Cara Mudah Memindahkan Data iPhone ke Android

Inilah cara memindahkan data iPhone ke Android dengan sangat mudah. Cuba dan rasakan!

Sebagai pengguna telefon pintar, anda benar-benar mempunyai banyak perkara untuk memasukkan sebarang fail ke dalam telefon bimbit anda . Sama ada muzik, kenalan, foto, dan lain-lain, anda pasti akan menyimpannya di telefon pintar anda, apalagi fail itu penting bagi anda. Pasti anda mempunyai gambar bekas anda ya?

Sekiranya telefon pintar yang anda gunakan adalah iPhone dan anda ingin memindahkan data anda ke Android, bagaimana anda melakukannya? Memang ini membingungkan. Kerana iPhone tidak seperti telefon pintar Android yang mudah mengambil semua data. Oleh itu, anda diminta untuk mengikuti cara memindahkan data iPhone ke Android dengan mudah.

BACA JUGA
 • 5 Cara Mudah untuk Membongkar Telefon Pintar dan Tablet Android Terkini
 • Cara Mudah Membuat Kata Laluan pada Flashdisk untuk Menyimpan Fail Rahsia dengan Selamat!
 • Cara Mudah untuk Menyalin Kapsyen Tampal Instagram Dengan Mudah di Android

Cara memindahkan data iPhone ke Android

Mungkin kebanyakan anda masih keliru tentang cara memindahkan data iPhone ke Android. Namun, jika anda tahu caranya, sebenarnya sangat mudah. Dengan perkembangan teknologi yang canggih sekarang, anda tidak perlu lagi menggunakan kaedah yang rumit. Jangan percaya? Anda hanya memerlukan satu perisian .

Cara Memindahkan Kenalan dari iPhone ke Android

Kenalan adalah salah satu data terpenting yang disimpan dalam telefon pintar. Oleh itu, jika anda membeli telefon pintar Android baru dan sebelumnya anda menggunakan iPhone, inilah yang harus anda lakukan.

 • Memindahkan kenalan dari iPhone ke Android, langkah pertama adalah memuat turun Wondershare MobileTrans terlebih dahulu.
DOWNLOAD Pemindahan Aplikasi Rangkaian Mudah Alih
 • Selepas itu, buka perisian. Kemudian, pilih Telefon ke Pindahan Telefon .
 • Nah, selepas itu anda akan diberi amaran dalam bentuk pop-up untuk Open USB Debug .
 • Kemudian, anda diminta untuk menyambungkan iPhone anda ke PC dan sebaliknya, anda mesti mengoneksikan telefon pintar Android anda ke PC .
 • Seterusnya, jika berjaya, periksa pilihan Kenalan yang terletak di kedudukan tengah.
 • Kemudian, klik Mula Pemindahan .

Cara mudahnya ialah tidak memindahkan kenalan iPhone ke Android ? Oleh itu, mulai sekarang apabila anda atau rakan anda ingin mengganti iPhone mereka dengan telefon pintar Android, yang perlu anda lakukan hanyalah memindahkan kenalan. Masih keliru?

Cara Memindahkan SMS iPhone ke Android

Setelah berjaya memindahkan kenalan iPhone ke Android, sudah tiba masanya untuk memindahkan data lain. Anda mesti mempunyai banyak mesej atau SMS pada peranti anda, dan kebanyakannya adalah mesej yang sangat penting. Oleh itu, Jaka memberikan langkah bagaimana memindahkan SMS iPhone ke Android .

 • Buka semula perisian Wondershare MobileTrans dan pilih Phone to Phone Transfer .
 • Sambungkan telefon pintar iPhone dan Android anda ke PC yang anda gunakan.
 • Pilih pilihan Mesej Teks di kedudukan tengah.
 • Akhirnya, klik Mula Pemindahan .

Itulah langkah yang harus anda lakukan untuk memindahkan SMS iPhone ke Android dengan mudah. Langkah yang sangat mudah bukan? Anda tidak perlu repot hanya untuk memindahkan data iPhone ke Android lagi. Apa lagi yang biasanya anda bergerak?

Cara Memindahkan Foto dan Muzik iPhone ke Android

Selain perkara penting di atas, foto dan muzik juga penting untuk dipindahkan. Mungkin alasan anda berpindah dari iPhone ke Android adalah kerana produk Apple tidak menyediakan storan luaran. Terutama jika anda mempunyai banyak foto dan muzik dan tidak sesuai dengan iPhone lagi. Oleh itu, perhatikan langkah mudah untuk memindahkan foto dan muzik dari iPhone ke Android.

 • Buka semula Wondershare MobileTrans kemudian pilih Phone to Phone Transfer .
 • Klik pilihan Foto dan Muzik , kali ini hapus centang kedua-duanya.
 • Seterusnya, klik Mula Transfer .

Sangat mudah bukan, anda hanya perlu melakukan beberapa langkah dan kemudian anda dapat memindahkan foto dan muzik dari iPhone ke Android dalam sekelip mata. Sekiranya di masa depan anda menemui orang yang menghadapi kesukaran untuk memindahkan data iPhone ke Android, jangan lupa menolong mereka.

Bagaimana itu mudah? Sebenarnya, anda juga dapat memindahkan semua data iPhone ke Android dengan segera dengan memeriksa semua pilihan di bahagian tengah. Namun, jika demikian maka prestasi perisian yang satu ini akan menjadi perlahan. Oleh itu, Jaka memberikan satu demi satu agar proses memindahkan data lebih stabil dan lebih pantas. Oh ya, selain tiga perkara di atas, anda juga boleh memindahkan Log Panggilan , Kalendar dan sebagainya menggunakan Wondershare MobileTrans. Tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan