10 Permainan VR Terbaik di Semua Platform, Hanya Modal 10 Ribu!

Adakah anda ingin mencuba sensasi bermain permainan Virtual Reality (VR)? Sekiranya anda mengesyorkan permainan di bawah ini, hanya ada modal 10 ribu rupiah, geng!

Pengalaman bermain permainan dari tahun ke tahun selalu mengalami perkembangan. Mungkin jika anda bertanya kepada ibu bapa anda, mereka akan mengingati permainan arked klasik.

Seterusnya, masukkan permainan konsol yang menjadikan kami dapat bermain permainan di rumah. Diikuti oleh peranti permainan mudah alih yang sangat praktikal.

Akhir-akhir ini, ada permainan intensif berdasarkan Virtual Reality (VR) yang membuat kita merasa seperti memasuki permainan. Jaka mahu anda mengesyorkan permainan VR terbaik , geng!

 • Marvel Powers Unite VR
 • Resident Evil 7: Biohazard
 • Batman: Arkham VR
 • Minecraft VR
 • Permainan Android VR
  • Rumah Pangsa
  • VR X-Racer
  • InCell VR
  • Penerbangan Voxel
  • Eon Berbisik # 0
 • Permainan VR pelbagai platform

  Pertama, Jaka ingin memberi anda permainan yang boleh dimainkan di beberapa platform, geng. Anda memerlukan peranti khas dengan kos pembuangan beg yang mencukupi.

  Walau bagaimanapun, Jaka menjamin bahawa anda akan berpuas hati bermain permainan di bawah ini kerana kualiti grafik dan permainannya sangat menyeronokkan!

  1. Skyrim VR

  Sumber gambar: Techradar

  Sekiranya anda peminat permainan, pasti tidak asing dengan nama Skyrim . Permainan ini sememangnya cukup popular, jadi versi VR keluar.

  Anda boleh memainkan permainan ini melalui Oculus Rift, HTC Vive, atau PlayStation VR. Anda akan dapat merasakan sensasi bermain Skyrim seolah-olah anda berada di arena permainan.

  Bukan itu sahaja, anda juga boleh mendapatkan Dowloadable Content (DLC) seperti Dawguard, Hearthfire, dan Dragonborn.

  2. Marvel Powers Unite VR

  Sumber gambar: Techradar

  Peminat yang mengagumkan? Sekiranya ya, maka anda mesti mencuba permainan VR Marvel Powers Unite ini , geng!

  Anda akan mengalami bagaimana menjadi pahlawan super seperti Hulk dan Rocket Racoon. Malangnya, permainan ini hanya boleh dimainkan pada peranti Oculus, geng!

  3. Resident Evil 7: Biohazard

  Sumber gambar: Techradar

  Resident Evil 7: Biohazard adalah salah satu permainan VR terbaik. Untuk dapat memainkannya, anda memerlukan peranti Playstation VR.

  Bolehkah anda bayangkan betapa menakutkannya bermain permainan ini menggunakan VR? Walaupun begitu, Jaka menjamin bahawa permainan ini sangat mencabar!

  4. Batman: Arkham VR

  Sumber gambar: Techradar

  Anda pasti tahu bahawa salah satu permainan superhero terbaik yang boleh kita mainkan adalah siri Batman: Arkham .

  Sekarang kita boleh bermain permainan menggunakan peranti VR seperti PlayStation VR.

  Walaupun begitu, permainan ini akan terasa seperti permainan detektif dan dapat diselesaikan hanya dalam 90 minit, geng.

  5. Minecraft VR

  Sumber gambar: Techradar

  Ah, Minecraft . Terdapat peminat permainan ini di seluruh dunia walaupun terdapat grafik kotak-kotak. Lebih-lebih lagi, sekarang kita boleh memainkan permainan ini dengan peranti VR.

  Mungkin permainan ini akan membuat anda sedikit sakit kerana anda harus memutar badan anda 360 darjah untuk melihat keseluruhan arena permainan ini.

  Permainan Android VR

  Permainan yang disebutkan oleh Jaka di atas mempunyai harga yang mahal dan memerlukan peranti yang tidak kurang juga mahal.

  Nah, bagi anda yang mempunyai poket tipis, anda boleh mencuba permainan VR untuk Android di bawah, geng! Anda boleh memuat turunnya secara percuma.

  Bagaimana dengan peranti? Anda boleh menggunakan Google Cardboard atau peranti VR lain yang banyak dijual di kedai dalam talian.

  Sebenarnya, Jaka menemui sebuah peranti yang berharga hanya 10,000 rupiah. Sekiranya anda sudah membeli peranti, anda boleh menikmati permainan di bawah ini!

  1. Rumah pangsa

  RPG Games Foliage Games LLC DOWNLOAD

  Permainan pertama yang akan dicadangkan kepada anda ialah Flats . Permainan ini adalah permainan FPS yang membolehkan anda merasakan keseronokan perang sebenar.

  Anda boleh memilih untuk bermain pemain tunggal atau berbilang pemain. Sekiranya anda ingin menggunakan ciri VR, anda mesti menggunakan alat kawalan tambahan.

  MaklumatRumah Pangsa
  Pemaju Permainan Dedaunan
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (33,659)
  Saiz 51MB
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum 2.3

  2. VR X-Racer

  Permainan Simulasi Mudah Alih DTA DOWNLOAD

  Vr X-Racer adalah permainan larian tanpa henti di mana anda harus melalui pelbagai halangan.

  Anda akan mendapat mata tambahan jika anda dapat mengelakkan halangan dengan jarak yang sangat tipis atau memukul cincin biru yang muncul di hadapan anda.

  Sebagai permainan larian tanpa henti, tujuan permainan ini adalah untuk mendapatkan skor setinggi mungkin. Anda mempunyai dua pilihan untuk memainkannya, menggunakan kepala atau alat kawalan anda.

  MaklumatVR X-Racer
  Pemaju IEC Corp
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (13,668)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum 4.1

  3. InCell VR

  DOWNLOAD Permainan

  Permainan seterusnya adalah InCell VR , di mana dalam permainan ini anda akan memasukkan tubuh manusia ke tahap sel.

  Permainan ini adalah permainan lumba yang berlaku di dunia makro berwarna-warni dengan perincian yang mengagumkan.

  Anda juga boleh semasa mengkaji anatomi tubuh manusia dengan permainan ini. Lebih-lebih lagi, permainan ini mempunyai suara latar yang membangkitkan mood!

  MaklumatInCell VR (kadbod)
  Pemaju Nival
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (2,028)
  Saiz 72MB
  Pasang 500,000+
  Android Minimum 4.4

  4. Voxel Fly

  Adventure Games Cenda Games DOWNLOAD

  Voxel Fly adalah permainan genre larian tanpa henti dengan sensasi yang berbeza kerana anda boleh memainkannya melalui VR.

  Anda akan terbang melintasi bandar dan mesti mengelakkan pelbagai halangan sejauh mungkin. Oh ya, permainan ini juga boleh dimainkan tanpa VR.

  Anda juga boleh membandingkan skor dengan rakan anda untuk mengetahui siapa yang lebih pandai bermain permainan ini.

  MaklumatPenerbangan Voxel
  Pemaju Nenek Strichel
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (1,168)
  Saiz 44MB
  Pasang 100,000+
  Android Minimum 4.4

  5. Berbisik Eons # 0

  DOWNLOAD Permainan

  Permainan terakhir yang akan disarankan oleh Jaka untuk anda ialah Whispering Eons # 0 . Permainan ini adalah permainan pengembaraan dengan elemen ruang opera dan teka-teki.

  Anda mesti dapat menyelesaikan teka-teki. Permainan ini mencabar, malangnya ia dapat diselesaikan hanya dalam satu jam. Percuma, memerlukan masa yang lama, geng. Haha

  MaklumatEon Berbisik # 0
  Pemaju Perisian MiCk
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.7 (942)
  Saiz 100MB
  Pasang 50,000+
  Android Minimum 5.0

  Itulah 10 permainan VR terbaik yang disyorkan oleh Jaka untuk anda. Betul sangat keren, geng? Saya tertanya-tanya anda akan bermain dengan mana? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan