7 Aplikasi Android Untuk Membuat Tinjauan di Mudah Alih | Jangan Sebarkan Kertas Lagi!

Ingin membuat borang tinjauan tetapi dibatasi oleh anggaran yang biasa-biasa saja? Sekiranya ada, anda boleh mencuba beberapa aplikasi pembuat tinjauan dalam talian percuma berikut, geng!

Sekiranya pada masa lalu untuk membuat tinjauan, anda memerlukan banyak kertas dan menyebarkannya satu persatu, maka pada zaman kecanggihan ini, anda dapat melakukannya dengan mudah dan cepat berkat bantuan aplikasi, geng.

Selain aplikasi kamera, permainan, atau musik, saat ini juga ada sejumlah aplikasi yang dapat Anda gunakan untuk membuat tinjauan dalam talian sehingga Anda dapat menjimatkan masa, tenaga, dan tentu saja biaya.

Nah, bagi anda yang merancang untuk membuat tinjauan untuk penyelidikan atau apa sahaja, kali ini Jaka akan memberitahu anda beberapa cadangan aplikasi tinjauan terbaik , geng.

 • Tinjauan Zoho
 • Borang G untuk Borang Google
 • FormsApp
 • Kaji Selidik
 • Tinjauan Brew
 • Aplikasi Tinjauan
 • Aplikasi Terbaik Untuk Membuat Tinjauan di HP

  Hanya dengan menggunakan sambungan internet yang pantas, berikut adalah beberapa aplikasi yang dapat Anda gunakan untuk membuat tinjauan.

  1. SurveyMonkey

  MUAT TURUN Apl

  Menjadi salah satu aplikasi tinjauan terkemuka di dunia, SurveyMonkey boleh menjadi pilihan bagi anda yang ingin membuat tinjauan dalam talian secara percuma, geng.

  Telah dipercaya oleh lebih dari 60 juta pengguna , aplikasi SurveyMonkey menawarkan sejumlah fitur yang merupakan kelebihannya.

  Salah satunya adalah fitur saringan yang dapat membandingkan dan menganalisis hasil tinjauan dalam waktu nyata.

  Selain dapat membuat tinjauan, aplikasi ini juga membolehkan anda mengisi tinjauan berdasarkan keperibadian dan minat anda, anda tahu, geng.

  MaklumatSurveyMonkey
  Pemaju SurveyMonkey
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.0 (12,917)
  Saiz 14MB
  Pasang 1M +
  Android Minimum 5.0

  2. Tinjauan Zoho

  MUAT TURUN Apl

  Mudah diakses di mana sahaja dan pada bila-bila masa, aplikasi Zoho Survey membolehkan anda membuat dan mengumpulkan hasil tinjauan secara praktikal melalui telefon Android, geng.

  Di samping itu, aplikasi ini juga mempunyai kemudahan untuk menghantar borang tinjauan dalam talian melalui e-mel atau platform rangkaian sosial yang lain agar lebih mudah diakses walaupun jaraknya cukup jauh.

  Bukan hanya itu, aplikasi ini juga memungkinkan anda untuk mengatur semua tinjauan dari aplikasi dan membuat laporan khusus untuk hasil tinjauan.

  MaklumatTinjauan Zoho
  Pemaju Zoho Corporation
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (18)
  Saiz 13MB
  Pasang 5K +
  Android Minimum 4.1

  3. G-Form untuk Google Form

  MUAT TURUN Apl

  Adakah anda ingin membuat borang tinjauan tetapi bingung untuk menentukan templat? Melalui aplikasi G-Forms untuk Google Form , anda tidak perlu bingung lagi kerana aplikasi ini sudah menyediakan pelbagai templat tinjauan yang boleh anda gunakan, geng.

  Di samping itu, aplikasi ini juga menyediakan ciri berguna lain seperti mengakses data yang disimpan di luar talian, mengeksport data respons sebagai fail CSV, dan banyak lagi.

  Dengan antara muka pengguna yang mudah, proses membuat borang tinjauan melalui aplikasi ini akan lebih mudah dan pantas, geng.

  MaklumatBorang G untuk Borang Google
  Pemaju AARNAV JINDAL
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.8 (272)
  Saiz 4.5MB
  Pasang 50K +
  Android Minimum 5.0

  4. FormsApp

  MUAT TURUN Apl

  Sudah dimuat turun oleh lebih daripada 1 juta pengguna, aplikasi FormsApp membolehkan anda membuat atau mengedit borang tinjauan dalam talian dengan mudah dan praktikal, geng.

  Menariknya, aplikasi ini menyediakan banyak templat siap untuk pelbagai keperluan seperti borang permohonan pekerjaan, borang maklumat hubungan, borang pendaftaran acara, dan lain-lain.

  Bukan hanya itu, untuk selalu mengingatkan pengguna tentang pengembangan tinjauan yang telah dibuat, aplikasi ini juga akan memberikan pemberitahuan setiap kali respons tinjauan masuk, geng.

  MaklumatFormsApp
  Pemaju Kaji Selidik
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (6,667)
  Saiz 7.1MB
  Pasang 1M +
  Android Minimum 5.0

  5. SurveyHeart

  MUAT TURUN Apl

  Bukan hanya dapat digunakan untuk membuat formulir tinjauan dalam talian, aplikasi SurveyHeart juga menyediakan kemudahan lain yang memungkinkan Anda membuat tinjauan dalam talian, kuesioner , penyelidikan pasar, dan borang permohonan pekerjaan, Anda tahu, geng.

  Untuk memenuhi keperluan penggunanya, aplikasi ini juga dilengkapi dengan sejumlah fitur menarik yang dapat mempermudah proses pembuatan borang tinjauan.

  Salah satu yang paling menarik adalah ciri Tema yang membolehkan anda menggunakan tema tertentu sehingga borang tinjauan menjadi lebih menarik.

  MaklumatKaji Selidik
  Pemaju Kaji Selidik
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (181)
  Saiz 6.6MB
  Pasang 10K +
  Android Minimum 5.0

  6. Kajian Brew

  MUAT TURUN Apl

  Sama seperti aplikasi sebelumnya, Brew Survey adalah aplikasi pembuat tinjauan Android yang dapat digunakan untuk berbagai keperluan seperti untuk mengetahui maklum balas pelanggan, melakukan penyelidikan pasar, dan lain-lain.

  Tetapi, jika aplikasi lain hanya dapat digunakan dalam talian, maka anda boleh menggunakan aplikasi Brew Survey ini di luar talian yang anda tahu, geng.

  Walaupun di luar talian, aplikasi tetap dapat mengumpulkan respons dari tinjauan yang telah dibuat dan akan diselaraskan ke akaun pengguna ketika peranti kembali dalam talian.

  MaklumatTinjauan Brew
  Pemaju ProMobi Technologies
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (76)
  Saiz 7.0MB
  Pasang 5K +
  Android Minimum 4.3

  7. Aplikasi Tinjauan

  MUAT TURUN Apl

  Cadangan terakhir untuk aplikasi pembuat tinjauan yang boleh anda gunakan adalah Aplikasi Tinjauan yang membolehkan pengguna mengumpulkan data baik dalam talian maupun di luar talian.

  Aplikasi ini juga menyediakan pelbagai ciri untuk memenuhi keperluan pengguna seperti memuat turun dan berkongsi hasil laporan, analisis masa nyata, penyesuaian borang tinjauan, dan banyak lagi.

  Sayangnya aplikasi ini hanya dapat anda nikmati secara percuma dalam 30 hari pertama penggunaan , geng.

  MaklumatAplikasi Tinjauan
  Pemaju Penyelesaian Internet Yolo9
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.8 (64)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 1K +
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  Itulah beberapa aplikasi untuk membuat borang tinjauan terbaik yang boleh anda gunakan, geng.

  Dengan adanya aplikasi tinjauan di atas, maka anda tidak lagi memerlukan banyak kertas dan wang hanya untuk membuat survey deh, geng.

  Baca juga artikel mengenai Aplikasi Android atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan