7 Aplikasi Pembelajaran Bahasa Korea Terbaik | Fluent Auto!

Berikut adalah cadangan untuk aplikasi pembelajaran Korea terbaik di Android, lengkap dengan kaedah pembelajaran yang berkesan. Dijamin fasih berbahasa Korea!

Korea sekarang adalah salah satu negara paling popular di dunia. Terutama dengan budaya K-Pop yang 'menjangkiti' remaja dan anak muda di seluruh dunia.

Adakah anda salah seorang dari mereka?

Jangan hanya suka! Pelajari juga bahasa negara supaya anda lebih terkini sambil meningkatkan kemahiran berbahasa anda.

Kali ini, Jaka akan memberi anda cadangan mengenai aplikasi pembelajaran Korea terbaik di Android serta cara belajar yang hebat.

 • Turun: Belajar Bahasa Korea
 • HelloTalk-Belajar Bahasa Percuma (Disyorkan)
 • LingoDeer
 • Aplikasi Lain
 • Cara Belajar Bahasa Korea di Android
  • Pelajari Huruf Korea
  • Belajar Perbendaharaan Kata
  • Ayat Pembelajaran
  • Pelengkap
 • Aplikasi Pembelajaran Bahasa Korea Terbaik Android

  Berikut adalah tujuh aplikasi terbaik yang boleh anda gunakan untuk belajar bahasa Korea. Cari tahu apa aplikasinya bersama dengan ciri unggul yang boleh anda gunakan untuk fasih berbahasa Korea.

  1. Duolingo

  Aplikasi pertama adalah Duolingo . Salah satu aplikasi terbaik untuk anda yang ingin belajar bahasa asing, tentu saja termasuk bahasa Korea. Maka anda mesti mencuba aplikasi ini.

  Menyediakan kursus untuk lebih dari 20 bahasa, Duolingo dilengkapi dengan ciri dan permainan yang akan mengundang anda untuk mengetahui asas-asas (perbendaharaan kata), mempertajam kemahiran membaca dan menulis untuk mempraktikkan pengucapan Korea.

  KelebihanKekurangan
  Tahap pembelajaran yang berbeza Saiz aplikasi agak besar
  20+ bahasa asing ada Kadang kala pepijat muncul
  Apps Education Duolingo MUAT TURUN

  2. Turun: Belajar Bahasa Korea

  Sama seperti aplikasi sebelumnya, Drops sebenarnya juga menyediakan pelbagai bahasa asing untuk anda pelajari. Kaedah pembelajaran yang terdapat dalam aplikasi ini juga cukup pelbagai dan menarik.

  Malangnya, anda yang ingin belajar bahasa Korea melalui aplikasi ini mesti bersabar kerana jika anda ingin menggunakannya secara percuma, anda hanya dapat mengakses aplikasi ini selama 5 minit sehari.

  KelebihanKekurangan
  Kaedah pembelajaran yang menarik Penggunaan percuma terhad
  Pelbagai bahasa asing -

  Anda dapat merasakan pengalaman mengadakan perbualan dengan drama Korea yang asli, bukan? Oh ya, anda juga dapat mengetahui cadangan drama Korea terbaik dalam artikel ini.

  3. HelloTalk-Belajar Bahasa Percuma (Disyorkan)

  Aplikasi ini merangkumi Jaka yang paling disyorkan. Bukan hanya belajar, HelloTalk-Learn Languages ​​Free mempunyai ciri yang membolehkan anda berkomunikasi secara langsung dengan orang yang tidak dikenali.

  Jadi bagi anda yang belajar bahasa Korea, anda boleh mempraktikkan kemahiran anda dengan bercakap terus dengan orang asli Korea. Ini terdapat dalam ciri pertukaran pelajar di mana anda yang belajar bahasa Korea akan berkomunikasi dengan orang Korea yang mempelajari bahasa kami.

  KelebihanKekurangan
  Ciri pertukaran pelajar -
  100+ bahasa asing ada -

  4. LingoDeer

  LingoDeer adalah salah satu aplikasi terbaik untuk belajar bahasa Korea. Aplikasi ini memberi tumpuan kepada pembelajaran bahasa di Asia seperti Korea, Jepun, Cina dan Vietnam.

  Pelajaran yang disampaikan dalam aplikasi pembelajaran Korea ini adalah pelajaran asas yang dapat disampaikan dengan baik. Anda boleh mempelajari abjad, dan inti bahasa yang disediakan dalam aplikasi.

  KelebihanKekurangan
  Proses belajar dari asas Bahasa di luar Asia tidak lengkap
  Termasuk aplikasi ringan Kaedahnya kurang pelbagai

  Aplikasi Lain

  5. Isnin

  Mondly adalah salah satu aplikasi popular untuk belajar bahasa, termasuk bahasa Korea, di mana terdapat banyak pembelajaran yang tersedia untuk anda gunakan di Android.

  Kaedah pembelajaran yang disediakan dalam aplikasi ini merangkumi kaedah tradisional. Beberapa contoh termasuk memilih kata yang tepat, dan menggunakan kata umum dalam ayat.

  KelebihanKekurangan
  Kaedah tradisional tetapi menarik Paparan cenderung monoton
  Pembelajaran yang senang digunakan -

  6. Cukup Belajar Bahasa Korea

  Cukup Belajar Bahasa Korea seperti namanya adalah aplikasi khusus untuk anda yang ingin belajar Bahasa Korea.

  Diklasifikasikan sebagai mudah dan mudah digunakan, aplikasi ini akan memberi anda pelbagai kaedah pembelajaran dan termasuk tutorial video yang memudahkan anda memahami bahasa.

  KelebihanKekurangan
  Ringkas, senang digunakan -
  Fokus untuk mempelajari bahasa Korea secara terperinci -

  7. Batu Rosetta

  Akhirnya ada Batu Rosetta . Aplikasi ini menyokong 24 bahasa untuk dipelajari, termasuk bahasa Korea.

  Aplikasi ini menggunakan kaedah pembelajaran yang dipatenkan. Tentunya dengan memfokuskan pada pengulangan kata, perbualan belajar, dan loghat pembelajaran. Anda akan lebih mudah memahami dengan memberi tumpuan kepada tiga perkara ini.

  KelebihanKekurangan
  Fokus pembelajaran jelas -
  24 bahasa asing ada -
  LIHAT ARTIKEL

  Cara Belajar Bahasa Korea di Android

  Setelah mengetahui barisan aplikasi, anda pasti perlu mengetahui cara belajar yang betul. Anda hanya memerlukan telefon pintar atau alat Android untuk belajar bahasa Korea dengan baik.

  Segera, di sini Jaka memberitahu anda cara belajar bahasa Korea di Android dengan mudah dan percuma.

  Pelajari Huruf Korea

  Perkara pertama yang mesti anda pelajari tentu saja ialah alias abjad itu sendiri. Bahasa Korea menggunakan watak yang berbeza dengan bahasa Indonesia, Inggeris atau bahasa lain yang masih menggunakan huruf abjad biasa (ABC).

  LIHAT ARTIKEL

  Untuk itu, anda perlu mengenali dan mempelajari terlebih dahulu seperti apa abjad dalam bahasa Korea. Caranya adalah dengan mengikuti langkah-langkah di bawah:

  • Pasang aplikasi yang dipanggil My Korean Teacher. Aplikasi ini akan membantu dan memberitahu anda cara belajar bahasa Korea di Android . Anda boleh memasangnya secara percuma melalui Google Play Store atau memuat turun aplikasi secara langsung di bawah.
  Aplikasi Produktiviti BearDoor DOWNLOAD
  • Setelah dipasang, buka aplikasi. Anda perlu menukar terlebih dahulu dari Bahasa Inggeris ke Bahasa Indonesia dengan mengklik ikon berbentuk bola di kanan atas. Selepas itu, pilih bahasa Indonesia untuk memudahkan anda belajar bahasa Korea.
  • Pilih " Mula ". Anda akan diberi kuiz yang memerlukan anda meneka huruf abjad Korea. Pilih salah satu daripada dua pilihan jawapan yang ada. Di sini, anda akan dilatih untuk mempelajari huruf-huruf dalam bahasa Korea.
  • Setiap jawapan yang betul atau salah akan mendapat respon berbeza yang dapat dilihat dari ungkapan guru dan pelajar yang gembira atau kecewa.
  • Untuk menolong, anda diberi pilihan untuk mendengar sebutan perkataan. Yang harus anda lakukan hanyalah menekan ikon di dalam kotak merah pada gambar.

  Belajar Perbendaharaan Kata

  Setelah mempelajari abjad, langkah seterusnya adalah memahami perbendaharaan kata. Masih dalam aplikasi yang sama, anda dapat mempelajari pelbagai perbendaharaan kata dalam bahasa Korea dengan langkah-langkah berikut:

  • Sama seperti kaedah sebelumnya, anda juga akan diberi soalan kuiz dan meneka perkataan yang dimaksudkan ke dalam bahasa Korea. Anda boleh memilih salah satu daripada dua pilihan jawapan yang ada.
  • Anda masih boleh menggunakan arahan bunyi seperti ketika belajar abjad. Ungkapan yang berbeza juga akan dihasilkan semasa anda menjawab betul atau salah. Dengan menjawab kuiz ini, anda dapat menganalisis bentuk objek dan hubungannya dengan perbendaharaan kata dalam bahasa Korea.

  Ayat Pembelajaran

  Setelah mempelajari abjad dan pelbagai perbendaharaan kata, langkah seterusnya untuk menjadi fasih berbahasa Korea adalah mempelajari ayat dalam bahasa Korea. Caranya adalah dengan mengikuti langkah-langkah di bawah:

  • Anda akan diberi pertanyaan dalam bentuk ayat Indonesia. Tugas anda masih sama, yang cukup untuk menganalisis dan memilih salah satu daripada dua pilihan jawapan yang anda yakini terjemahan ayat dalam bahasa Korea.
  • Sekali lagi anda akan mendapat tindak balas yang berbeza setiap kali anda menjawab betul atau salah. Jangan lupa, setiap jawapan anda betul dan salah, ingatlah untuk lebih memahami dan memahami bahasa Korea yang anda pelajari.
  • Pada tahap yang lebih sukar, anda akan ditanya soalan untuk mengisi ayat kosong, atau mengganti kata yang salah dalam ayat.

  Pelengkap

  Setelah melalui tiga tahap bagaimana mempelajari bahasa Korea di atas, anda perlu menguji apa yang telah anda pelajari dan sejauh mana kemampuan anda dengan mengikuti ujian atau peperiksaan. Ini caranya:

  • Pilih menu " Peperiksaan " dalam aplikasi Guru Korea Saya untuk mengukur sejauh mana pemahaman dan penguasaan anda terhadap bahasa Korea.
  • Soalan ujian hanya dalam bentuk meneka sama ada struktur ayat atau kosa kata dalam masalah itu betul atau salah. Anda hanya perlu memilih salah satu daripadanya.
  • Setelah selesai menjawab semua soalan, anda akan diberi skor akhir mengikut jumlah soalan yang telah anda jawab dengan betul. Dengan mengetahui skor, anda dapat menilai kemahiran anda dan melatih bahasa Korea anda.

  Itulah cadangan aplikasi pembelajaran Korea Korea terbaik dan cara mempelajarinya agar anda dapat menerapkannya dengan mudah dan percuma.

  Anda tidak perlu lagi bersusah payah memikirkan kos pengambilan tutor atau mengikuti kursus kerana telefon pintar Android anda sebenarnya boleh digunakan sebagai "guru" Korea. Semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan