10 Aplikasi Resepi Android Terbaik 2018

Suka memasak? Berikut adalah 10 aplikasi resipi Android percuma terbaik dan paling lengkap yang WAJIB anda cuba. Lihatlah!

Nasib baik, berkat kemajuan teknologi, terutamanya telefon pintar, kami merasa lebih mudah melakukan sesuatu, bahkan sesuatu yang perlu kami lakukan setiap hari seperti memasak makanan . Sudah tentu memasak adalah satu perkara yang mesti kita lakukan setiap hari.

Sebelum ini untuk memasak apa yang belum pernah kita lakukan sebelumnya, ia memerlukan kerja keras tambahan yang tidak terlepas dari kegagalan total . Tetapi sekarang kita semua tidak perlu bersusah payah, masalahnya juga terdapat banyak aplikasi resipi yang terdapat di Google Play Store.

Yang kita perlukan untuk mendapatkan resipi hanyalah telefon pintar, tetapi juga tekad yang kuat untuk berani mencuba . Ingin mencuba hidangan Padang khas, makanan istimewa Sunda, atau makanan istimewa asing, semuanya boleh bergantung pada aplikasi Android, tentu saja, di Google Play Store. Nah, daripada yang anda ingin tahu, berikut adalah 10 aplikasi resipi Android terbaik, paling lengkap dan percuma yang WAJIB anda cuba , lihat!

BACA JUGA
  • Buat Nagih! Ini 5 Permainan bertema Makanan Terbaik di Android
  • Pantang Cerdas, Goreng Pintar Yang Boleh Membuat Anda Mahir Memasak!
  • 12 Aplikasi Penyuntingan Video Android & iPhone Terbaik, Video tanpa Tanda Air!

10 Aplikasi Resepi Android Percuma Terbaik dan Terlengkap, Dijamin Hebat!

1. Resepi Luar Talian

MUAT TURUN Apl

Aplikasi pertama dipanggil Resipi Masakan Luar Talian . Aplikasi ini menyediakan pelbagai jenis hidangan, baik makanan ringan dan kelas super yang memerlukan modal yang besar . Sekiranya anda kehabisan idea dalam memasak aplikasi luar talian Android ini mungkin menjadi penyelesaian untuk anda.

2. Resepi Masakan Ringkas

Produktiviti Aplikasi Thirteen Studio MUAT TURUN

Resipi Memasak Ringkas pada dasarnya sama, menawarkan pelbagai resipi, hanya kerana aplikasi resipi Android ini cenderung menyajikan resipi yang lebih mudah sehingga aplikasi Android ini mungkin sangat sesuai untuk pemula yang belajar memasak .

3. Resepi Pad Masak

Apps Productivity Cookpad Limited DOWNLOAD

Terdapat puluhan hingga ratusan resipi, baik Jawa atau luar Jawa. Resipi Cookpad adalah aplikasi resipi yang sangat lengkap dan aplikasi ini sesuai digunakan oleh sesiapa sahaja, sama ada anda masih belajar atau anda sudah profesional dalam bidang memasak.

4. Pelbagai Resepi Masakan Padang

Yang keempat seperti namanya Berbagai Resipi Padang , tentu saja, aplikasi ini menyajikan pelbagai resipi masakan khas Padang, mulai dari cara memasak rendang sederhana hingga hidangan serupa lainnya yang lebih berat dan banyak lagi. Anda pasti tahu sendiri bahawa masakan Padang sangat pelbagai dan juga sangat terkenal dengan keseronokannya.

Bagi anda yang ingin belajar memasak hidangan Padang khas, aplikasi Aneka Recipes Padang wajib dipasang pada telefon pintar Android anda.

5. 400 Koleksi Resepi Masakan

Yang kelima tidak jauh berbeza, tentu saja, 400 Resipi Koleksi menyajikan 400 resipi makanan, jadi sesuai dengan namanya. Dalam aplikasi ini, anda akan menemui pelbagai jenis resipi baik makanan ringan, makanan ringan dan banyak lagi. Sesuai untuk pemula yang masih belajar memasak.

6. Resipi Indonesia

Aplikasi Produktiviti Vormalin DOWNLOAD

Sesuai dengan nama aplikasinya, pastinya Resipi Masakan Indonesia adalah aplikasi yang berisi resipi khas masakan Indonesia , berbagai jenis resipi yang akan anda temui dalam penerapan karya anak bangsa ini. Ingin tahu? Bagaimanapun, tidak ada salahnya untuk mencuba!

7. Resepi Masakan Jawa

Baiklah! Sekiranya anda adalah orang bandar yang ingin tahu tentang masakan Jawa maka anda juga boleh belajar membuat masakan Jawa sendiri , tidak perlu keliru mencari resipi di sana sini! Cukup gunakan aplikasi Resipi Masakan Jawa. Aplikasi Android ini, tentu saja, hanya menyediakan resipi untuk masakan Jawa, jadi anda tidak akan menjumpai hidangan selain bahasa Jawa dalam aplikasi ini.

8. Resepi Memasak Ikan

Masih tidak sempurna semasa memasak ikan? Masih selalu gagal semasa memasak ikan? Sekarang jangan risau lagi, kerana dengan aplikasi resipi yang satu ini, anda akan menjumpai puluhan hingga ratusan resipi untuk jenis hidangan ikan . Seperti resipi memasak ikan perasa Balado dan banyak lagi.

9. Resepi Sup Masakan

Memasak hidangan mungkin kelihatan lebih sukar dibuat, selain itu memerlukan banyak bahan juga. Sekiranya hasilnya sedap, tidak menjadi masalah, tetapi bagaimana jika sebaliknya? Ia tidak berguna kan? Tetapi sekarang, jangan risau lagi. Kerana sekarang ada juga aplikasi khas untuk memasak, seperti ini.

Resipi Memasak Makanan menyediakan pelbagai resipi memasak , mulai dari masakan sederhana, masakan ringan, hingga resipi memasak mewah. Anda mesti mencubanya juga!

10. Resepi Ayam Lengkap

Memasak ayam tidaklah sukar seperti yang kita bayangkan, sebenarnya cukup mudah jika dibandingkan dengan memasak hidangan sayur . Tetapi walaupun memasak ayam itu mudah, tetap tidak mudah untuk menghasilkan rasa yang enak, jadi memerlukan resipi khas untuk menghasilkan rasa yang tepat .

Nah, untuk mendapatkan resipi ayam, anda juga tidak perlu membeli buku resipi dan lain-lain, cukup pasang aplikasi resipi khas di Android anda yang disebut Resipi Ayam Lengkap . Dengan aplikasi ini anda akan mendapat pelbagai inspirasi dan tentunya terdapat juga beratus-ratus resipi di dalamnya. Betul senang kan?

Itulah 10 aplikasi resipi Android terbaik dan terlengkap percuma . Apa khabar, hobi memasak juga betul? Sekiranya demikian, maka tidak ada salahnya untuk mencuba salah satu aplikasi anak bangsa ini. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan