10 Aplikasi Sembang Terbaik untuk 2020 untuk Android | Selamat dan Percuma!

Keliru dalam memilih bilangan cadangan aplikasi sembang yang disarankan? Di sini, Jaka memberi anda 10 aplikasi sembang terbaru dan terbaik di Android (kemas kini 2020).

Setiap orang perlu melakukan interaksi dan berkomunikasi dengan orang lain, baik secara langsung dan tidak langsung, seperti melalui telefon pintar, geng.

Atas sebab ini, kini terdapat banyak aplikasi sembang yang mesti dimiliki agar komunikasi dapat berjalan dengan lancar. Aplikasi sembang juga boleh digunakan secara percuma.

Aplikasi sembang boleh dikatakan aplikasi keren dan canggih yang dapat Anda gunakan di ponsel Android Anda. Tidak hairanlah ada pelbagai pilihan jenis aplikasi ini.

Jangan sampai saya keliru, Jaka akan memberikan cadangan untuk aplikasi sembang terbaru dan terbaik untuk telefon Android yang layak anda gunakan pada tahun 2020. Dengar, mari kita pergi

 • LINE
 • Aplikasi Sembang Lain ...
 • Video: Koleksi Aplikasi Sembang dengan Orang Asing! Permohonan Tantan Kaya
 • Koleksi Aplikasi Sembang Terkini & Terbaik di Android (Kemas kini 2020)

  Di Google Play Store, anda boleh menemui pelbagai pilihan aplikasi sembang Android, berjumlah ratusan atau ribuan geng.

  Untuk mengetahui mana yang sesuai dan sesuai untuk keperluan anda, lebih baik anda periksa aplikasi sembang 2020 yang disyorkan dari Jaka di bawah!

  1. WhatsApp

  WhatsApp dikenali sebagai salah satu aplikasi sembang terbaik untuk pengguna Android. Buktinya, WA telah dipasang oleh lebih daripada 5 bilion pengguna.

  Selain berbual, aplikasi ini juga menawarkan pelbagai ciri menarik seperti panggilan video dan pelekat. Anda juga boleh membuat pelekat WhatsApp anda sendiri di telefon bimbit, geng.

  WhatsApp juga merupakan aplikasi sembang iPhone yang popular. Anda juga boleh menggunakannya di PC melalui Web WhatsApp tanpa memasang perisian sembang, geng.

  PeneranganWhatsApp
  Pemaju WhatsApp Inc.
  OS minimum 28MB
  Saiz Android 4.0.3 ke atas
  Muat turunnya 5,000,000,000 ke atas
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun WhatsApp melalui pautan berikut:

  Aplikasi Sosial & Pemesejan WhatsApp Inc. MUAT TURUN

  2. BARIS

  Aplikasi ini mesti tidak asing lagi bagi anda. Menyediakan pelbagai ciri untuk berbual, termasuk pilihan pelekat lucu dan menyeronokkan yang dijamin menjadikan perbualan lebih menyeronokkan.

  Pelekat ini boleh didapati secara percuma atau berbayar. Bagi mereka yang membayar, anda boleh membelinya dengan menggunakan duit syiling. Sekiranya anda tidak mempunyai duit syiling yang mencukupi, anda boleh membeli duit syiling LINE dengan kredit.

  Dipasang oleh lebih daripada 500 juta pengguna, aplikasi yang dibuat oleh LINE Corporation ini memang telah menjadi salah satu aplikasi sembang paling popular hingga kini, geng.

  PeneranganLINE
  Pemaju LINE Corporation
  OS minimum Berbeza
  Saiz Berbeza
  Muat turunnya 500,000,000 ke atas
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun LINE melalui pautan berikut:

  DOWNLOAD Aplikasi Naver Sosial & Pemesejan

  Aplikasi Sembang Lain ...

  3. WeChat

  WeChat adalah aplikasi yang dikeluarkan pada tahun 2011. Selain berbual, aplikasi ini juga menyediakan permainan menarik untuk dimainkan dengan rakan, geng.

  Menawarkan banyak ciri menarik selain perkhidmatan sembang, WeChat sudah mempunyai lebih dari 100 juta pengguna yang memasangnya melalui Google Play Store.

  WeChat juga menyertakan aplikasi sembang Android untuk mencari rakan kerana menyediakan fitur Radar Teman yang dapat mengesan pengguna lain di sekitar anda.

  PeneranganWechat
  Pemaju Wechat
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Penarafan 3.7 / 5 (Google Play)

  Muat turun WeChat melalui pautan berikut:

  WeChat Tencent MUAT TURUN Aplikasi Sosial & Pemesejan

  4. Hangouts

  Siapa yang tidak biasa dengan Hangouts? Salah satu aplikasi sembang terbaik yang dibuat oleh syarikat gergasi teknologi, Google.

  Hangouts adalah aplikasi kelas atas kerana terintegrasi dengan Google+. Aplikasi ini juga menyediakan ciri-ciri menarik seperti menghantar pelekat dan emoji.

  Selain berbual, aplikasi ini juga dapat digunakan untuk SMS / MMS. Terdapat juga ciri panggilan video dengan kualiti video yang sangat baik. Sudahkah anda mencubanya?

  PeneranganHangouts
  Pemaju Google LLC
  OS minimum Berbeza
  Saiz Berbeza
  Muat turunnya 1,000,000,000 ke atas
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun Hangouts melalui pautan berikut:

  DOWNLOAD Aplikasi Sosial & Pemesejan Google

  5. Utusan Facebook

  Salah satu media sosial yang paling popular, Facebook mempunyai ciri sembang di laman web ini dan aplikasi asalnya. Anda juga mesti menjadi pengguna aplikasi ini, bukan?

  Menyedari kepentingan dan populariti aplikasi sembang untuk pengguna telefon pintar, Facebook akhirnya memutuskan untuk membuat aplikasi sembang terpisah, Facebook Messenger .

  Aplikasi, yang telah dipasang oleh lebih dari 1 bilion pengguna Android, membolehkan anda berkomunikasi dengan semua rakan anda di media sosial Mark Zuckerberg.

  PeneranganUtusan Facebook
  Pemaju Facebook
  OS minimum Berbeza
  Saiz Berbeza
  Muat turunnya 1,000,000,000 ke atas
  Penarafan 4.2 / 5 (Google Play)

  Muat turun Facebook Messenger melalui pautan berikut:

  Aplikasi Penyemak Imbas Facebook, Inc. MUAT TURUN

  6. Skype

  Skype adalah salah satu aplikasi sembang terbaik bukan sahaja untuk Android, tetapi hampir semua peranti seperti iPhone dan PC, geng.

  Memasang lebih dari 1 bilion pengguna Android, ciri menarik yang disediakan menjadikan Skype lebih daripada sekadar aplikasi sembang biasa.

  Selain berbual, Skype juga merupakan aplikasi pertemuan dalam talian terbaik yang dapat memuatkan hingga 50 orang sekaligus dalam panggilan video.

  PeneranganSkype
  Pemaju Skype
  OS minimum Berbeza
  Saiz Berbeza
  Muat turunnya 1,000,000,000 ke atas
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun Skype melalui pautan berikut:

  Skype Technologies MUAT TURUN Aplikasi Sosial & Pemesejan

  7. Telegram

  Walaupun masalahnya tidak menyenangkan, Telegram sebenarnya masih merupakan salah satu aplikasi sembang yang paling popular dan kini semakin banyak dipasang.

  Aplikasi, yang telah dipasang oleh lebih dari 500 juta pengguna Android, dapat diandalkan untuk bermain permainan untuk menonton drama Korea secara gratis. Hebat, bukan?

  Selain praktikal dan percuma, Telegram juga dilengkapi dengan perkhidmatan Cloud yang sangat berguna untuk menampung data pengguna. Berminat untuk mencubanya, geng?

  PeneranganTelegram
  Pemaju Telegram FZ-LLC
  OS minimum Berbeza
  Saiz Berbeza
  Muat turunnya 500,000,000 ke atas
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun Telegram melalui pautan berikut:

  Aplikasi Sosial & Pemesejan Telegram LLC DOWNLOAD

  8. KakaoTalk

  Aplikasi sembang percuma ini terkenal dengan kelajuan tinggi ketika menghantar mesej. KakaoTalk juga terkenal sering memberikan baucar atau kupon kepada penggunanya.

  Aplikasi sembang di telefon bimbit dan PC juga mempunyai ciri untuk membuat kumpulan dengan ahli tanpa had. Oleh itu, anda boleh berbual dengan banyak rakan dengan mudah.

  PeneranganKakaoTalk
  Pemaju Perbadanan Koko
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 105MB
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun KakaoTalk melalui pautan berikut:

  Aplikasi Sosial & Pemesejan Koko Corp. MUAT TURUN

  9. IMO

  IMO adalah aplikasi sembang dan panggilan video untuk telefon pintar dan tablet Android. Dengan IMO, anda boleh menghubungi keluarga, rakan, atau teman lelaki anda dengan mudah.

  Aplikasi ini menyajikan ciri sembang dan panggilan telefon percuma melalui rangkaian 3G, 4G, atau Wi-Fi. Anda juga boleh berbual dengan banyak rakan melalui sembang kumpulan.

  Berbual akan terasa lebih menggembirakan kerana IMO menyediakan pelbagai pelekat lucu dan percuma yang boleh anda hantar untuk menggambarkan ungkapan anda, geng.

  PeneranganIMO
  Pemaju imo.im
  OS minimum Berbeza
  Saiz Berbeza
  Muat turunnya 500,000,000 ke atas
  Penarafan 4.2 / 5 (Google Play)

  Muat turun IMO melalui pautan berikut:

  Aplikasi Sosial & Pemesejan imo.im DOWNLOAD

  10. Airtripp

  Airtripp adalah sejenis media sosial yang membolehkan anda berkenalan dan berbual dengan Kaukasia dari mana-mana negara yang anda mahukan, geng.

  Aplikasi sembang antarabangsa ini juga menyediakan sokongan sembang yang diterjemahkan secara automatik. Jadi, anda tidak perlu risau akan kekeliruan.

  Selain berbual, Airtripp juga menyertakan aplikasi temu janji kerana anda dapat berkenalan dengan orang baru yang mungkin berminat dengan anda.

  PeneranganPerjalanan udara
  Pemaju KiHeiTai Inc.
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 38MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun Airtripp melalui pautan berikut:

  MUAT TURUN Apl

  Video: Koleksi Aplikasi Sembang dengan Orang Asing! Permohonan Tantan Kaya

  Itulah cadangan aplikasi sembang 2020 terbaik dan terkini di telefon bimbit Android Manakah antara aplikasi di atas yang menjadi kegemaran anda dan paling kerap anda gunakan?

  Atau, anda mempunyai aplikasi sembang kegemaran di luar sepuluh aplikasi di atas? Jangan lupa katakan di ruangan komen, geng.

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan