Inilah Cara Melombong BitCoin Dengan Mudah

Terdapat beberapa cara untuk memiliki BitCoin. Salah satunya ialah perlombongan. Menurut anda bagaimana prosesnya? Mari lihat bagaimana membebaskan perlombongan Bitcoin!

Mata wang paling mahal di dunia hari ini, iaitu Bitcoin. Dahulu harganya mahal, harga satu duit syiling kini mencecah Rp60 juta. Salah satu sebab mengapa harganya mahal, kerana ramai yang menginginkannya. Adakah anda salah seorang dari mereka?

Untuk mendapatkan BitCoin, terdapat beberapa cara. Salah satunya adalah dengan melombong atau melombong. Menurut anda bagaimana prosesnya? Mari lihat bagaimana membebaskan perlombongan Bitcoin!

BACA JUGA
  • Nvidia Update Driver 378.78, DX12 Prestasi Permainan Hingga 33%!
  • Nvidia Titan Xp, GPU Paling Kuat di Dunia. Harga 16 Juta!
  • Nvidia Melancarkan GTX 1080TI, VGA Tercepat Melebihi GTX Titan X!

Cara Mudah Melombong Bitcoin Percuma

Sumber foto: Gambar: Geckoandfly

Kaedah perlombongan Bitcoin ini, Jaka ditujukan kepada anda yang mempunyai dana yang besar. Kerana secara amnya untuk membuat perlombongan RIG, tidak memerlukan sedikit biaya. Bagi anda yang mempunyai dana terhad, anda harus berniaga.

Dengan cara ini, anda boleh mendapatkan BitCoin secara percuma. Tetapi kerana Bitcoin sangat berharga, jangan harap anda dapat melakukannya dengan mudah. Oleh itu, anda tidak ingin tahu, rujuk kaedah penambangan percuma berikut BitCoin ...

Langkah-langkah Menambang Bitcoin Percuma

Langkah 1

Tentukan terlebih dahulu perkakasan yang ingin anda gunakan untuk perlombongan. Terdapat tiga pilihan, iaitu pemproses, kad grafik dan kad ASIC. Bagi anda yang cenderung mencuba Jaka mencadangkan bermula dengan kad grafik, jangan lakukannya dengan pemproses. Sebabnya, cuba lihat carta mudah berikut.

PerkakasanJenisJulat hargaKepantasan
Pemproses Intel Core i5 Haswell Rp 2 juta 50 Mhash / s
Kad grafik Nvidia GTX 1060 Rp 3 juta 500 Mhash / s
Kad ASIC Penambang Redfury Rp 350 ribu 2000 Mhash / s

Langkah 2

Muat turun perisian yang dipanggil "GUIMiner" . Anda boleh memuat turun melalui pautan berikut:

GUIMiner DOWNLOAD Produktiviti Apl

Langkah 3

Daftar di laman kumpulan BitCoin, contohnya adalah "SlushPool" .

Laman Kolam BitCoin: Senarai SlushPool

Langkah 4

Sekiranya anda log masuk, klik tab "Pekerja" , kemudian klik "Pekerja Baru" . Berikan sebarang nama percuma, kemudian klik "Buat" .

Langkah 5

Buka perisian "GUIMiner" yang anda buka sebelum ini. Dalam pilihan "Pelayan" , pilih "Lain" . Kemudian pada pilihan "Host" , isikan "sg.stratum.slushpool.com" . Kemudian dalam pilihan "Port" , masukkan "3333" . Dalam pilihan "Nama Pengguna" , isikan "(Nama Pengguna SlushPool) (Tempoh) (Pekerja Nama Pengguna)" . Dalam pilihan "Kata Laluan" , masukkan apa sahaja secara bebas. Contohnya anda dapat melihat gambar di bawah.

Langkah 6

Dalam pilihan "Peranti" , tentukan perkakasan yang akan digunakan. Dalam pilihan "CPU Affinity" , periksa nombor terbesar dan kosongkan yang lain. Sekiranya semuanya selesai, klik "Mula Menambang" .

Bonus: Bilakah saya mendapat Bitcoin?

Proses perlombongan adalah proses yang agak panjang. Untuk menyelesaikan blok perlombongan, diperlukan beberapa hari hingga beberapa minggu. Semuanya bergantung pada tahap pengiraan kesukaran dari Bitcoin.

Kaedah melombong Bitcoin percuma di atas, pada dasarnya, adalah soal perkakasan dan kesabaran. Sekiranya proses kes itu sendiri tidak rumit bukan? Selamat mencuba!

Oh ya, pastikan anda juga membaca artikel yang berkaitan dengan Bitcoin atau tulisan menarik lain dari Putra Andalas.

Sepanduk: TechRadar

LIHAT ARTIKEL

Artikel Berkaitan