Hanya Bermain Permainan Boleh Bijak di Perniagaan! 5 Permainan Pasaran Saham Maya Ini Jadi Anda Mahir Melabur

Permainan simulator pasaran saham dapat membantu kita mempelajari dan memahami cara pelaburan orang kaya. Dan berita baiknya lagi, beberapa permainan yang akan dibincangkan Jaka kali ini adalah percuma. Ingin tahu? Lihatlah!

Mampu memasuki pasaran saham adalah sesuatu yang menarik dan menarik kerana tidak semua orang dapat melakukannya dan juga pekerjaan yang dapat menghasilkan banyak wang. Itu betul? Tetapi sebelum pergi ke sana, kita mesti terlebih dahulu memahami pengetahuannya, atau sekurang-kurangnya kita mempunyai pembantu yang boleh dipercayai dalam hal itu. Sekarang, adakah cara lain untuk melonjak ke pasaran saham tanpa perlu mengupah seseorang yang pakar dalam pelaburan?

Berita baiknya adalah di era yang serba canggih ini , kita telah berhadapan dengan pelbagai teknologi yang dapat mempermudah kita. Salah satunya ialah permainan pasaran saham maya atau permainan simulator pasaran saham yang akan membantu kita mempelajari dan memahami cara pelaburan orang kaya. Dan berita baiknya lagi, beberapa permainan yang akan dibincangkan Jaka kali ini adalah percuma . Lihat segera!

BACA JUGA
  • 15 Petua Android yang WAJIB Diketahui oleh Semua Pengguna Android
  • 15 Kaedah Berkesan untuk Mengatasi Android Mobile Back Slow
  • 51 WhatsApp 2019 Petua & Trik Tidak Diketahui Ciri Baru

Hanya Bermain Permainan Boleh Bijak di Perniagaan! 5 Permainan Pasaran Saham Maya Ini Jadi Anda Mahir Melabur

1. Wall Street Survivor

Wall Street Survivor adalah aplikasi simulator pasaran saham terbaik yang ada sekarang. Dengan membuka akaun di web ini, kita akan diberi kemudahan wang maya yang dapat kita mainkan dalam pergerakan harga saham. Aplikasi ini sememangnya sengaja dibuat untuk mengajar seseorang cara membuat pelaburan. Menarik sekali lagi, kerana ini adalah aplikasi web, maka kita tidak perlu bersusah payah memuat turun. Sejuk bukan?

2. Broker Terbaik: Simulator Saham

Broker Terbaik: Stock Simulator adalah aplikasi simulator pasaran saham yang juga bagus untuk belajar pelaburan. Aplikasi ini juga memberikan liputan pasaran saham yang lebih komprehensif untuk anda pelajari dari segi pelaburan. Paling menarik adalah bahawa aplikasi ini juga akan menyediakan ciri untuk dimainkan dalam mata wang kripto seperti Bitcoin dan Ethereum . Wah, lebih hebat!

Bukan hanya itu, aplikasi ini juga menyediakan fitur berita yang dapat anda gunakan untuk menganalisis dan meramalkan ke mana harga pasaran berikutnya akan pergi.

3. Simulator Saham Investopedia

Investopedia Stock Simulator juga merupakan aplikasi simulator pasaran saham yang mempunyai keunikan tersendiri. Aplikasi ini mempunyai ciri-ciri yang membolehkan anda memasuki pasaran saham dengan lebih mendalam, termasuk penyelidikan saham, analisis saham, untuk memeriksa ringkasan portfolio yang sedang berjalan, dan banyak lagi ciri lain yang dijamin dapat memperkaya pengetahuan anda dalam mengkaji pelaburan.

Lebih menarik lagi, aplikasi ini menyediakan pertandingan yang boleh anda sertai untuk menunjukkan kemampuan anda kepada orang lain. Dan berita baiknya, jika anda menang, anda layak mendapat hadiah yang menarik.

4. Jurulatih Saham: Perdagangan Maya

Pelatih Saham: Perdagangan Maya adalah aplikasi yang berbeza daripada yang telah kita bincangkan sebelumnya. Walaupun aplikasi ini masih menyediakan semua fungsi dan ciri yang perlu dipelajari oleh pengguna mengenai pasaran saham .

Aplikasi ini tidak memaparkan pergerakan pasaran saham sebenar seperti pergerakan pasaran saham New York Stock Exchange (NYSE) . Tetapi sebaliknya, pengguna dapat memilih pasar dari berbagai wilayah untuk memenuhi keperluan mereka. Walaupun begitu, aplikasi ini tetap memberikan pilihan terbaik bagi anda yang ingin mempelajari kaedah pelaburan yang betul, cubalah!

5. MarketWatch

MarketWatch adalah aplikasi simulator yang juga berasaskan web. Sama seperti aplikasi Investopedia, Marketwatch juga merupakan aplikasi simulator pasaran saham yang dikendalikan oleh laman web rasmi untuk digunakan untuk memantau pasar saham.

Malah penampilan MarketWatch sangat menarik dan mesra pengguna. Laman web ini juga merangkumi maklumat harga indeks saham , berita mengenai pasaran saham, dan ringkasan penggerak pasaran utama seperti S&P 500 . Berminat untuk mencubanya?

Itulah beberapa permainan pasaran saham maya yang boleh anda mainkan sambil belajar mengenai dunia pelaburan atau pelaburan saham. Apa pendapat kamu? Mana yang anda minat? Tuliskan di ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan