7 Kulit Paling Mahal di Mobile Legends, Hanya Sultan Yang Memiliki?

Mobile Legends memang percuma untuk dimainkan, tetapi harga kulit yang ditawarkan mempunyai harga tinggi yang tidak masuk akal!

Walaupun berstatus Free-to-play, tidak sedikit pemain , profesional dan pemula Mobile Legends yang menghabiskan banyak wang untuk membeli skin dan Ahli Starlight .

Kulit tidak memberikan kelebihan taktikal ketika bermain, tetapi kulit menjadikan pahlawan menjadi lebih sejuk sehingga anda lebih yakin ketika bermain.

Tetapi kadang-kadang kulit ini mempunyai harga yang sangat tinggi, malah ada yang berjumlah hingga 4 juta, geng! Ingin tahu? Berikut adalah ringkasan dari 7 Skin Paling Mahal di Mobile Legends .

BACA JUGA
 • 8 Cara Dapatkan Kulit Legenda Bergerak Percuma: Bang bang
 • Cara Menghantar Kulit Legenda Bergerak kepada Rakan Anda
 • 7 Sebab Mengapa Legenda Mudah Alih Lebih Baik Daripada Vainglory
 • Kulit KOF
 • Kulit Zodiak
 • Alucard - Bilah Obsidian
 • Gord - Penakluk
 • Miya - Modena Butterfly
 • Sabre - Codename Storm
 • 7 Kulit Paling Mahal di Mobile Legends

  Bagi pemain Mobile Legends, memiliki kulit yang mahal pastinya membawa kebanggaan tersendiri. Tidak hairanlah mereka sanggup mengeluarkan cukup wang untuk mendapatkan kulit baru.

  Nah, inilah 7 kulit paling mahal di Mobile Legends.

  1. Bane - Hitung Dracula

  Kulit ini pada mulanya dilancarkan untuk menyambut Halloween. Seperti namanya, kulit ini mengubah Bane menjadi Dracula .

  Tetapi seiring dengan pengerjaan semula Bane, salah satu kulit termahal di Mobile Legends juga telah mengalami perubahan.

  Kulit ini berubah warna menjadi keemasan, pastinya sesuai dengan harga tahap sultan yang dipadankan untuk kulit ini.

  Anda harus menyediakan 1089 berlian atau hampir bersamaan dengan Rp300,000 untuk membawa kulit ini.

  2. KOF Skin

  Mobile Legends bekerjasama rapat dengan permainan King of Fighter (KOF) untuk menghasilkan kulit KOF . Kulit ini diambil secara langsung dari watak King of Fighter.

  Setakat ini terdapat 6 pahlawan yang mempunyai kulit KOF, iaitu Karina, Guinevere, Chou, Aurora, Dyrroth, dan Gussion. Setiap watak dilengkapi dengan penambahan dialog Jepun yang unik.

  Skin Guinevere, Chou, Aurora, dan Gussion hanya dapat diperoleh melalui acara waktu terhad KOF.

  Sementara kulit Dyrroth-Orochi Chris dikenakan 1288 berlian atau sekitar Rp.310.000 . Kulit Karina-Leona boleh didapati secara percuma.

  3. Kulit Zodiak

  Mobile Legends menyajikan Zodiac Skins , yang merupakan kulit dengan tema 12 simbol zodiak. Reka bentuk kulit ini secara amnya menggambarkan galaksi dan bintang.

  Terdapat 9 pahlawan yang telah mendapat Zodiac Skin, termasuk Irithel, Martis, Aurora, Lancelot, Hilda, Minotaur, Selena, Karina, Zhask, Badang, Odette, Lunox, dan Helcurt.

  Kulit ini memberikan perubahan dalam penampilan pahlawan dan kesan kemahiran, hampir setanding dengan kulit Epik.

  Untuk mendapatkan kulit Zodiac, anda harus bermain Zodiac Summon . Anda harus membelanjakan sekitar 1500-1600 berlian atau setara dengan Rp330,000 hingga Rp350,000 .

  Selain mahal, kulit ini agak jarang berlaku kerana tempoh pembelian yang terhad.

  4. Alucard - Bilah Obsidian

  Skin Alucard yang ini adalah kulit terbaru Legend Mobile Legends. Sudah tentu dengan status Legend, ada banyak perubahan yang dibawa.

  Sebut saja rupa Alucard dengan aksen hitam-ungu yang kelihatan lebih sejuk. Di samping itu, terdapat perubahan kesan kemahiran dan serangan asas. Kesan penarikan malah memberikan animasi Alucard menunggang motosikal yang jelas sangat keren.

  Memiliki status kulit Legend, kulit Alucard ini tidak boleh dibeli secara langsung seperti kulit lain. Anda harus bermain Magic Wheel untuk mendapatkan Magic Crystal yang boleh ditukar dengan kulit ini.

  Ia memerlukan sekitar 10,000-12,000 berlian , bersamaan dengan 3-4 juta rupiah , geng! Walaupun harganya mahal, sudah tentu anda akan kelihatan berbeza dengan Alucard yang lain.

  5. Gord - Penakluk

  Gord biasanya sinonim dengan sihir dan biru. Tetapi kulit Legend yang satu ini membawa sedikit perubahan drastik.

  Penampilan Gord kini telah menjadi robot dan aksen biru pada kemahiran itu kini telah diganti dengan warna merah dan ungu.

  Di samping itu, kesan kemahiran dan penarikan semula juga berubah. Animasi kemahiran 'percikan rohani', alias kemahiran 3 Gord yang pada asalnya berwarna biru, kini berubah menjadi ungu dengan kesan kilat di sekitarnya.

  Sama seperti kulit Alucard-Obsidian Blade, kulit ini hanya dapat diperoleh dengan menggunakan Magic Crystal yang diperoleh dengan bermain Magic Wheel.

  6. Miya - Modena Butterfly

  Modena Butterfly sangat berbeza dengan kulit Miya yang lain. Perubahan yang paling jelas ialah penampilan Miya dengan rambut dan busur yang lebih elegan, dengan warna biru ungu.

  Perubahan lain adalah dalam animasi serangan, kesan kemahiran, dan kesan penarikan yang tidak kalah hebatnya. Terutama pada Skil 2 di mana anak panah yang keluar jauh lebih jelas.

  Bagaimana cara mendapatkan kulit legenda ini seperti kulit Legend yang lain, tentunya dengan harga yang tidak murah.

  7. Sabre - Codename Storm

  Sebagai salah satu wira pertama dalam Mobile Legends, Saber menjadi wira pertama yang mendapat kulit Legend.

  Sudah tentu dengan status Legend, kulit ini memberikan banyak perubahan Saber, memanggilnya di Saber seperti robot Gundam .

  Di samping itu, kesan kemahiran dan mengingat menjadi lebih sejuk. Walaupun begitu, seperti kulit Legend yang lain, anda harus mengeluarkan banyak perbelanjaan untuk mendapatkan kulit ini.

  Nah, itulah 7 Kulit Paling Mahal di Mobile Legends . Bagaimana, anda berminat untuk memiliki kulit ini? Atau ada kulit mahal lain yang anda rasa tidak sejuk?

  Sila kongsi di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai Android & iOS atau artikel menarik lain dari Ramadhan Mulya .

  Artikel Berkaitan