Cara Bermain Clash of Clans di PC dengan Sangat Ringan dan Tanpa Kelewatan

Sekiranya anda sering melihat rakan anda suka bermain Clash of Clans maka anda ingin memainkannya tetapi tidak mempunyai telefon pintar Android dengan spesifikasi yang berkelayakan, berikut adalah penyelesaiannya, anda hanya perlu memasang Windroye pada PC anda. Malah ada banyak untuk

Cara bermain CoC pada PC dengan emulator yang sangat ringan dan tidak ketinggalan, iaitu Windroye. Windroye adalah emulator yang sangat ringan berbanding emulator lain dan yang paling penting ialah perisian ini adalah PERCUMA. Anda tidak perlu risau tentang spesifikasi minimum yang menjadikan PC anda tergantung.

Sekiranya anda sering melihat rakan anda suka bermain Clash of Clans maka anda ingin memainkannya tetapi tidak mempunyai telefon pintar Android dengan spesifikasi yang berkelayakan, berikut adalah penyelesaiannya, anda hanya perlu memasang Windroye pada PC anda. Bahkan terdapat banyak kelebihan ketika bermain CoC di PC dengan Windroye.

Kelebihannya adalah:

 1. Tidak ketinggalan
 2. Imej CoC semasa dimainkan di PC akan lebih besar dan pastinya lebih menarik
 3. Tidak terlalu jauh untuk menekan butang Perang Seterusnya , kerana jika pada telefon pintar anda pasti suka tergelincir.

Kelemahannya:

 1. Ini rumit ketika saya ingin bermain CoC kerana saya harus membuka komputer terlebih dahulu. Tetapi jika anda mempunyai telefon Android, anda boleh memainkan 1 akaun CoC menggunakan PC dan juga Android.
BACA JUGA
 • Cara menjalankan Android di PC dengan Windroye
 • Cara Bermain Clash of Clans di PC (Tanpa Emulator)

Inilah cara bermain CoC dengan Windroye:

 1. Muat turun dan pasang Windroye di Jalantikus.
 2. Pasang dan buka Windroye pada PC anda.
 3. Pasang Clash of Clans. DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell
 4. Klik ikon kunci.
 5. Klik tab pemasangan APK dan cari fail CoC.apk, muat turun di sini.
 6. Selesai dan lihat hasilnya.

Ia mudah, bukan? Begitulah cara bermain Clash of Clans di komputer dengan sangat ringan dan tidak berat 2015 yang terkini . Kunjungi juga Aditya-Noerfa dan dapatkan helah lain.

Artikel Berkaitan