booster mempunyai ukuran yang ringan tetapi tidak kalah dengan aplikasi lain. Cara 3G Speed ​​Booster berfungsi adalah dengan mengimbas semua aplikasi yang mengakses Internet di latar belakang pada Android anda dan kemudian menyahaktifkan aplikasi yang tidak diperlukan. Dengan begitu, kelajuan Internet anda akan stabil dan tentunya menjimatkan kuota anda. Aplikasi ini dapat berfungsi dengan cekap hanya pada rangkaian 3G.

Perlu diingatkan bahawa semua aplikasi yang disebutkan di atas tidak menjamin 100% kelajuan Internet Android anda dapat mengalami peningkatan yang ketara. Sebabnya, terdapat banyak perkara yang boleh mempengaruhi kelajuan Internet seperti cuaca, atau keadaan geografi di mana anda tinggal. Oleh itu, aplikasi di atas hanya dapat memaksimumkan kelajuan Internet anda. Bagikan pengalaman anda dalam mencuba aplikasi di atas di ruangan komen, okey?

Artikel Berkaitan