12 Legenda Mobile Hero Terkini 2019 | Lengkap dengan Ulasan Profil & Kemahiran!

Tertarik dengan wira Mobile Legends baru yang akan datang? Berikut adalah senarai wira Mobile Legends terkini, profil dan ulasan kemahiran lengkap mereka (kemas kini 2019).

Sebagai salah satu permainan mudah alih MOBA yang paling popular di Indonesia, Mobile Legends: Bang Bang selalu mengemas kini barisan wira.

Juga tidak ketinggalan adalah sebilangan wira Mobile Legends baru yang mempunyai kemahiran mengerikan dan kuat yang digunakan dalam permainan.

Bagi anda yang ingin tahu, di sini Jaka telah memberikan senarai lengkap wira Mobile Legends 2019 terbaru . Mari lihat, geng!

 • Ling
 • Baxia
 • Wira Baru Lain untuk Mobile Legends ...
 • Senarai Lengkap Nama Legenda Mobile Hero Terkini Sehingga Kini
 • Koleksi Mobile Hero Terkini: Bang Bang (Kemas kini 2019)

  Dalam senarai wira Mobile Legends baru ini, Jaka akan membincangkan wira-wira yang telah muncul di pelayan global dan anda boleh bermain, geng.

  Oh ya, seperti yang anda ketahui, permainan Mobile Legends: Bang Bang yang dikembangkan oleh Moonton adalah dalam genre Multiplayer Online Battle Arena (MOBA), seperti Dota 2 dan League of Legends.

  Mobile Legends juga mempunyai 6 pahlawan peranan, iaitu Assassin , Tank , Fighter , Mage , Marksman , dan Support, yang tentunya mempunyai fungsi dan kelebihan masing-masing.

  Jadi, bukan hanya membincangkan wira baru Mobile Legends! Jaka juga akan membincangkan ulasan kemahiran dari setiap wira yang dapat membantu anda dalam permainan.

  Semakin penasaran, bukan? Mari kita lihat di bawah!

  1. Wanwan

  Pertama ada Wanwan , wira Marksman yang melengkapkan Oriental Fighters Mobile Legends mengikuti Zilong, Baxia, dan Ling yang dilancarkan pertama.

  Wanwan yang mempunyai nama samaran Harimau Putih dari Barat mempunyai penampilan yang cukup comel. Namun, jangan salah mengenai kelincahan dengan serangan jarak jauh bersenjatakan panah yang dia miliki, geng.

  Walaupun mempunyai kawalan agak sukar, tetapi tentunya ada petua untuk menggunakan Wanwan Mobile Legends dalam permainan di mana cukup pantas untuk membunuh wira Tank.

  Untuk tinjauan penuh mengenai kemahiran Wanwan, anda boleh merujuk jadual di bawah kumpulan itu.

  Jenis KemahiranPenjelasan Kemahiran Wanwan
  Tiger Pace (Pasif): Wanwan menyatakan Kelemahan dan kedudukan wira lawan yang dikenakan senjata. Dia menanggung kerosakan sebenar sebanyak 2.5% sama dengan sasaran HP maksimum apabila ia mengalami Kelemahan mereka. Sekiranya dia mencapai keseluruhan sasaran Kelemahan, dia akan meningkatkan kerosakan yang ditangani kepada sasaran sebanyak 30% selama 6 saat. Seorang wanita boleh bergerak dalam jarak dekat ketika dia melemparkan Lengan Dart. Kelajuan pergerakan ini berskala dengan kelajuan serangan.
  Jalan Swallow (Kemahiran 1): Wanwan melemparkan Fire Swallow ke arah yang ditentukan, menangani 100 (+ 40% Total Physical ATK) kerosakan fizikal kepada musuh di sepanjang jalan dan mencetuskan Tiger Pace. Untuk setiap beberapa saat, Wanwan memulihkan Swallow Dagger dari Fire Swallow, yang menyebabkan 60 (+ 85% Total Physical ATK) kerosakan fizikal kepada musuh di jalan mereka dan menyebabkan kesan perlahan kepada mereka sebanyak 30% selama 1.5 saat. Lawan yang terkena serangan Swallow Dagger dua kali akan terpana selama 0.5 saat.
  Needles in Flowers (Skill 2): Wanwan menghapus semua kawalan orang ramai daripadanya sekaligus, menimbulkan Tiger Pace dan melepaskan Needle Deadly kepada musuh-musuh yang berdekatan, menyebabkan 150 (+ 60% Total Physical ATK) kerosakan fizikal.
  Crossbow of Tang (Ultimate): Wanwan mengaktifkan Crossbow dan melepaskan panah ke arah lawan selama 2.5 saat. Setiap anak panah menunjukkan kerosakan fizikal 60 (+ 65% daripada Total Physical ATK). Apabila Crossbow diaktifkan, jika Wanwan menyingkirkan wira lawan, dia akan beralih ke menyerang sasaran lain, aktifkan Crossbow-nya selama 1 saat tambahan, dan tingkatkan kecepatan serangannya sebanyak 40% (maksimum 3 kali). Apabila Wanwan mengambil semula Crossbow atau menghilangkan wira lawan, Tiger Pace akan dihasilkan. Crossbow of Tang hanya dapat digunakan dengan lawan yang dikenakan semua Kelemahannya. Tembakan dari Crossbow of Tang akan dianggap sebagai serangan asas. Dan jumlah anak panah yang ditembakkannya berskala dengan kecepatan serangannya.

  2. Ling

  Masih berpasangan dengan Wanwan, Ling adalah pahlawan Assassin yang mempunyai penampilan yang elegan seperti Gusion dan Lancelot, geng.

  Ling dijuluki Kutilang Biru dari Selatan dipersenjatai dengan pedang biru, yang memiliki serangan mematikan dengan kemampuan yang cukup unik.

  Salah satu petua untuk menggunakan Ling Heroes adalah kemampuannya untuk melompat dari dinding ke dinding, supaya lebih mudah untuk mengelakkan geng musuh.

  Walaupun begitu, sudah tentu anda tidak akan dapat mengawal barisan kemahiran pahlawan Ling dengan mudah seperti berikut.

  Jenis KemahiranPenjelasan Skill Ling
  Cloud Walker (Pasif): Kemahiran Lightness Ling Luar Biasa membantunya melompat di antara dinding. Ketika dia berada di atas tembok, Ling memperoleh 2 Mata Ringan tambahan sesaat. Setiap kali Ling memberikan kerosakan pada lawan, dia memperoleh 5 Mata Ringan Tambahan. Skill Lightness Ling memberikan peluang kritikal 20%, tetapi mengurangkan kerosakan kritikalnya sebanyak 40%.
  Finch Poice (Skill 1): Ling mengeluarkan kemahiran Lightness, melompat ke arah dinding yang ditentukan, memasuki keadaan penyamaran dan mendapatkan Lightness Point dengan lebih pantas. Apabila Ling menerima kerosakan, dia akan keluar dari keadaan penyamaran. Sekiranya dia mendapat kawalan orang ramai, dia akan jatuh ke tanah. Semasa menggunakan kemahiran ini untuk melompat dari satu dinding ke dinding yang lain, penambahan kemahiran ini akan menyegarkan dan juga menyegarkan keadaan penyamaran. Tingkatkan peluang kritikal secara kekal sebanyak 5%.
  Defiant Sword (Skill 2): Ling mengecas arah yang ditentukan dan menikam lawan terdekat di tempat tujuannya, dengan melakukan kerosakan 135 (+ 65% Total Physical ATK). Sekiranya Ling melepaskan kemahiran ini semasa berada di dinding, dia akan berlari ke tempat yang ditentukan di tanah, menyebabkan 135 (+ 65% Total Physical ATK) kerosakan pada lawan di kawasan kecil dan menyebabkan kesan perlahan pada mereka sebanyak 30% untuk 1, 5 saat. Sekiranya serangan ini memberikan kerosakan kritikal, lawan di kawasan itu akan terpengaruh oleh kesan perlahan tambahan sebanyak 45% selama 0.75 saat. Defian Sword dapat mencetuskan kesan serangan sebagai serangan asas dan dapat memulihkan 25 HP untuk Ling setiap kali menyerang lawan.
  Tempest of Blades (Ultimate): Ling melompat dan menggunakan kemahiran pedangnya yang luar biasa selama 1.5 saat, di mana dia menjadi tidak dapat dikalahkan dan dapat bergerak dengan bebas, melakukan 250 (+ 125% Total Physical ATK) kerosakan pada musuh di dalam kawasan kesan, menyebabkan kesan pukulan ke lawan yang berada di tengah-tengah kawasan selama 1 saat, dan mencipta Pedang Pedang yang berlangsung selama 5 saat. Di akhir Pedang Pedang, akan ada 4 Bidang Mata Tempest of Blades. Dengan menyentuh Field Eyes, Ling dapat menetapkan semula cooldown Defiant Sword dan memulihkan 5 Point Lightness.

  3. Baxia

  Oriental Fighters seterusnya adalah Baxia yang mempunyai julukan Black Tortoise dari Utara yang mempunyai peranan sebagai Tank, geng.

  Memiliki kemahiran yang serupa dengan Johnson, Baxia dapat berputar seperti puncak dan merayau ke berbagai bahagian peta tanpa perlu takut dihancurkan ketika merempuh tembok.

  Mobile Hero Legends yang satu ini mengkhususkan diri dalam Initiator / Crowd Control sehingga sesuai untuk memulakan pertempuran pasukan.

  Semua kelebihan berkaitan dengan kemahiran Baxia Mobile Legends sudah dikaji seperti di bawah ya!

  Jenis KemahiranPenjelasan Kemahiran Baxia
  Baxia Mark (Pasif): Baxia mengaktifkan Baxia Mark secara kekal, mengurangkan kerosakan akhir yang diterima sebanyak 28-56 (jumlahnya meningkat dengan tahap pahlawan). Pada masa yang sama, Baxia akan mengurangkan kesan regenerasi lawan yang memukul kemahiran mereka sebanyak 30% selama 4 saat.
  Perpaduan Baxia-Shield (Kemahiran 1):Baxia menarik ke perisainya dan memandu ke hadapan. Ketika memukul unit lawan, dia akan memberikan kerosakan sihir 280 (+ 55% Total Magic Power) pada unit lawan dan lawan di sekitarnya, menyebabkan kesan kejutan pada sasaran selama 0.5 saat dan sedikit menyebabkan kesan kalah ke lawan terdekat yang lain. Semasa proses bergerak maju, gunakan kemahiran ini sekali lagi untuk menjatuhkan Baxia sehingga dia dapat mengatasi rintangan dan pasukan lawan. Semasa melompat, jika ada pahlawan musuh di bawah Baxia, dia akan menyerang pahlawan ini, melakukan 380 (+ 75% Kuasa Sihir Total) kerosakan sihir kepada pahlawan dan musuh di sekitarnya, menyebabkan kesan kejutan pada sasaran yang memukulnya selama 1 saat, dan sedikit menyebabkan kesan kalah pada pahlawan lain yang berada di dekat sasaran lawan.
  Shield of Spirit (Skill 2): Baxia melemparkan Shieldnya ke depan (Perisainya akan hilang ketika memukul hero atau creep musuh), menyebabkan kerosakan sihir pada sasaran dan minion lawan, yang bersamaan dengan 125 (+ 120% dari Total Magic) Kuasa) + 5% HP maksimum mereka, meninggalkan tanda selama 5 saat dan menyebabkan kesan perlahan 50% selama 1 saat. Kemahiran ini dapat digunakan dalam masa yang singkat. Sekiranya Shield memukul lawan yang mempunyai tanda, cooldown akan dikurangkan sebanyak 85%.
  Tortoise's Puissance (Ultimate): Baxia mengeluarkan Frontal Shield dan meluncur ke depan, meningkatkan kelajuan pergerakannya sebanyak 30% selama 10 saat, pada masa yang sama, dia membuat jalan Lava di sepanjang jalan, memberikan 60 (+ 30% Total Magic Power) ) kerosakan sihir kepada lawan di jalan setiap 0.5 saat. Apabila berlari ke depan, kesan pengurangan kerosakan yang diberikan oleh Baxia Mark akan meningkat sebanyak 75%.

  Wira Baru Lain untuk Mobile Legends ...

  4. Masha

  Bukan Marsha dan Beruang! Tetapi Masha , wira Fighter Mobile Legends yang mempunyai perawakan wanita dengan senjata yang sangat menyerupai beruang.

  Dalam kisahnya, Masha dikenali sebagai orang yang berasal dari hujung utara bersalju bernama Nost Gal dan juga kandang pemburu di sana.

  Kehebatan pahlawan Fighter ini adalah memiliki bar HP sehingga tiga lapisan, sehingga ia akan ditakuti oleh musuh jika digabungkan dengan kerosakan yang menyakitkan, geng.

  Berikut adalah beberapa kemahiran Masha Mobile Legends yang boleh anda kuasai dalam pertandingan.

  Jenis KemahiranPenjelasan mengenai Kemahiran Masha
  Kekuatan Kuno (Pasif): Masha mendapat Kekuatan Kuno dari Bear King dan mempunyai 3 bar HP. Setiap kali kehilangan 1 bar HP, dia dapat menyekat kerosakan sekali. Dia akan mati selepas bar HP terakhirnya. Setiap kali Masha kehilangan 1% HP, kecepatan serangannya akan meningkat 1.2% (berdasarkan jumlah HP 3 bar HP). Masha akan mendapat 10% jangka hayat fizikal ketika kehilangan HP Bar pertamanya. Manifestasi fizikalnya akan meningkat sebanyak 20% dan dia akan mengurangkan sebanyak 60% masa CC yang diterimanya ketika dia kehilangan bar HP keduanya.
  Kekuatan Liar (Kemahiran 1): Masha membangkitkan Kekuatan Liarnya, meningkatkan kelajuan pergerakannya sebanyak 30% dan menangani kerosakan fizikal bersamaan dengan sasaran HP maksimum 2.5% dengan serangan asas. Sekiranya sasarannya adalah menyeramkan, lakukan 245 kerosakan tambahan. Untuk setiap 1 saat, dia akan kehilangan 0.8% daripada HP Max semasa ketika Wild Power-nya dinaikkan (berdasarkan jumlah HP 3 bar HP).
  Howl Shock (Skill 2): Masha mengaum ke depan dan melepaskan Energy Shock ke sasaran, menangani 200 (+ 100% Total Physical ATK) kerosakan fizikal dan menyebabkan mereka kesan perlahan sebanyak 40%. Berlanjutan selama 1 saat. Sekiranya dia memukul pahlawan musuh, dia boleh menyebabkan kesan pelucutan senjata kepada pahlawan yang dipukul selama 2 saat. Mengambil senjata secara langsung boleh menghentikan kesan pelucutan senjata.
  Thunder Clap (Ultimate): Masha melepaskan Charge yang kuat setelah mengurangkan 30% HPnya sekarang. Apabila dia mencapai sasaran, dia akan melepaskan Thunderclap, melakukan kerosakan fizikal yang setara dengan 15% (+ 100% Total Physical ATK) dari Max HPnya dan menyebabkan mereka mengalami kesan perlahan 90%. Berlanjutan selama 0.5 saat.
  Pemulihan Hidup (Istimewa): Masha menggunakan seluruh Tenaganya, memulihkan HP bersamaan dengan 1 bar HP. Apabila anda mempunyai ketiga-tiga bar HP, menggunakan kemahiran ini akan memulihkan semua HP. Kemahiran ini tidak terdapat dalam mod pertempuran. Apabila menggunakan kemahiran ini, Masha akan menjadi tidak terkalahkan.

  5. X.Borg

  Siapa sangka bahawa wira Mobile Legends terbaru bernama X.Borg akan menjadi langganan pilihan di acara M1 Mobile Legends 2019 beberapa waktu lalu?

  X.Borg adalah pahlawan Fighter dalam bentuk cyborg yang mampu melancarkan api dan letupan ke musuh berdekatan.

  Keahlian XBorg juga memungkinkan anda mengirim spam sehingga dapat menyusahkan pahlawan musuh jika digabungkan dengan kerosakan besar.

  Banyak petua dan trik untuk bermain X.Borg, jadi anda mesti menguasai kemahiran seperti berikut.

  Jenis KemahiranPenjelasan Kemahiran X.Borg
  Firaga Armor (Pasif): Armor Armor X.Borg mewarisi dari HP X.Borg maksimum dan menerima semua kerosakan yang diterima oleh X.Borg semasa aktif. Armor Ketiga Firaga kehabisan HP, X.Borg akan berbelok ke arah joystick kiri untuk melepaskan dirinya dari Firor Armor. X.Borg tidak akan mengalami kerosakan sepanjang tempoh ini. Kemudian dia terus memulihkan tenaga dalam Mode Tanpa Armor. Apabila tenaga penuh, X.Borg akan menggunakan semula Firaga Armor dan mengembalikan HP Firaga Armor kepada 30% daripada HP X.Borg maksimum. Kerosakan Api X. Borg menyebabkan kesan panas pada lawan anda, dan lawan dengan suhu tertinggi akan meninggalkan Firaga Supply ketika mereka dilanda Kerosakan Api. Ambil Bekalan dan kembalikan Firaga Armor, atau pulihkan tenaga ketika dalam Mode Tanpa Armor.
  Fire Missiles (Skill 1): X.Borg mengaktifkan Flamethrower dan menembaknya ke arah yang ditentukan, menangani 40 (+ 50% Total Physical ATK) kerosakan fizikal selama 2 saat. Penentang yang suhunya naik ke had akan menerima kerosakan sebenar dan kesan perlahan 20%. Dalam Armorless Mode, X.Borg menyesuaikan Flamethrower untuk menyempitkan sudut tembakan dan memperluas jarak pemotretan, mengurangkan kerosakan hingga 60% dari yang asli dalam Armor Mode.
  Fire Stake (Skill 2): X.Borg menembak 6 Fire Stakes di tepi dalam penunjuk berbentuk kipas. 1.7 saat kemudian, Fire Stake akan dibawa kembali ke badannya. Setiap Fire Stake akan memberikan 50 (+ 20% Total Physical ATK) kerosakan fizikal kepada lawan yang berada di lorongnya dan menariknya kembali. Sekiranya Fire Stake memukul Firaga Supply di treknya. Fire Stake juga akan mengembalikan Firaga Supply. Dalam Armorless Mode, X.Borg menyesuaikan Fire Stake Launcher untuk menghantar Stake lebih jauh dan memendekkan jarak antara Fire Stake.
  Insanity Terakhir (Ultimate): X.Borg mengecas ke hadapan mengikut arah yang ditentukan, melepaskan tembakan untuk mengatasi 200 (+ 100% Extra Physical ATK) kerosakan fizikal dan menyebabkan kesan perlahan kepada lawan sebanyak 25%. Sekiranya dia memukul pahlawan lawan semasa pertuduhan, dia akan berhenti mengecas dan menyebabkan kesan perlahan pada sasaran yang ditambahkan sebanyak 40%. Seluruh proses berlangsung selama 3 saat. Kemudian dia meledakkan dirinya untuk mengatasi 400 dan 15% kerosakan sebenar dari HP sasaran maksimum. Letupan itu merosakkan Armor Firaga semasa dan menyebabkan kerosakan 50% dan meletakkan dirinya dalam Mode Tanpa Armor, di mana kemahiran ini tidak dapat digunakan. Dia boleh bergerak lagi ke arah kayu bedik setelah dia meletupkan dirinya.

  6. Lylia

  Tambahan pula, ada wira Mage Mobile Legends bernama Lylia . Penampilan gadis kecil ini pasti mengingatkan anda pada Nana dan Chang'e, bukan?

  Lylia terkenal sebagai wira yang mahir membuat perangkap dan menghasilkan kerosakan yang besar.

  Oleh itu, jangan terkejut jika Lylia sering digunakan sebagai wira peniaga kerosakan untuk menyelesaikan musuh yang dilengkapi dengan kemahiran seperti di bawah.

  Jenis KemahiranPenjelasan Kemahiran Lylia
  Angry Gloom (Pasif): Lylia mendapat kekuatan dari Gloom, meningkatkan kelajuan pergerakannya sebanyak 15%. Setiap kali Gloom meningkatkan tahap, dia akan meningkatkan kelajuan pergerakan tambahan sebanyak 5%. Gloom akan meningkatkan tahapnya dengan memakan Shadow Energy. Hingga 5. Semakin tinggi tahapnya, semakin banyak kerosakan yang diberikannya.
  Magic Shockwave (Skill 1): Lylia melepaskan serangan Attack Wave, memberikan 250 (+ 100% Total Magic Power) kerosakan sihir kepada lawan di jalan mereka dan menyebabkan kesan perlahan kepada mereka sebanyak 40%. Berlanjutan selama 1.5 saat. Gloom akan menaiki Magic Shockwave. Sekiranya Gloom menyentuh Shadow Energy, dia akan memakannya dan meletupkan tenaganya dengan serta-merta.
  Tenaga Bayangan (Kemahiran 2): Lylia memusatkan Tenaga Bayangan ke kawasan yang telah ditentukan, memberikan kerosakan sihir 100 (+ 50% Jumlah Kuasa Sihir) kepada musuh berdekatan dan menyebabkan kesan perlahan pada mereka sebanyak 80%. Setelah Gloom memakan Shadow Energy, ia akan meletupkan tenaga dan memberikan 250 (+ 100% Total Magic Power) kerosakan sihir kepada musuh berdekatan. Setiap kali Gloom meningkatkan diri, kerosakan yang diberikan oleh Shadow Energy akan meningkat sebanyak 30%. Sehingga 120%. Lylia dilahirkan mempunyai kemampuan untuk menggunakan Shadow Energy.
  Black Shoes (Ultimate): Lylia segera kembali ke posisi di mana Black Shoe 4 saat yang lalu dan mendapat Stack maksimum untuk menggunakan Shadow Energy, menjana semula 10% dari Max HP dan meningkatkan Speed ​​Movementnya sebanyak 20%. Berlanjutan selama 2 saat.

  7. Dyrroth

  Kemudian ada Dyrroth , dijuluki "Prince of the Abyss" yang bermaksud masih berasal dari kelas yang sama dengan Alice, Selena, dan Thamuz.

  Hero Fighter Mobile Legends ini mempunyai serangan mematikan yang dapat mengurangkan perisai musuh.

  Keahlian utamanya juga mempunyai area serangan yang besar dengan kerosakan yang besar pada musuh yang sedang mati.

  Walaupun begitu, Dyrroth agak lemah. Oleh itu, anda mesti mengetahui kemahiran Dyrroth terlebih dahulu seperti berikut.

  Jenis KemahiranPenjelasan Kemahiran Dyrroth
  Kemarahan Abyss (Pasif): Apabila Rage Dyrroth mencapai 50%, dia akan meningkatkan Burst Strike dan Spectre Step. Setelah melakukan 2 serangan asas, Dyrroth akan melepaskan Circle Strike, menangani (+ 140% Total Physical ATK) kerosakan fizikal pada lawan di kawasan bulatan dan menjana semula HP sesuai dengan kerosakan yang dia berikan (Circle Strike tidak mempunyai kesan ATK). Setiap kali dia memukul pahlawan musuh, cooldown Burst Strike and Specter Step akan berkurang 1 saat.
  Burst Strike (Skill 1): Dyrroth melepaskan Burst Strike pada arah yang ditentukan, memberikan 200 (+ 60% Total Physical ATK) kerosakan fizikal kepada musuh yang dilaluinya dan menyebabkan kesan perlahan 25% pada mereka. Berlangsung selama 1.5 saat (kerosakan akan berkurang dengan sasaran yang sama). Dalam mod Abyss Enhanced, Burst Strike mempunyai jarak lebih jauh, memberikan 140% kerosakan asal dan menggandakan kesan perlahan.
  Langkah Spectre (Kemahiran 2): Dyrroth berjalan ke arah yang ditentukan. Dia akan berhenti ketika memukul sasaran, memberikan 230 (+ 60% Extra Physical ATK) kerosakan fizikal kepada lawan. Apabila dia menggunakan kemahiran ini lagi, dia akan mengunci sasaran dan melepaskan Fatal Strike, menangani 345 (+120 Extra Physical ATK) dari kerosakan fizikal dan mengurangkan pertahanan fizikal sasaran sebanyak 50%. Berlanjutan selama 4 saat. Dalam mod Abyss Enhanced, Fatal Strike akan melakukan 150% kerosakan asal, menyebabkan kesan perlahan tambahan pada sasaran sebanyak 90% dan mengurangkan 75% pertahanan fizikal sasaran. Berlanjutan selama 4 saat.
  Abysm Strike (Ultimate): Dyrroth dengan pantas mengecas dan melepaskan Fatal Strike, melakukan kerosakan fizikal bersamaan dengan 650 (+250 Extra Physical ATK) + 20% HP lawan kalah dari lawan yang dilaluinya dengan menyebabkan mereka kesan perlahan 55%. Berlanjutan selama 0.8 saat ..

  8. Terizla

  Kemudian ada Terizla yang merupakan pahlawan Fighter Mobile Legends dengan penampilan garang bersenjatakan kapak raksasa di kedua tangannya.

  Terizla diberitahu sebagai bekas ketua pandai besi yang kemudian dikhianati dan dilanda kemarahan. Mendapat kekuatan dari Abyssal Witch, Terizla membalas dendamnya.

  Wira Mobile Legends baru ini mempunyai kerosakan / pecah khas yang memberikan kerosakan fizikal yang besar. Namun, salah satu kelemahannya ialah pergerakan dan serangannya yang perlahan.

  Untuk tinjauan kemahiran Terizla Mobile Legends, mari lihat jadual di bawah.

  Jenis KemahiranPenjelasan Kemahiran Terizla
  Body Smith (Pasif): Setiap 2% HP Terizla yang telah hilang akan ditukar kepada Pengurangan Kerosakan 1% (maksimum hingga 40%). Terizla Attack Speed ​​tidak dapat ditingkatkan. Setiap 1% Speed ​​Attack tambahan akan diubah menjadi 1 Physical Attack.
  Revenge Strike (Skill 1): Terizla akan memecah tanah menggunakan tukul dan retakan akan merebak, menangani 300/330/360/390/420/450 Kerosakan Fizikal. Setelah menembusi sasaran pertama, retakan akan menggerudi sasaran dan menyebabkan kesan perlahan terhadapnya sebanyak 40% / 40% / 40% / 40% / 40% / 40%. Pada masa yang sama, Kelajuan Pergerakan Terizla akan meningkat sebanyak 25% / 28% / 31% / 34% / 37% / 40%. Berlanjutan selama 3/3/3/3/3/3 saat. Keretakan pada sasaran akan meletup, mengatasi 300/330/360/390/420/450 dan 10% / 10% / 10% / 10% / 10% / 10% Kerosakan Fizikal dari HP lawan yang hilang.
  Strike Pelaksanaan (Skill 2): Terizla mengayunkan tukul di sebidang kawasan dan melepaskan tenaganya 3/3/3/3/3/3 kali secara berterusan (gerakkan kayu bedik untuk mengubah kedudukan ayunan tukul). Dua hantaran pertama Terizla akan mengatasi Kerosakan Fizikal 180/210/240/270/300/330 kepada lawan. Kali ketiga akan menangani 225/270/315/360/405/450 Kerosakan Fizikal kepada musuh dan memberi mereka kesan Lambat 20% / 20% / 20% / 20% / 20% / 20%. Kesan Lambat ini dapat Ditumpuk. Berlanjutan selama 1.5 / 1.5 / 1.5 / 1.5 / 1.5 / 1.5 saat.
  Zon Penalti (Muktamad): Terizla melompat ke kawasan yang ditentukan untuk memukul tanah, menyebabkan Kerosakan Fizikal 300/400/500 dan menyebabkan kesan perlahan 80% / 80% / 80% pada lawan anda. Sementara itu, dia memanggil Scaffold, yang akan menjangkau Hook ke lawan dan menarik sasaran beberapa kali, melakukan 150/200/250 Kerosakan Fizikal setiap kali.

  9. Faramis

  Siapa kata wira Sokongan mesti comel? Faramis yang mempunyai peranan Mage / Support juga dikenali sebagai Necromancer yang mempunyai kemampuan untuk membangkitkan orang mati.

  Mobile Legends Support Hero ini yang mempunyai Inisiator / Crowd Control khas dikatakan sebagai ahli sihir yang kuat yang terselamat dari kejatuhan istana Moniyan ke tangan Jurang.

  Setelah memahami sihir terlarang, Faramis membalas dendam dengan kekuatannya yang dahsyat, terutama ketika membuka pertarungan pasukan dalam permainan.

  Tertarik dengan kemahiran Faramis Mobile Legends? Dengarkan dahulu!

  Jenis KemahiranPenjelasan tentang Kemahiran Faramis
  Pengambilan Ganas: Apabila Unit mati di dekat Faramis, mereka akan meninggalkan Jiwa mereka di tempat. Dengan mengambil Soul, Faramis akan menjana semula HPnya sebanyak 150. Setiap Soul akan memendekkan masa Faramis Respawn sebanyak 5% ~ 7% (Hingga 90% dan skala dengan Level).
  Shadow Stampede (Skill 1): Faramis memasuki Shadow Mode, meningkatkan Speed ​​Movement sebanyak 70% / 70% / 70% / 70% / 70% / 70% dan 50/60/70/80/90/100 Pertahanan Fizikal dan Sihir semasa 3/3/3/3/3/3 saat. Faramis menyerahkan Mark of Shadow kepada pahlawan lawan yang bersentuhan dengannya dan memberikan 325/370/415/460/505/550 Magic Damage. Ketika dia keluar dari Shadow Mode, semua pahlawan musuh yang memiliki tanda akan tertarik kepada Faramis dan menerima 325/370/415/460/505/550 Magic Damage. Sementara itu, dia memulihkan 160/200/240/280/320/360 HP.
  Ghost Bursters (Skill 2): Faramis mengumpulkan Roh Jahat di dalam kawasan berbentuk kipas di hadapannya. Evil Spirit memberikan 330/366/402/438/474/510 Magic Damage, maka Evil Spirit akan dibahagi untuk menangani 275/305/335/365/395/425 Magic Damage tambahan. (Boleh dibahagi 3 kali pada wira lawan dan 1 kali pada unit bukan wira).
  Cult Altar (Ultimate): Faramis memanggil mezbah yang akan bertahan selama 10/10 saat. Seorang wira pasukan yang tersingkir di altar ini akan segera dibangkitkan, dapatkan 80% / 90% / 100% HP dan 100% / 100% / 100% Serangan. Wira boleh kembali hingga 10/10/10 saat.

  10. Granger

  Kemudian ada Granger , pahlawan Marksman Mobile Legends yang merupakan pemburu syaitan dan mempunyai penampilan pemuzik jalanan dengan senapang berbentuk biola.

  Berbanding dengan Marksman lain, banyak ML-ers menyebutkan bahawa Granger mempunyai mobiliti yang cukup tinggi dengan kerosakan yang agak besar.

  Tidak mengejutkan bahawa Granger sering dilarang, baik ketika bermain dalam mod Klasik dan Ranking, geng.

  Untuk tinjauan kemahiran Granger sepenuhnya, lihat penjelasan di bawah, ya!

  Jenis KemahiranPenjelasan Kemahiran Granger
  Caprice (Pasif): Granger dapat memuat hingga 6 peluru pada masa yang sama. Setiap peluru ke-6 memperkatakan Kerosakan Kritikal. Basic Attack Granger akan mengalami lebih banyak kerosakan, tetapi dia mendapat 50% Speed ​​Attack dari Peralatan atau Emblem.
  Rhapsody (Skill 1): Granger mengisi senjatanya dengan peluru dan menembak semua peluru ke hadapan. Setiap peluru memberikan 30/56/82/108/134/160 Kerosakan Fizikal kepada pihak lawan.
  Rondo (Skill 2): Granger berkedip ke arah yang ditentukan dan 2/2/2/2/2/2 seterusnya Serangan Asas memberikan 10% / 12% / 14% / 16% / 18% / 20% kerosakan tambahan dalam 5/5/5/5/5/5 saat. Setiap kali Rhapsody memukul pahlawan musuh, Kemahiran Cooldown ini berkurang 0.5 / 0.5 / 0.5 / 0.5 / 0.5 / 0.5 saat.
  Death Sonata (Ultimate): Granger mengubah biola menjadi Super Cannon dan mengisinya dengan peluru. Kemudian dia melepaskan 2 Super Bullets pada masa yang sama ke depan. Super Bullet mengabaikan minion yang berada di jalannya dan hanya akan memukul wira lawan. Super Bullet akan meletup setelah memukul pahlawan lawan pertama, memberikan 150/200/250 Kerosakan Fizikal kepada musuh berdekatan dan menyebabkan kesan Lambat pada mereka sebanyak 80% / 80% / 80%. Setiap kali Granger menembak Super Bullet, dia dapat berpindah ke lokasi lain. Apabila Death Sonata berakhir, cooldown kemahiran ini akan menurun sebanyak 15% / 15% / 15% untuk setiap 2 Super Bullets yang tinggal.

  11. Esmeralda

  Hero Mages biasanya akan mudah ditaklukkan walaupun mengalami kerosakan yang besar. Namun, berbeza dengan Esmeralda , kumpulan itu.

  Wira Mobile Legends yang baru, pertama kalinya dengan peranan Mage / Tank , memiliki kemampuan untuk menyerap perisai lawan dan menjadikannya HP sendiri.

  Oleh itu, tidak ada gunanya pahlawan lawan menggunakan barang pertahanan dan sukar untuk membunuh wira yang satu ini.

  Untuk kemahiran yang dimiliki oleh Esmeralda, anda boleh merujuk ulasan lengkap di bawah.

  Jenis KemahiranPenjelasan Kemahiran Esmeralda
  Starmoon Casket (Pasif): Esmeralda memanipulasi Stardust dan Frostmoon. Setiap kemahiran Basic Attack dan Esmeralda menangani kerosakan dua kali - Stardust menangani Kerosakan Fizikal, dan Frostmoon menangani Magic Damage dan mensasarkan Shield yang setara dengan 150% kerosakan Frostmoon. Kerosakan yang dialami oleh Esmeralda mengabaikan semua kesan Shield dan menukar Shieldnya ke HPnya pada masa yang sama.
  Frostmoon Shield (Skill 1): Esmeralda menghasilkan 350/410/470/530/590/650 Shield untuk dirinya sendiri dan meningkatkan Kecepatan Pergerakannya sebanyak 40% / 40% / 40% / 40% / 40% / 40% dalam 5 / 5/5/5/5/5 saat. Sementara itu, dia menukar Shield dari lawan yang berdekatan secara beransur-ansur menjadi Shieldnya sendiri. Kelajuan peningkatan merosot dalam jangka masa yang singkat.
  Tarian Stardust (Kemahiran 2): Esmeralda menukar Stardust dan Frostmoon dan memberikan ganjaran 210/250/290/330/370/410 Magic Damage kepada lawan yang berdekatan. Memberi kerosakan pada lawan anda akan mengurangkan Cooldown Frostmoon Shield sebanyak 1/1/1/1/1/1 saat.
  Falling Starmoon (Ultimate): Esmeralda menyatukan Astrospace menjadi dua senjata - Stardust dan Frostmoon. Semakin lama tempohnya, semakin besar kekuatannya. Gunakan kemahiran ini sekali lagi untuk mengeluarkan Stardust ke arah yang ditentukan, atasi 350/500/650 Kerosakan Fizikal, dan kemudian Esmeralda bergerak ke arah yang ditentukan untuk menangani Frostmoon, menangani 350/500/650 Kerosakan Ajaib dan menyebabkan kesan Melumpuhkan pada lawan di kawasan selama 1.2 / 1.2 / 1.2 saat.

  12. Khufra

  Penampilannya mungkin kelihatan kurus dan kurang meyakinkan. Namun, siapa sangka Khufra boleh menjadi wira Tank Mobile Legends yang sangat dipercayai.

  Khufra adalah penguasa sebuah kota di Tanah Fajar yang kawasannya diliputi oleh padang pasir yang luas.

  Wira ini mempunyai cita-cita untuk menguasai kawasan lain di sekitarnya. Tetapi kerana keserakahannya, dia dikutuk oleh penyihir Eslora untuk mencapai bentuknya sekarang.

  Bukan hanya itu, Khufra juga dilengkapi dengan pelbagai kemahiran seperti berikut.

  Jenis KemahiranPenjelasan Kemahiran Khufra
  Spell Curse: Khufra mengaktifkan Spell Curse yang ditinggalkan oleh Esmeralda setiap 12 saat untuk meningkatkan jarak serangan Basic Attack seterusnya, melakukan kerosakan sihir sama dengan 8% HP maksimum kepada lawan dan menyebabkan kesan Lambat pada mereka sebanyak 45%. Berlanjutan selama 1.5 saat. Sementara Khufra juga akan memulihkan 8% HP maksimumnya. Kemahiran tersebut menyebabkan Crowd Control ke Hero yang bertentangan, Cooldown Spell Curse akan menurun sebanyak 4 saat.
  Tyrant's Revenge (Skill 1): Khufra menarik pembalut di tangannya untuk melonjakkan dirinya ke arah yang ditentukan, melakukan kerosakan fizikal bersamaan dengan 80/110/140/170/200/230 ditambah 10% / 10% / 10% / 10% / 10% / 10% HP maksimum Khufra kepada semua lawan di jalan. Ketika mencapai titik paling jauh atau menabrak Pahlawan musuh, Khufra akan segera berhenti, menangani Kerosakan Fizikal bersamaan dengan 80/110/140/170/200/230 ditambah 10% / 10% / 10% / 10% / 10% / 10% HP Maksimum Khufra kepada musuh yang berdekatan dan menyebabkan kesan Knockup selama 1.1 / 1.1 / 1.1 / 1.1 / 1.1 / 1.1 saat.
  Bouncing Ball (Skill 2): Khufra membungkus dirinya dengan pembalut untuk menjadi Magical Bounce Ball, meningkatkan Pertahanan Fizikal & Ajaib sebanyak 75% / 80% / 85% / 90% / 90% / 95% / 100%. Lawan yang menggunakan Skill jenis Blink ketika melewati Khufra akan menerima kesan Knockup. Setiap kali Magical Bounce Ball mencecah tanah, ia akan mengatasi Magic Damage sama dengan 30/45/60/75/90/105 ditambah 6% / 6% / 6% / 6% / 6% / 6% maksimum Khufra HP dan menurunkan Kelajuan Pergerakan musuh anda sekitar 80% / 80% / 80% / 80% / 80% / 80% selama 0.5 / 0.5 / 0.5 / 0.5 / 0.5 / 0.5 saat.
  Tyrant's Rage (Ultimate): Khufra menarik semua musuh berdekatan ke depan, menangani 300/450/600 Kerosakan Fizikal dan menurunkan Kelajuan Pergerakan mereka selama 1.25 / 1.5 / 1.75 saat. Sekiranya lawan anda terkena tembok, lawan akan menerima 150% / 150% / 150% Kerosakan Fizikal tambahan. Kemahiran ini dan kesan Lambat yang diterima akan meningkat menjadi kesan Stun.

  Senarai Lengkap Nama Legenda Mobile Hero Terkini Sehingga Kini

  Sebagai tambahan kepada senarai wira Mobile Legends baru di atas, Jaka juga mempunyai senarai lengkap pahlawan Mobile Legends terbaru hingga Jun 2019.

  Perincian berikut dipisahkan berdasarkan setiap peranan, geng.

  Hero Tank Mobile Legends

  Role Tank dikenal sebagai tembok dan digunakan sebagai pertahanan ketika melawan musuh, kadang-kadang ia bahkan boleh menjadi salah satu kunci kemenangan.

  Berikut adalah senarai lengkap wira Tank Mobile Legends sehingga kini.

  PerananHero Tank Mobile Legends
  Balmond, Tigreal, Akai, Franco, Minotaur, Lolita, Johnson, Hilda, Gatotkaca, Grock, Hylos, Uranus, Belerick, Khufra, Esmeralda, Baxia

  Hero Fighter Mobile Legends

  Mungkin tidak setebal Tank, tetapi wira Fighter Mobile Legends juga dapat memberikan kerosakan yang cukup besar dalam melakukan pertarungan berpasukan, anda tahu.

  Ingin tahu senarai lengkap wira Fighter terbaru? Di sini sepenuhnya!

  PerananHero Fighter Mobile Legends
  Balmond, Alucard, Bane, Zilong, Freya, Sun, Lapu-Lapu, Chou, Alpha, Roger, Jawhead, Ruby, Hilda, Argus, Martis, Kaja, Aldous, Leomord, Thamuz, Minsitthar, Badang, Guinevere, Terizla, Dyrroth, X.Borg, Masha

  Hero Assassin Mobile Legends

  Hero Assassin menjadi pemain simpanan dalam permainan kerana kemampuannya untuk menyelesaikan musuh dalam masa yang singkat. Oleh itu, semasa anda menggunakannya, anda memerlukan kepantasan dan ketepatan.

  Untuk senarai penuh wira Assassin, lihat di bawah!

  PerananHero Assassin Mobile Legends
  Saber, Alucard, Zilong, Fanny, Lapu-Lapu, Helcurt, Selena, Karina, Hayabusa, Natalia, Lancelot, Lesley, Gusion, Hanzo, Ling

  Hero Marksman Mobile Legends

  Menyasarkan musuh dan menyerang dari jarak jauh adalah salah satu kelebihan yang dimiliki oleh pahlawan Marksman dan merupakan kunci dalam pertarungan pasukan.

  Berikut adalah senarai lengkap wira Marksman Mobile Legends, geng.

  PerananHero Marksman Mobile Legends
  Miya, Clint, Layla, Karrie, Roger, Irithel, Bruno, Yi Sun-shin, Moskov, Lesley, Hanabi, Claude, Kimmy, Granger, Wanwan

  Hero Mage Mobile Legends

  Kemudian ada pahlawan dengan peranan Mage yang dapat menghasilkan serangan dengan kawasan yang luas ditambah dengan kerosakan terbesar untuk membunuh sekumpulan musuh.

  Untuk senarai lengkap pahlawan Mage, periksa jadual di bawah, ya!

  PerananHero Mage Mobile Legends
  Nana, Eudora, Gord, Cyclops, Zhask, Pharsa, Selena, Alice, Karina, Kagura, Aurora, Vexana, Harley, Odette, Gusion, Valir, Chang'e, Vale, Lunox, Kimmy, Harith, Kadita, Faramis, Guinevere, Esmeralda, Lylia

  Hero Support Mobile Legends

  Akhirnya ada peranan yang menyokong, pahlawan Sokongan yang membantu wira lain dalam permainan. Contohnya menyembuhkan ahli pasukan atau memberi kesan kepada wira lawan.

  Berikut adalah senarai lengkap pahlawan Mobile Legends Support sehingga kini.

  PerananHero Support Mobile Legends
  Nana, Rafaela, Minotaur, Diggie, Lolita, Estes, Angela, Kaja, Faramis

  Nah, itu senarai lengkap wira Mobile Legends baru yang boleh anda mainkan di pelayan global untuk mengejar peringkat Mythic, geng.

  Dari senarai wira di atas, mana yang menjadi kegemaran anda dan sering dimainkan?

  Jangan lupa tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah dan sampai jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Mobile Legends atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan