Cara Bermain Permainan Overwatch pada Telefon Pintar Android

Berbeza dengan Hearthstone yang sudah tersedia untuk telefon pintar, Blizzar tidak menyediakan Overwatch untuk telefon pintar. Namun, JalanTikus adalah cara yang menyeronokkan untuk bermain Overwatch di Android!

Diperkenalkan pada pertengahan tahun 2016 yang lalu, Overwatch segera mendapat sambutan hangat di hati para pemain. Sebab permainan ini tersedia untuk PC, PS4 dan XBox membawa permainan menarik yang menggabungkan genre permainan MOBA dengan FPS.

Berbeza dengan Hearthstone yang sudah tersedia untuk telefon pintar, Blizzard tidak menyediakan Overwatch untuk telefon pintar. Namun, JalanTikus adalah cara yang menyeronokkan untuk bermain Overwatch di Android!

BACA JUGA
  • Ingin Main Permainan PC Menggunakan Tongkat PS4? Ini caranya!

Memainkan Permainan Overwatch pada Telefon Pintar? Boleh!

Ramai yang mengatakan Overwatch adalah gabungan permainan DotA dan Point Blank . Tidak salah. Tidak hairanlah permainan ini segera mempunyai basis pengguna yang besar walaupun belum setahun diluncurkan. Hebat sungguh!

Jika anda sudah mempunyai permainan Overwatch di PC, anda boleh memainkannya di telefon pintar Android! Anda tidak memerlukan RAM yang besar, anda boleh bermain permainan PC di telefon pintar dengan RAM 2GB. Bagaimana? Mudah!

Cara Strem Permainan PC di Android

Untuk bermain permainan PC di telefon pintar, anda boleh menggunakan streaming. Ya, streaming permainan yang ada di PC anda ke telefon pintar. Tidak perlu takut ketinggalan, JalanTikus mengetahui aplikasi permainan streaming PC-ke-telefon pintar terbaik!

  • Muat turun dan pasang aplikasi Remotr Game Streaming.

  • Setelah dipasang di telefon pintar, pasang juga aplikasi Remotr pada PC anda. Anda boleh memuat turunnya di www.remotrapp.com .

  • Seterusnya, buka aplikasi Remotr di PC. Kemudian log masuk dengan akaun Remotr anda. Sekiranya anda tidak memilikinya, buat dahulu.
  • Sekiranya anda log masuk di PC, log masuk dengan akaun Remotr yang sama dalam aplikasi Remort pada telefon pintar anda.
  • Untuk segera berhubung, pastikan telefon pintar dan PC anda disambungkan ke rangkaian yang sama. Walaupun tidak, anda boleh menetapkannya secara manual dengan menetapkan port TCP yang sesuai.

Note: Dengan mengatur TCP di smartphone, kamu bisa stream game dari PC ke smartphone kapanpun dimanapun. Namun pastikan koneksi yang kamu gunakan cukup kuat.

  • Setelah Android Remotr anda disambungkan ke PC, peranti yang disambungkan akan muncul secara automatik. Kemudian anda boleh memilih permainan PC yang ingin anda mainkan di telefon pintar.
  • Anda boleh mengawal kawalan permainan yang anda mainkan di Remotr. Tidak hanya menggunakan kawalan sentuh, Remotr juga dapat disambungkan dengan pad permainan lain yang anda tahu!

Menarik, bukan? Bukan hanya Overwatch yang anda ketahui, semua permainan yang dipasang di PC anda dapat dimainkan dengan mudah pada telefon pintar tanpa ketinggalan. Oleh itu, mari kita bermain permainan PC di telefon pintar anda menggunakan Remotr!

Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan