7 Permainan Terburuk di Dunia, Mainkan Minit Auto Bosan!

Sekiranya anda fikir semua permainan boleh menghiburkan, ternyata ada beberapa permainan terburuk sepanjang masa yang dikritik hebat oleh para pemain kerana membuat ilfil. Lihat senarai penuh!

Permainan apa yang anda fikir paling teruk dalam sejarah?

Bermain permainan semestinya membawa kegembiraan dan dapat bersantai, bahkan beberapa permainan dibuat untuk menjadi sukan profesional seperti permainan MOBA.

Namun, tidak semua pembangun permainan dapat menyediakan permainan yang sesuai untuk dimainkan. Bahkan ada beberapa permainan yang sangat teruk sehingga dibenci oleh pemain.

Sebagai contoh permainan terburuk yang pernah ada adalah yang berikut!

 • Pejuang Dalam
 • AMY
 • Larry Leisure Suit: Box Office Bust
 • Batman: Esok Gelap
 • Pahlawan Penyangak
 • Ping Pals
 • Permainan terburuk di dunia, rugi jika anda bermain!

  Permainan dibuat untuk tujuan yang menyeronokkan, bahkan untuk aktiviti pembelajaran. Semua orang akan gembira sekiranya dijemput untuk bermain, terutamanya semasa waktu kosong.

  Jenis permainan itu sendiri sangat pelbagai, anda boleh bermain permainan tradisional atau permainan yang menggunakan peralatan digital, alias permainan video.

  Seiring dengan perkembangan zaman, kanak-kanak dan remaja semakin meninggalkan permainan tradisional. Kemudian, beralih ke permainan video di konsol atau mudah alih.

  Walau bagaimanapun, permainan ini tidak selalu menyeronokkan kerana ada juga permainan yang sebenarnya membuat anda bosan dan kesal ketika bermain .

  Dipetik dari GameRankings, berikut adalah senarai permainan terburuk di dunia:

  1. Charlie's Angels

  Charlie's Angels pertama kali dikenali sebagai filem aksi yang menarik. Namun, ia berbeza dengan permainan yang sangat buruk dalam semua aspek permainan.

  Permainan ini pertama kali dirilis pada tahun 2003 untuk GameCube dan PlayStation 2. Setelah dilancarkan, banyak orang mengadu tentang permainan ini.

  Banyak pengkritik permainan Charlie's Angels mempunyai grafik yang sangat buruk, cerita yang membosankan, dan terlalu mudah diselesaikan.

  2. Pejuang Dalam

  Selanjutnya adalah game fighting Fighter Within yang sangat dikritik oleh semua media permainan. Semua prihatin dengan sensor Kinect yang diperlukan untuk memainkan permainan ini.

  Sebenarnya, permainan ini mempunyai grafik yang cukup bagus untuk permainan yang dikeluarkan pada tahun 2013 di Xbox One. Malangnya, terlalu banyak bug ditemui semasa menggunakan Kinect.

  Ini benar-benar membuat pemain kecewa dan kecewa ketika memainkannya. Sudah Hancur Fighter Within ini, malah hanya mendapat skor 24% dari GameRankings.

  3. AMY

  Adakah anda suka permainan seram?

  Pastikan anda tidak mencuba permainan Amy ini , geng. Bukan kerana permainannya sangat menakutkan, tetapi permainannya sangat buruk. malah ada pengulas yang mengatakan permainan ini sangat membosankan.

  Amy menceritakan tentang pengembaraan Amy, anak yang mempunyai autisme dengan kekuatan ghaib. Dia ditemani oleh Lana yang selalu melindunginya.

  Malangnya, jalan cerita permainan ini selalu membuat pemain kecewa untuk meninggalkan permainan di pertengahan jalan.

  Bukan hanya itu, grafik dan kawalan yang buruk juga menambahkan kritikan terhadap permainan ini.

  4. Leisure Suit Larry: Box Office Bust

  Leisure Suit Larry: Box Office Bust adalah permainan pengembaraan yang dilancarkan untuk pelbagai konsol. Permainan ini pertama kali diluncurkan pada tahun 2009, kemudian berencana untuk mengeluarkan versi HD.

  Namun, rancangan itu dibatalkan kerana ulasan buruk dari semua pengkritik permainan. Malah IGN mengatakan bahawa permainan ini tidak wajar dibeli.

  Sebabnya mudah, Leisure Suit Larry: Box Office Bust sangat membosankan dan mempunyai permainan yang buruk.

  5. Batman: Esok Gelap

  Siapa yang tidak suka Batman?

  Jaka pasti anda suka atau paling tidak boleh memberikan watak Batman kepada permainan. Tetapi, kali ini ada permainan yang boleh membuat anda menyesal.

  Batman: Anda harus mengelakkan Esok Gelap ini kerana anda mempunyai kawalan dan kedudukan yang sangat buruk.

  Ini disebut oleh pelbagai media permainan terkenal seperti IGN, Game Informer, Game Spot, dan lain-lain.

  Sebenarnya, begitu teruk permainan ini, Game Informer memberikan nilai 0.75 / 10. Sekiranya anda ingin tahu, periksa permainan di Xbox atau GameCube.

  6. Pahlawan Penyangak

  Bethesda dipercayai selalu menghasilkan permainan berkualiti, tetapi tidak kali ini. Rogue Warrior adalah contoh permainan yang tidak boleh dilepaskan, geng.

  Tidak hanya gaya permainan yang membosankan, tetapi juga sejumlah gangguan yang sangat mengganggu. Jangan berhenti di situ, cerita yang diberikan sangat pendek dan klimaksnya kurang berkesan.

  Walaupun permainan FPS ini mempunyai grafik yang cukup bagus pada zamannya, permainan itu sendiri sangat membosankan dan tidak patut dibeli.

  Permainan ini dikeluarkan untuk pelbagai konsol pada tahun 2009 dan dianggap sebagai permainan terburuk pada masanya.

  7. Ping Pals

  Akhirnya, Ping Pals dikeluarkan khas untuk Nintendo DS, permainan ini anda boleh bermain sendiri atau berbilang pemain di luar talian.

  Dengan ciri sembang yang sudah dimiliki oleh platform Nintendo DS itu sendiri, Ping Pals adalah permainan yang tidak mempunyai faedah yang jelas dan permainan yang dimiliki juga tidak begitu mencabar.

  Walaupun selamat untuk bermain untuk anak-anak, Ping Pals banyak dikritik oleh media permainan, bahkan dianggap tidak sesuai digunakan sebagai permainan.

  Itulah permainan terburuk yang pernah dan tidak disukai oleh banyak orang. Bagi anda, apakah permainan terburuk?

  Tuliskan pendapat anda di ruangan komen, ya. Jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi

  Artikel Berkaitan