12 Permainan Android Berbayar Terbaik 2018 (tanpa internet)

Berikut adalah 12 permainan luar talian berbayar terbaik untuk Android yang boleh anda cuba sekarang.

Hiburan pada peranti mudah alih kini beralih ke permainan dalam talian. Beberapa permainan dalam talian memberikan pengalaman yang menyenangkan . Terdapat sebab lain mengapa pembangun lebih suka mengembangkan permainan berasaskan dalam talian, salah satunya selamat dari cetak rompak . Tetapi permainan dalam talian untuk beberapa pemain dianggap mengurangkan mobiliti kerana memerlukan sambungan yang stabil dan boros dalam penggunaan kuasa bateri .

Melihat masalah di atas nampaknya masih banyak pemain yang lebih suka permainan luar talian. Cukup pasangkan sekali dan kita boleh memainkannya tanpa sambungan internet. Tetapi permainan luar talian yang akan kita bincangkan kali ini tidak percuma, alias berbayar . Tetapi jangan risau, kerana permainan berbayar di bawah harga tidak akan membuat beg berlubang. Ingin tahu? Mari kita lihat, berikut adalah 12 permainan luar talian berbayar terbaik untuk Android yang boleh anda cuba sekarang.

BACA JUGA
  • 5 Konsol Permainan Berasaskan Android, Pemain Harus Tahu!
  • 7 Permainan Android Luar Talian Terbaik 2017
  • 7 Permainan Android Terkini dan Percuma Mac 2017

Walaupun Dibayar, 12 Permainan Terbaik Untuk Android Ini Super Ketagihan

1. Dibingkai

Framed adalah permainan yang mendapat banyak anugerah dan ini adalah salah satu sebab mengapa anda harus mencuba permainan ini. Framed menawarkan permainan teka-teki dengan jalan cerita gaya komik . Pemain di sini ditugaskan untuk membantu watak utama untuk melarikan diri dari polis kerana dia telah dituduh melakukan jenayah.

Konsep yang terdapat dalam permainan ini nampaknya sudah tua tetapi mempunyai penyelesaian yang unik. Setiap acara bergantung pada setiap panel seperti dalam komik, masing-masing mempunyai urutan tindakannya sendiri. Acara boleh dimainkan di setiap panel dari kiri ke kanan, tugas pemain adalah mengatur panel menjadi urutan yang membolehkan watak utama melarikan diri tanpa kecederaan.

Beli permainan Framed di Play Store dengan harga Rp 40 ribu .

2. Leo s Fortune

Leo s Fortune adalah permainan yang menawarkan platform tatal sampingan. Pemain di sini memainkan Leo, yang merupakan watak dalam bentuk bola hijau yang lembut dengan misai seperti Pak Raden. Mekanisme permainannya mudah, sentuh dan tahan skrin supaya lebih pantas dan kemudian lepaskan sehingga meluncur dengan pantas. Apabila tahap meningkat, teka-teki akan menjadi lebih rumit dan kita mesti memikirkan strategi yang lebih berkesan agar kita dapat melangkah ke tahap seterusnya dengan mudah.

Beli permainan Leo s Fortune di Play Store dengan harga Rp 67 ribu .

3. Trilogi Bilik

The Room adalah permainan teka-teki terbaik jika anda membandingkannya dengan permainan teka-teki lain. Tugas pemain di sini adalah untuk mencari seseorang dengan menyelesaikan serangkaian misteri yang diberikan.

Semasa bermain, pemain akan menemui pelbagai objek yang terletak di sekitar bilik. Setiap objek mempunyai rangkaian teka-teki yang mesti diselesaikan. Setiap misteri kecil yang berjaya diselesaikan akan mendekatkan pemain dengan jawapan sebenar.

Beli permainan The Room di Play Store seharga Rp 4 ribu .

Beli permainan Room Two di Play Store dengan harga Rp 5.000 .

Beli permainan The Room Three di Play Store dengan harga Rp 54 ribu .

4. Siri Grand Theft Auto (GTA)

GTA adalah permainan legenda yang telah memenangi beratus-ratus anugerah dan berjuta- juta penjualan di seluruh dunia. GTA juga merupakan permainan yang selalu konsisten bergantung pada permainan dunia terbuka yang luas dan percuma untuk setiap pemain. Oleh itu, wajarlah Jaka mengesyorkan GTA sebagai permainan luar talian berbayar terbaik yang harus anda cuba.

Beli GTA Vice City di Play Store dengan harga Rp 63 ribu .

Beli GTA San Andreas di Play Store dengan harga Rp 79 ribu .

5. Star Wars: Kesatria Republik Lama

Star Wars: Knights of The Old Republic adalah permainan RPG klasik dalam semua cara. Bermula dari aliran permainan ikonik ke mekanisme permainan dan visual sangat menarik. Permainan dimulakan dengan kapal yang diserang dan tugas anda sebagai pemain adalah melarikan diri dengan penumpang lain.

Kemudian anda akan mengunjungi planet dongeng untuk menyelesaikan misteri dan menyusun kisah anda sendiri. Di sana kita akan bertemu dengan beberapa watak baru yang akan menjadi rakan sepasukan atau bahkan musuh.

Beli Star Wars: Knights of The Old Republic di Play Store dengan harga Rp 129 ribu .

6. Hitman

Hitman GO adalah permainan teka-teki berdasarkan giliran dengan kepingan gaya diorama yang menarik. Pemain akan menjelajah ruang secara strategik di dalam kotak untuk mengelakkan musuh dan mengambil sasaran atau menyusup ke lokasi yang sangat ketat. Jadi di sini pemain mesti benar - benar memikirkan setiap langkah dan peralatan yang diperlukan untuk menyelesaikan misi dengan baik.

Beli Hitman di Play Store dengan harga Rp. 15 ribu .

7. Gua

The Cave adalah permainan yang mempunyai naratif lucu dan cerita menarik. Selain itu, permainan ini juga menawarkan mekanisme permainan yang unik. Kelebihan ini cukup untuk melabel The Cave sebagai permainan dengan permainan yang inovatif .

The Cave juga permainan berasaskan scroller sisi. Setiap episod akan membawa pemain ke Gua Titular untuk mencari 7 watak unik. Setiap cerita dibungkus dengan plot yang berbeza dan teka-teki tersendiri . Misi pemain adalah melawat gua sambil meneroka kisah bagaimana setiap watak dapat muncul.

Beli Gua di Play Store dengan harga Rp 41 ribu .

8. Penjaga Galaxy

Guardian of The Galaxy: Telltale Series adalah permainan yang memberikan kisah baru mengenai pahlawan alam semesta yang muncul secara tidak sengaja. Akan ada banyak musuh yang mesti dihapuskan oleh pahlawan. Selepas pertempuran sengit, Penjaga rupanya telah menemui artifak dengan kekuatan yang tidak terkalahkan.

Pada akhirnya Penjaga mempunyai alasan untuk mendapatkan peninggalan berharga ini termasuk musuh - musuhnya yang ingin mencurinya dari mereka. Ingin tahu bagaimana keseronokan? Cubalah permainan ini sekarang.

Beli The Guardian of The Galaxy di Play Store dengan harga Rp 66 ribu .

9. Limbo

Bermain Limbo tidak seperti bermain permainan seperti biasa. Permainan ini mengisahkan tentang seorang budak lelaki yang sedang mencari adiknya di tempat bernama Limbo, yang merupakan tempat yang memisahkan hidup dan mati . Permainannya cukup mencabar dan sukar, menjadikan Limbo sebagai permainan teka-teki bergulir sampingan yang sangat disyorkan oleh Jaka untuk anda mainkan.

Beli Limbo di Play Store dengan harga Rp 70 ribu (Ada versi demo).

10. Grim Fandago

Grim Fandago adalah permainan yang menceritakan tentang akhirat. Permainan ini mempunyai watak yang menarik. Selain itu, ceritanya juga lucu dan cara memainkannya juga tidak rumit .

Beli Grim Fandago di Play Store dengan harga Rp 65 ribu .

11. Zaman Patah

Broken Age adalah karya seni yang indah dalam bentuk permainan. Permainan ini melibatkan dua watak yang bermula dengan plot terpisah yang dibungkus dengan kisah pengembaraan yang unik . Walaupun begitu, permainan ini tidak semudah menyelesaikan teka-teki.

Pemain mesti meneroka setiap persekitaran untuk mencari jawapan kepada kisah yang dilalui. Sekiranya anda menyukai permainan yang melibatkan misteri , cerita dan konsep yang mendalam, maka permainan ini sesuai untuk anda cuba.

Beli Broken Age di Play Store dengan harga Rp 65 ribu .

12. Lembah Monumen

Sekiranya anda mahukan permainan yang memerlukan tahap kecerdasan yang lebih tinggi untuk disempurnakan serta penampilan visual yang menakjubkan, maka permainan ini adalah salah satu yang paling tepat untuk menjawabnya. Monument Valley adalah permainan yang telah menghasilkan ratusan anugerah.

Mekanisme permainan dalam permainan ini seperti mengingatkan kita tentang permainan teka-teki berdasarkan perspektif klasik awal 90-an. Tujuan permainan ini adalah untuk menghubungkan dari titik A ke titik B dengan memanipulasi persekitaran sedemikian rupa sehingga jalan dapat dibuka. Beberapa teka-teki mungkin tidak mencabar, tetapi secara keseluruhan konsepnya sangat bagus.

Beli Monument Valley di Play Store dengan harga Rp 51 ribu .

Itulah 12 permainan luar talian berbayar terbaik untuk Android yang boleh anda cuba sekarang. Adakah anda mempunyai cadangan lain untuk permainan terbaik untuk Android? Jangan ragu untuk berkongsi komen di bawah. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan