Petua untuk Android dengan RAM di bawah 1 GB Tanpa ketinggalan

Adakah anda masih mempunyai Android dengan RAM 512MB? Sekiranya demikian, kadangkala mesti kesal kerana tindak balas skrin perlahan. Nah, kali ini Jaka akan memberikan cara untuk menjadikan Android dengan RAM 512 MB tetap lancar.

Seperti yang anda ketahui, RAM telefon pintar Android kini tembus hingga 4 GB. Tetapi tidak jarang sekarang bahawa masih ada Android murah yang menggunakan RAM 512MB, sehingga kadang-kadang ketinggalan. Sekiranya anda mempunyai Android yang murah dengan RAM 512 MB, Jaka akan memberi anda cara untuk membuat Android dengan RAM di bawah 1 GB dan tidak ketinggalan . Tetapi sebenarnya petua ini dapat anda gunakan juga pada Android dengan RAM yang tinggi, sehingga prestasi lebih cepat.

BACA JUGA
  • 5 Cara Membuat RAM Android 1GB Anda Masih Ringan dan Berkelajuan!
  • 10 Aplikasi Terbaik untuk Menambah Telefon Bimbit Android Anda!

Apa yang Android boleh lakukan dengan RAM 512MB? RAM 1 GB kini dianggap tidak mencukupi. Anda dapat menggunakan Android dengan RAM 512 MB hanya untuk tujuan komunikasi telefon atau SMS, membalas e-mel dan penambatan. Tidak teruk kan? jadi Jaka menyediakan cara untuk menjadikan Android tidak ketinggalan.

Jadikan RAM Android 512 MB Kekal Kelancaran

Satu halangan yang dialami oleh Android kos rendah dengan RAM 512MB adalah tindak balas skrin perlahan. Skrin yang lambat dalam tindak balas sentuhan disebabkan oleh prestasi CPU dan RAM yang kurang daripada maksimum. Untuk memastikannya responsif, Jaka mengesyorkan agar anda memuat turun Super Touch - Speed ​​Sliding . Aplikasi ini akan memaksimumkan kinerja CPU dan RAM pada Android Anda, sehingga respons Android Anda terhadap sentuhan di layar akan lebih responsif. Akibatnya, menaip e-mel atau membuka aplikasi pada Android dengan RAM 512 MB akan menjadi lebih pantas.

Cara menggunakan Super Touch

Anda tidak memerlukan akses root untuk dapat menggunakan Super Touch. Aplikasi ini hanya memerlukan beberapa tetapan dari anda. Yang pasti, bagi anda yang Android belum di-root, anda dapat menggunakan aplikasi ini dengan mudah dan tanpa masalah. Bagaimanapun, anda mesti mencubanya, kerana cara membuat android tidak ketinggalan sangat mudah.

Untuk bagaimana membuat Android tidak ketinggalan menggunakan Super Touch , Anda hanya menetapkan levelnya sesuai dengan ukuran layar telefon pintar anda. Dalam tampilan aplikasi ini juga disertakan tingkat yang sesuai dengan ukuran layar smartphone Android yang Anda gunakan. Cukup tetapkan tahap, kemudian pilih Start Smooth Touch . Semakin tinggi jenis GPU yang anda gunakan, semakin tinggi tahapnya semakin baik. Tetapi jika anda menggunakan GPU yang tidak cukup baik, anda harus menetapkannya di nombor tengah atau bawah untuk mendapatkan hasil yang memuaskan.

Sekiranya ya, tunggu sahaja prosesnya selesai. Penting untuk diperhatikan, semasa proses Smooth Touch cuba memastikan skrin tidak terkunci dan layar tidak mati, ini bertujuan untuk berhati-hati agar prosesnya tidak gagal. Dan semakin tinggi tahapnya, semakin lama proses Smooth Touch berlangsung.

Setelah selesai, anda dapat merasakan prestasi skrin Android anda lebih responsif berbanding sebelumnya. Mengatasi ketinggalan android dengan cara ini akan menjadikan bateri menjadi boros. Sekiranya anda bimbang bateri anda akan habis, anda boleh mengaktifkan mod Battery Saver .

Nota

Atasi ketinggalan android dengan Super Touch - Speed ​​Sliding tidak memerlukan akses root, kerana aplikasi ini tidak mengubah sistem, melainkan mengubah GPU. Aplikasi ini dapat dijalankan pada semua jenis chipset, lebih optimum jika digunakan oleh peranti Android yang menggunakan chipset Snapdragon. Nah, bagi anda yang menggunakan chipset Snapdragon, mari kita mencuba aplikasi ini agar Android anda dengan RAM 512 MB tetap terasa lancar. Oh ya, aplikasi ini akan berhenti berfungsi semasa Android anda dicas.

Setakat ini, Jaka selalu menggunakan aplikasi ini untuk menjadikan pengalaman menaip dan bermain permainan lebih responsif. Digunakan pada telefon pintar Android dengan RAM 1 GB menggunakan chipset Snapdragon 610 hasilnya sangat ketara. Tahniah cuba mengatasi lag android!

Artikel Berkaitan