Ini adalah cara mudah untuk memainkan Youtube di latar belakang Android

Ingin membuka Youtube sambil membuka aplikasi lain? Mari ikuti cara bermain Youtube di latar (latar belakang) Android ini. Dijamin berjaya!

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, YouTube perlahan-lahan menggantikan TV di seluruh dunia. Dalam satu platform, kami dapat menemui semuanya, dari rancangan realiti, vlog harian, hingga resipi makanan yang disajikan di YouTube.

Sayangnya, jika kita mengakses YouTube melalui telefon pintar Android, video tidak akan dimainkan ketika kita keluar dari aplikasi.

Tentunya ini adalah bencana buruk bagi mereka yang gemar mendengar muzik melalui YouTube.

Tetapi jangan risau, kawan-kawan, sekarang Jaka mempunyai cara untuk bermain Youtube di latar belakang telefon Android dengan cara yang mudah. Dengan cara itu, anda boleh menonton Youtube dengan segera sambil membuka aplikasi lain!

 • Langkah 2 - Buka menu tab
 • Langkah 3 - Keluar dari penyemak imbas Chrome
 • Langkah 4 - Tekan mainkan pada penyemak imbas
 • Langkah 5 - Selesaikan
 • Cara Mudah Memainkan YouTube di Latar Belakang Android

  Tetapi tetap saja, ternyata ada cara yang dapat anda gunakan sehingga video YouTube dapat terus berjalan walaupun anda keluar dari aplikasi. Ini juga boleh disebut video YouTube yang masih dimainkan di latar belakang Android .

  Sebenarnya ada beberapa cara yang dapat digunakan untuk memastikan video YouTube berjalan di latar belakang, salah satunya menggunakan penyemak imbas Chrome atau Mozilla Firefox .

  Tetapi cara ini dengan penyemak imbas adalah yang paling disyorkan, kerana cara lain dibayar dan tidak optimum.

  Sebenarnya kedua penyemak imbas mempunyai cara yang sama untuk dapat memainkan video YouTube di latar belakang Android anda . Dengarkan dengan segera!

  Langkah 1 - Buka Youtube di penyemak imbas

  Buka laman web YouTube di penyemak imbas Chrome atau Mozilla anda, kemudian buka video yang anda mahu mainkan.

  Langkah 2 - Buka menu tab

  Buka menu tab di kanan atas dan pilih Permintaan laman web desktop .

  Langkah 3 - Keluar dari penyemak imbas Chrome

  Jika ya, keluar dari browser Chrome atau Mozilla anda kemudian lihat menu pemberitahuan . Di sana anda akan mendapat pilihan untuk menjeda atau memainkan video YouTube.

  Langkah 4 - Tekan mainkan pada penyemak imbas

  Apabila anda keluar dari penyemak imbas, video akan berhenti secara automatik. Tetapi tenang, anda hanya perlu menekan butang main sekali lagi pada menu pemberitahuan sehingga video dimainkan semula.

  Langkah 5 - Selesaikan

  Video yang anda mainkan sekarang boleh berjalan di latar belakang Android anda !

  NB: Jika semasa anda cuba membuka laman web YouTube dan anda langsung diarahkan ke aplikasi, anda boleh pergi ke Tetapan> Aplikasi> Aplikasi lalai> Pemilihan aplikasi lalai> kemudian pilih Tanya sebelumnya .

  Itulah cara memainkan video YouTube di latar belakang Android sehingga video masih dapat berjalan walaupun anda melakukan perkara lain di telefon pintar anda.

  Bagaimana untuk Betul senang kan? Sekarang anda tidak perlu risau untuk mendengar lagu atau podcast semasa melakukan aktiviti lain di telefon pintar anda.

  Artikel Berkaitan