4 Perisian Percuma untuk Mencari Fail Pendua di PC

Mempunyai kapasiti penyimpanan terhad, mungkin banyak fail berkembar atau pendua pada cakera keras anda, gunakan 4 aplikasi ini.

Mungkin kita sering lupa adakah fail ini pernah wujud di komputer atau cakera keras kita? Dan selepas itu untuk memastikan kami akan menyimpan fail tersebut dalam folder atau pemacu yang berbeza. Tetapi tepatnya lebih banyak fail pendua yang ada di HardDisk atau komputer kita akan semakin memenuhi kapasiti. Oleh itu, kami memerlukan aplikasi yang dapat mencari dan memadam fail yang sama pada cakera keras atau komputer anda. Berikut adalah beberapa aplikasi yang dapat membantu anda membersihkan fail pendua pada PC atau cakera keras anda.

BACA JUGA
  • Cara Pantas dan Mudah untuk Menamakan Semula dan Memuatkan Banyak Fail secara automatik di Komputer
  • 4 Koleksi Petua Cara Menyembunyikan Fail Rahsia di Telefon bimbit dan Komputer
  • Cara Mudah Menghapus Fail Sampah di Windows 8 (Tanpa Perisian)

4 Aplikasi Percuma untuk Mencari Fail Pendua

1. Pencari Fail Pendua Auslogics

Bagi Auslogics, yang sudah terkenal dengan beberapa perisian tweak buatan sendiri, ia mesti mempunyai kepercayaan pada aplikasi File Finder. Auslogics Duplicate File Finder dengan antara muka yang sederhana dan ciri yang mencukupi tentunya sangat mudah digunakan, dan mempunyai algoritma yang menjadikan proses pencarian fail lebih pantas.

Auslogics Software Pty Ltd MEMBUAT & Mengemas Aplikasi

2. Anti-Berkembar

Anti-Twin , nama yang menerangkan dengan jelas fungsi aplikasi itu sendiri yang sememangnya berfungsi untuk menghapuskan semua fail berkembar dengan cekap dan pantas tentunya. Dilengkapi dengan keupayaan carian fail Unicode yang menjadikannya lebih popular.

Aplikasi untuk Pembersihan & Tweaking Perisian Rosenthal DOWNLOAD

3. CloneSpy

Sesuai untuk anda yang sering memuat turun dari internet dan sering lupa ketika mahu memuat turun fail, sama ada fail tersebut telah dimuat turun atau tidak. Ciri-ciri CloneSpy tentu saja yang pertama menghapus fail yang sama, memindahkan fail yang sama ke folder tertentu, menyediakan senarai fail yang sama tanpa menghapus fail, dan banyak lagi yang tentu saja memudahkan anda.

CloneSpy DOWNLOAD Pemuat turun & Pemalam Aplikasi

4. CariMyFiles

Walaupun mempunyai ukuran fail yang kecil, namun menurut JalanTikus aplikasi ini sangat efektif dan ringan untuk digunakan. SearchMyFiles menerima penghargaan dari Gizmo untuk perisian percuma juga membuktikan aplikasi ini sesuai untuk anda gunakan setiap hari. Fungsi yang difokuskan pada fungsinya adalah mencari banyak fail, serta banyak penapis yang dapat Anda gunakan untuk mempercepat pencarian.

Nirsoft MUAT TURUN Aplikasi Pembersihan & Tweaking

Oleh itu, anda boleh mencuba semua dan memilih salah satu yang anda rasa paling berkesan dalam penggunaannya sehingga memudahkan proses pencarian anda. Anda boleh memuat turun perisian tweaking lain di JalanTikus.

Artikel Berkaitan