5 Permainan Superman Terbaik untuk Android dan iOS

Anda tidak perlu menjadi Clark Kent, yang harus anda lakukan hanyalah mengambil telefon pintar Android atau iOS

Adakah anda mahu bermain sebagai Superman ? Terbang bebas ke langit, membasmi orang jahat, dan menyelamatkan bumi.

Berita baiknya ialah anda tidak perlu menjadi Clark Kent , yang harus anda lakukan hanyalah mengambil telefon pintar Android atau iOS dan memuat turun pilihan permainan Superman berikut.

Selain bermain sebagai Man of Steel , anda juga boleh memainkan beberapa watak Komik DC ikonik lain seperti Batman yang bergantung pada kebolehan taktikal dan berteknologi tinggi.

BACA JUGA
  • Batman VS Superman, Siapa yang Lebih Kuat? Siapa Lebih Cerdas?
  • Inilah betapa hebatnya filem Batman v Superman terbaru dalam Versi GTA 5!
  • Batman: Arkham Underworld, Game Ala COC Hadir di Android

Permainan Superman terbaik untuk Android dan iOS

1. Larian Tindakan Liga Keadilan

Seperti namanya Justice League Action Run adalah permainan berjalan tetapi tidak berjalan tanpa henti, kerana anda dapat menyimpannya. Terdapat 150 tahap atau misi yang mesti anda lalui dan anda akan menghadapi tokoh bos di setiap hujung level.

Anda boleh bermain sebagai Superman atau wira Komik DC lain seperti Batman, Wonder Woman, Firestorm, Cyborg, dan juga pesaing seperti Joker dan Lex Luthor untuk mengumpulkan mata sambil berlari di 3 arena yang berbeza.

Untuk mengalahkan bos, anda juga boleh menukar watak sepanjang permainan.

2. Ketidakadilan: Tuhan di antara Kita

Game Injustice: Gods Among Us diangkat dari permainan konsol yang sangat popular dengan tajuk yang sama, termasuk untuk komik.

Namun, anda tidak akan menjangka permainan yang sama seperti konsol, yang merupakan jenis pertempuran di mana pahlawan super Komik DC dan penduduk kampung saling bertengkar.

Intinya adalah permainan bertarung yang sama, watak watak anda tidak bertarung seperti biasa, tetapi mereka bertengkar satu sama lain dalam permainan kad koleksi 3 hingga 3.

LIHAT ARTIKEL

3. Batman v Superman Yang Akan Menang

Pasti anda pernah menonton filem Batman v Superman? Itu belum lengkap, jika anda belum bermain permainan mudah alih.

Batman v Superman: Who Will Win adalah permainan rasmi dari filem Batman v Superman: Dawn of Justice yang dibuat oleh pemaju Warner Bros. yang juga pembuat filem.

Namun, permainan ini tidak mempunyai kisah atau misi yang sama dengan filem ini kerana permainan ini adalah permainan berjalan tanpa henti Android. Setiap watak mempunyai kebolehan tersendiri. Superman dengan kemampuan terbangnya, Batman dengan perisainya, dan pelbagai kebolehan lain yang boleh anda cuba sendiri.

4. DC Legends

DC Legends adalah permainan main peranan aka RPG, di mana anda boleh memainkan peranan watak wira super DC Universe seperti Superman, Batman, Flash, dan lain-lain.

Anda akan mengumpulkan dan membentuk pasukan untuk melawan Nekron dan Manhunters. Anda juga boleh bersaing dengan pasukan di seluruh dunia.

5. Manusia Baja

Sekiranya ini benar-benar permainan Superman dan permainan rasmi dari filem Man of Steel. Di sini anda mesti menghentikan Jeneral Zod yang akan memusnahkan bumi.

Kini anda boleh bermain dalam Story Mode atau Survival Mode. Sebagai Superman, anda benar-benar akan bertarung dengan musuh yang kuat dalam filem Man of Steel.

Kesimpulannya

Itulah lima permainan Superman terbaik yang dipilih oleh JalanTikus yang boleh anda mainkan di telefon pintar dan iPhone Andorid. Adakah anda juga mahu menjadi pahlawan super? Kongsi pendapat anda!

Baca juga artikel mengenai permainan atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan