7 Aplikasi Realiti Maya Terbaik untuk Android, Naik Roller Coaster dari HP!

Dengan menggunakan teknologi Realiti Maya, tujuh aplikasi ini akan memanjakan anda dengan pelbagai ciri dan pengalaman baru yang pastinya mengasyikkan

Realiti Maya kini bukan lagi perkara futuristik. Pada masa lalu, terdapat begitu banyak orang yang bermimpi untuk mencuba ciri-ciri hebat ini.

Untuk mencuba ciri VR, kini anda hanya memerlukan telefon bimbit yang menyokong ciri ini. Sudah tentu anda juga memerlukan alat dengar VR, geng.

Peningkatan aplikasi VR berkadar langsung dengan syarikat seperti Google , Samsung dan Facebook yang berminat untuk mengembangkan platform VR mereka untuk Android dan PC.

 • VR YouTube
 • InCell VR
 • Keseronokan VR: Roller Coaster 360
 • Ekspedisi Google
 • Minos Starfighter VR
 • Lamunan Google
 • 7 Aplikasi Realiti Maya Terbaik untuk Android

  Dalam artikel ini, Jaka akan membincangkan 7 aplikasi VR terbaik yang boleh anda gunakan pada telefon bimbit Android anda . Aplikasi ini akan memberikan pengalaman baru yang dapat anda nikmati.

  Walaupun banyak aplikasi VR percuma, anda masih perlu mempunyai alat dengar VR yang menyokong aplikasi tersebut.

  Harga VR Headset sekarang juga cukup murah, geng! Sekiranya anda ingin tahu mengenai aplikasi VR terbaik di Android, mari kita lihat, mari kita lihat artikel Jaka berikut.

  1. kadbod Google

  Setakat ini, Google mempunyai 2 aplikasi rasmi yang menyokong VR. Salah satu aplikasi tersebut ialah Google Cardboard yang boleh anda muat turun secara percuma di Google Play Store.

  Untuk menggunakan aplikasi yang satu ini, anda disarankan untuk mempunyai alat dengar VR Google Cardboard . Aplikasi ini bertujuan untuk mengatur dan menyediakan tutorial penggunaan.

  Melalui aplikasi ini, anda juga dapat memuat turun aplikasi lain yang disokong oleh Google Cardboard. Anda juga boleh bereksperimen menggunakan aplikasi ini.

  Muat turun di sini:

  Produktiviti Apl Google Inc. MUAT TURUN

  2. YouTube VR

  Nampaknya, Jaka tidak perlu lagi memperkenalkan aplikasi YouTube VR ini , deh, geng. Aplikasi ini akan menambahkan Add-On ke YouTube yang dipasang di telefon bimbit anda.

  Kelebihan aplikasi ini ialah anda dapat menonton video di YouTube menggunakan format Realiti Maya. Walau bagaimanapun, anda masih memerlukan alat dengar VR untuk menikmatinya.

  Aplikasi ini dirancang agar serasi dengan hampir semua alat dengar Android VR. Anda hanya perlu mencari 360 video di YouTube untuk memaksimumkan ciri aplikasi ini.

  Muat turun di sini:

  Google Entertainment Apps LLC DOWNLOAD

  3. InCell VR

  InCell VR adalah aplikasi yang boleh anda gunakan untuk mempelajari anatomi manusia. Aplikasi ini sebenarnya lebih sesuai dipanggil permainan pembelajaran untuk kanak-kanak.

  Dalam permainan ini, anda akan memainkan wira dari masa depan yang mengecilkan tubuhnya seperti Ant-Man untuk memasuki tubuh manusia.

  Di sana, anda akan melawan virus sambil belajar sedikit tentang anatomi. Permainan ini tentunya lebih menarik dengan format VR.

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  4. Keseronokan VR: Roller Coaster 360

  Sekiranya anda ingin merasakan perjalanan dengan Roller Coaster tetapi tidak mempunyai masa untuk pergi ke Dufan, anda boleh mencuba menggunakan aplikasi ini, geng.

  VR Thrills: Roller Coaster 360 menjemput anda untuk mengalami pengalaman roller coaster yang asli seperti yang asal. Permainan ini juga telah dimuat turun lebih daripada 10 juta kali.

  Semasa bermain permainan ini, anda akan merasa seperti menunggang roller coaster yang sebenar. Sangat sesuai untuk anda yang mempunyai sejarah penyakit jantung.

  Muat turun di sini:

  Aplikasi untuk Rabbit Mountain MUAT TURUN

  5. Ekspedisi Google

  Realiti Maya membolehkan kita merasakan di mana kita mahu tanpa perlu melangkah keluar dari bilik.

  Itulah tujuan penciptaan aplikasi Google Expeditions . Melalui aplikasi ini ditambah dengan alat dengar VR, anda boleh menjelajah dunia, geng.

  Bermula dari gunung, ke muzium di seluruh dunia. Secara keseluruhan terdapat 900 lawatan yang dapat anda nikmati dengan aplikasi ini.

  Muat turun di sini:

  Pemacu & Telefon Pintar Apl Google Inc. MUAT TURUN

  6. Minos Starfighter VR

  Ingin merasa juruterbang pesawat perang di angkasa seperti dalam filem Star Wars ? Minos Starfighter VR boleh menjadi jawapan anda.

  Anda akan menghadapi pesawat yang dikawal oleh makhluk jahat. Kawal pesawat anda dan tembak semua musuh di hadapan anda.

  Kualiti gambar dan suara yang asli menjadikan permainan ini salah satu aplikasi VR terbaik. Tidak hairanlah anda perlu mengeluarkan Rp 17.000 untuk mendapatkan permainan ini.

  Muat turun di sini:

  Permainan Simulasi Orange Bridge Studios Inc. MUAT TURUN

  7. Lamunan Google

  Aplikasi VR rasmi lain yang dibuat oleh Google. Google Daydream direka khas untuk alat dengar VR yang menyokong platform Google Daydream.

  Berbeza dengan Cardboard yang mempunyai ciri standard dan harga rendah, Google Daydream mempunyai ciri yang lebih canggih tetapi harganya juga lebih mahal.

  Aplikasi ini adalah portal untuk aplikasi VR lain yang disokong oleh Daydream. Anda boleh mencari video VR, aplikasi VR, dan menyesuaikan alat dengar Daydream VR anda.

  Muat turun di sini:

  Google Entertainment Apps LLC DOWNLOAD

  Demikianlah artikel Jaka mengenai 7 aplikasi VR terbaik untuk telefon Android. Teknologi VR yang semakin canggih tentunya menjadikan tujuh aplikasi ini mempunyai kualiti yang tinggi.

  Walau bagaimanapun, anda juga perlu mempunyai peranti yang menyokong VR terlebih dahulu. Semakin tinggi harganya, biasanya semakin baik pengalaman VR yang diberikan.

  Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara

  Artikel Berkaitan