4 Game Clash Royale lebih menarik daripada yang asli

Permainan di bawah ini boleh dianggap sebagai permainan alternatif dari Clash Royale. Berikut adalah beberapa permainan seperti Clash Royale yang boleh anda cuba dan dijamin tidak akan kurang menarik dengan permainan Clash Royale.

Clash Royale adalah permainan mudah alih yang dibuat oleh Supercell yang baru-baru ini semakin meningkat. Tidak jauh berbeza dengan permainan Supercell sebelumnya, Clash of Clans, Clash Royale juga menjadi kiblat baru permainan genre strategi. Clash royale nampaknya mendorong tren permainan strategi lain dengan berbagai permainan, mulai dari Tower Defense, Card Games, hingga permainan RTS.

Walaupun tidak sepenuhnya memberi inspirasi kepada senarai permainan berikut, sekurang-kurangnya permainan di bawah ini boleh dianggap sebagai permainan alternatif dari Clash Royale . Berikut adalah beberapa permainan seperti Clash Royale yang boleh anda cuba dan dijamin tidak akan kurang menarik dengan permainan Clash Royale.

BACA JUGA
  • 10 Permainan Android Terbaik dengan Gameplay Piano Tiles 2 yang serupa
  • 15 Permainan MOBA Terbaik 2020 pada Android dan PC, Lebih Baik daripada ML dan Dota 2!

4 Game Clash Royale lebih menarik daripada yang asli

1. Spellbinder

Spellbinder adalah salah satu permainan strategi yang memiliki pengalaman permainan paling dekat dengan Clash Royale, tetapi dengan elemen permainan pertahanan garis yang membuatnya tampak sangat berbeda. Daripada menggantikan menara yang berfungsi sebagai kemenangan yang menentukan seperti Clash Royale, Killo Games sebenarnya meletakkan tiga meriam di tengah-tengah jalan pertempuran. Tugas pemain adalah berebut untuk memilikinya kemudian menyerang kuil lawan. Sekiranya anda ingin tahu tentang permainan Spellbinders, anda boleh mengklik pautan berikut untuk mendapatkan permainan.

Muat turun permainan Spellbinders

2. Olympus Rising

Bolehkah anda bayangkan bagaimana rasanya jika elemen permainan MOBA digabungkan dengan struktur permainan pertahanan garis, bangunan kota, dan aksi hack dan slash yang menarik? Sekiranya ia adalah permainan yang menarik di mata anda, maka Olympus Rising boleh menjadi salah satu permainan menarik yang anda perlukan di kedai permainan. Kenapa? kerana permainan ini adalah salah satu calon kuat untuk permainan saingan Clash Royale, tetapi yang mengecewakan adalah bahawa permainan ini tidak dirilis untuk Indonesia.

Dalam permainan Olympus Rising itu sendiri, anda akan memainkan peranan sebagai dewa demi yang bertempur melawan demi-dewa lain untuk mempertahankan wilayah anda di tanah Olympus. Apa yang membezakannya dengan permainan lain, Olympus Rising memberi anda bahagian aksi yang lebih tinggi, terutama jika anda bermain sebagai penyerang.

3. Tumbuhan vs. Wira Zombi

Pada pendapat saya, ketika EA mengeluarkan permainan Plants vs. Zombies Heroes adalah langkah yang digunakan oleh EA untuk mencuri perhatian permainan mudah alih dari dua permainan besar, Hearthstone dan Clash Royale. Melalui spinoff Plants vs Zombie Hero terbaru, permainan EA menghadirkan duel kad masa nyata yang dibungkus dengan menarik tanpa perlu menghilangkan elemen pertahanan garis yang telah ada dalam dua siri utama Plants vs Zombie.

Sama dengan gaya permainan versi asal Plants vs Zombie, di sini pemain diberi sejumlah jalan yang berfungsi sebagai medan perang antara dek kad zombie terhadap tanaman yang mereka miliki. Tidak seperti permainan Plants vs Zombie sebelumnya, di mana kami masih bergantung pada kad bunga matahari untuk menunjukkan kad, kali ini permainan anda ditentukan oleh tenaga mana jumlahnya akan meningkat dengan pusingan permainan.

Muat turun permainan Plants vs. Wira Zombi

4. Jiwa Eden

Dari video yang dipamerkan Rayark ketika mereka memamerkan Soul of Eden di Taipei Game Show 2016, jelas terdapat penggabungan permainan RTS dengan permainan kad yang serupa dengan permainan unggulan Supercell. Walaupun tidak sama, tetapi saya mengakui bahawa Soul of Eden mempunyai lukisan tema futuristik yang cukup menarik di mana Aliens melakukan pertempuran besar-besaran terhadap robot teknologi terkini.

Hingga kini belum ada berita mengenai tarikh rilis permainan Soul of Eden di Android dan IOS. Saya harap permainan Soul of Eden hadir dengan kualiti seperti permainan Rayark sebelumnya, iaitu Implosion Never Lose Hope.

Artikel Berkaitan