7 Watak Anime Paling Psikopatik & Mengerikan, Joker Tiada!

Dalam dunia anime, semuanya geng berlebihan, termasuk gejala psikopat. Di sini Jaka ingin berkongsi 7 watak anime yang paling psikopat.

Dunia anime sangat terkenal dengan watak-watak yang sangat ekstra, dari rambut yang tidak masuk akal dan wanita yang sangat diberkati oleh Tuhan.

Tetapi, kepupusan dunia anime tidak terbatas pada ciri fizikal tetapi juga menyebar ke keperibadian watak yang sering tidak difahami oleh Jaka.

Dari pemerhatian Jaka setelah lebih dari 2 dekad, Jaka telah melihat banyak watak yang moralnya jauh lebih korup daripada Joker, geng!

 • Johan Liebert (Monster)
 • Sonozaki Shion (Higurashi Ketika Mereka Menangis)
 • Hisoka Morow (Pemburu x Pemburu)
 • Shou Tucker (Persaudaraan Alkimia Fullmetal)
 • Yuno Gasai (Mirai Nikki)
 • Pemecut (Indeks Ajaib Tertentu)
 • 7 watak anime yang paling psikopat

  Kegilaan itu biasanya berlaku ketika kita menjangka akan mendapat hasil yang berbeza setelah melakukan perkara yang sama berulang kali.

  Tetapi jika Jaka boleh jujur, nampaknya definisi kegilaan masih belum cukup untuk menggambarkan beberapa watak anime yang diketahui oleh Jaka.

  Pada kesempatan ini, Jaka ingin berkongsi senarai 7 watak anime yang paling psikopat . Sekiranya anda mengenali orang seperti ini, lari, geng!

  1. Teru Mikami (Catatan Kematian)

  Anime ini penuh dengan watak gila tetapi dari pemerhatian Jaka, tidak ada yang lebih psikopat daripada Teru Mikami dari Death Note yang kontroversial.

  Mikami adalah watak yang dilantik untuk mengisi jawatan Kira . Pendakwa yang satu ini mempunyai konsep keadilan yang lebih radikal daripada Cahaya .

  Seperti Misa , Mikami memuja Light dan dia menunjukkan keperibadian yang serupa dengan penderita gangguan obsesif-kompulsif (OCD) kerana dia tidak pernah menyimpang dari jadualnya sendiri.

  Kesetiaan Mikami kepada Light akhirnya menjadi bumerang kerana setelah dia mulai kehilangan kepercayaan pada Light, keadaan mentalnya bertambah buruk sehingga dia membunuh dirinya sendiri.

  2. Johan Liebert (Monster)

  Watak yang satu ini tidak memerlukan penjelasan lagi, geng, kerana tajuk anime ini sudah sangat sesuai untuk menggambarkan watak yang satu ini.

  Johan Liebert adalah watak antagonis utama dalam Monster yang pada awal cerita adalah pesakit yang diselamatkan oleh Kenzo Tenma .

  Di Monster, diberitahu bahawa Johan mengalami penderitaan psikologi yang sangat dalam yang dia gunakan untuk memanipulasi orang di sekelilingnya.

  Dalam kilas balik ditunjukkan bahawa semasa kecil, Johan berjaya memanipulasi 50 pelajar dan guru di sekolahnya untuk membunuh satu sama lain semasa dia hanya duduk manis di tangga.

  3. Sonozaki Shion (Higurashi Ketika Mereka Menangis)

  Anime When They Cry terkenal kerana mempunyai siri watak psikopat, tetapi tidak ada yang gila seperti wanita yang satu ini.

  Dalam anime ini, watak Sonozaki Shion tinggal di sebuah kampung bernama Hinamizawa yang ternyata mempunyai rahsia yang mengerikan.

  Dikatakan bahawa di dekat kampung itu terdapat parasit yang menyebabkan orang yang terkena parasit ini melakukan tindakan ganas dan kejam.

  Itulah sebabnya, geng, hampir semua watak dalam anime ini hampir gila tetapi Shion semakin gila kerana kehilangan pasangannya, Satoshi Hojo .

  4. Hisoka Morow (Pemburu x Pemburu)

  Bagi anda yang sudah mempunyai anak, pastikan anak anda sedar bahawa badut itu berbahaya. Sekiranya anda tidak percaya, lihat tindakan Pennywell , Joker , dan tentu saja Hisoka .

  Apa yang membuat badut ini menakutkan adalah kerana dia mempunyai keperibadian yang agak sukar ditebak dan bahkan dia menolong Gon et al.

  Keperibadian dan penampilan yang elegan ini menjadikan Hisoka salah satu watak paling popular dalam Hunter x Hunter .

  Tetapi jangan salah, Hisoka masih seorang psikopat sadis yang sangat gemar melakukan keganasan dan bahkan dia digambarkan sebagai terangsang dengan pertumpahan darah .

  5. Shou Tucker (Persaudaraan Alkimia Fullmetal)

  Watak dengan penampilan kebapaan ini hanya watak kecil yang muncul dalam satu episod tetapi tidak melakukan kesalahan, dia tidak kurang ganas daripada yang lain.

  Dalam dunia Fullmetal Alchemist , Tucker digambarkan sebagai negara alkimik yang bertemu dengan Elric Brothers pada masa awal anime.

  Pengikut alkali negara serupa dengan penjawat awam dan untuk terus menjadi golongan alkimis negara, Tucker mesti membuat penilaian setiap tahun.

  Dijelaskan di sini bahawa untuk lulus penilaian, Tucker bereksperimen dengan anak perempuan dan anjingnya sendiri untuk membuat chimera bercakap.

  6. Yuno Gasai (Mirai Nikki)

  Lelaki mana, bagaimanapun, tidak akan gembira jika anda mempunyai peminat wanita? Tetapi Jaka menjamin bahawa jika ada di antara anda yang mempunyai peminat seperti Yuno , anda pasti takut mati.

  Dalam anime Mirai Nikki , Yuno adalah salah satu daripada 12 watak yang diberi Future Diary, sebuah buku yang dapat melihat peristiwa masa depan.

  Yuno jatuh cinta dengan Yuki , watak utama Mirai Nikki dan juga salah satu pemegang Future Diary.

  Malangnya, kumpulan itu, Yuno sangat obsesif terhadap Yuki dan bahkan bersedia untuk membunuh ibu kandung Yuki jika dia menghalang hubungan Yuki dan Yuno.

  7. Pemecut (Indeks Ajaib tertentu)

  Orang biasa sekiranya telah terbukti salah akan berusaha membetulkan kesilapan ini. Tetapi Accelerator bukan orang biasa, geng.

  Dalam Indeks Magik , digambarkan bahawa kekuatan ghaib adalah normal dan bahawa Pemecut disebut sebagai salah satu yang paling kuat.

  Meskipun sering disebut memiliki keperibadian yang terlalu sadis, dia bahkan tidak peduli dan setuju untuk berpartisipasi dalam eksperimen yang dapat menambah kekuatannya.

  Masalahnya ialah, eksperimen tersebut menugaskannya untuk membunuh 20,000 orang berkuasa lain . Sesungguhnya, 20,000 orang tidak bernyawa.

  Itulah, geng, senarai 7 watak anime paling psikopat. Mereka bukan hanya jahat, tetapi benar-benar tidak bermoral dan kejam.

  Daripada meminta maaf, Jaka yakin bahawa tidak ada watak-watak ini yang menyedari bahawa tindakan mereka salah yang menjadikan mereka psikopat.

  Apa pendapat anda mengenai watak-watak di atas, geng? Adakah anda mempunyai contoh anime psikopat yang lain? Kongsi di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai Anime atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan