Ini adalah 6 Laman Penyedia Ciri Sandaran Data Percuma Terbaik 2019 | Data Tetap Selamat!

Mencari laman web yang menyediakan ciri sandaran terbaik dan percuma? Berikut adalah beberapa cadangan untuk kaedah yang mudah dan senang untuk membuat sandaran data!

Sudah tentu anda tidak mahu sekiranya fail atau data penting anda tiba-tiba hilang dan tidak dapat dijumpai lagi, geng?

Sebenarnya ada, anda tahu, beberapa cara yang boleh anda lakukan untuk mengelakkannya, salah satunya adalah dengan membuat sandaran data .

Saat ini ada banyak aplikasi sandaran data untuk telefon pintar, beberapa di antaranya bahkan menawarkan ciri sandaran percuma. Tidak hanya percuma, cara membuat cadangan data yang ditawarkan juga mudah.

Selain aplikasi, ada juga laman web yang menyediakan fitur sandaran data percuma. Tetapi, walaupun percuma, laman web ini tetap memberikan perkhidmatan terbaik.

Ingin tahu apa laman web ini? Ayo, rujuk artikel lengkap mengenai laman web berikut yang menawarkan ciri sandaran data percuma terbaik .

 • Dropbox
 • saya memandu
 • SugarSync
 • Laman Penyedia Ciri Sandaran Lain ...
 • Laman Penyedia Sandaran Data Percuma Terbaik

  Sekiranya setakat ini anda lebih kerap menggunakan aplikasi sandaran data untuk telefon pintar, ada juga laman web yang menyediakan ciri serupa, geng.

  Nah, bagi anda yang tidak tahu laman web apa yang menyediakan ciri sandaran data terbaik dan percuma, berikut adalah beberapa senarai.

  1. Google Drive

  Pasti anda sudah biasa, geng, dengan nama perkhidmatan penyimpanan awan ini?

  Google Drive (//www.google.com/drive/) adalah perkhidmatan penyimpanan awan yang dimiliki oleh syarikat teknologi gergasi Google yang menyediakan simpanan 15GB kepada pengguna.

  Dibayangi oleh nama besar Google, Google Drive telah menjadi perkhidmatan kegemaran bagi pengguna telefon pintar, terutama Android.

  Walaupun dikenali sebagai perkhidmatan penyimpanan awan, tetapi ternyata Google Drive juga mempunyai ciri yang membolehkan anda membuat sandaran data, anda tahu, geng.

  Nanti data yang berjaya disandarkan akan disimpan secara automatik di akaun Google Drive anda. Cara membuat sandaran data juga mudah dan ringkas, geng.

  2. Dropbox

  Selain Google Drive, Dropbox (//www.dropbox.com/) juga merupakan salah satu perkhidmatan penyimpanan terbaik di dunia dan kegemaran pengguna peranti Android, anda tahu.

  Ini kerana Dropbox mempunyai proses transfer data yang cepat, dapat digunakan pada berbagai perangkat sekaligus, dan menampung fitur backup automatik .

  Untuk versi percuma, anda hanya akan mendapat ruang simpanan 2GB. Walaupun begitu, anda masih boleh menaik taraf menjadi 16GB.

  Di samping itu, perkhidmatan Dropbox juga mempunyai fitur penyegerakan yang membolehkan anda mengakses semua fail dalam masa nyata melalui komputer atau telefon pintar.

  Cara membuat sandaran data yang ditawarkan oleh aplikasi ini tidak jauh berbeza dengan Google Drive.

  3. iDrive

  Mungkin nama iDrive (//www.idrive.com/) masih tidak asing lagi bagi anda, ya, geng?

  iDrive adalah laman web yang membolehkan anda membuat sandaran data dari PC Windows, MAC, iPhone, iPad atau Android.

  Selain itu, proses pemindahan dan penyimpanan fail yang ditawarkan oleh laman iDrive juga menggunakan enkripsi AES 256-bit sehingga data anda akan lebih selamat, geng.

  Bukan hanya itu, iDrive juga menyediakan laporan aktiviti, laporan status sandaran, dan laporan perkongsian fail.

  Perkhidmatan ini memberi pengguna ruang penyimpanan percuma 5GB untuk menyimpan data yang telah disandarkan.

  4. SugarSync

  SugarSync (//www2.sugarsync.com/) didakwa sebagai laman web penyedia perkhidmatan sandaran dan penyimpanan fail yang popular.

  Anda boleh menggunakannya secara percuma selama 30 hari, SugarSync menawarkan ruang penyimpanan 5GB untuk penggunanya, anda tahu.

  Sekiranya di Dropbox anda harus mengumpulkan semua fail untuk disandarkan ke dalam satu folder, maka cara untuk membuat sandaran data di SugarSync sudah cukup untuk memilih folder apa pun di komputer yang akan disandarkan atau diselaraskan.

  Di samping itu, SugarSync juga mempunyai kemudahan pengurus fail yang membolehkan anda mengurus semua folder yang ada di penyimpanan awan, komputer, atau telefon pintar.

  Dengan cara itu, anda mempunyai akses ke fail anda bila-bila masa, di mana sahaja, dan dari mana-mana peranti dalam masa nyata, kumpulan.

  Laman Penyedia Ciri Sandaran Lain ...

  5. Satu Pemacu

  One Drive (//onedrive.live.com/) adalah produk Microsoft yang menyediakan perkhidmatan penyimpanan awan serta membuat sandaran dan memulihkan data.

  One Drive menyediakan kapasiti penyimpanan 15GB secara percuma untuk pengguna baru yang dapat digunakan untuk menyimpan pelbagai fail seperti foto, video, dan lain-lain.

  Bukan hanya itu, melalui perkhidmatan One Drive juga anda masih dapat mengakses fail dari mana-mana peranti yang mempunyai sambungan internet.

  Selain cara mudah untuk membuat sandaran data yang ditawarkan, kini anda juga tidak perlu risau lagi tentang keselamatan data penting anda.

  6. Mozy

  Cadangan laman web untuk ciri sandaran data terkini dari Jaka adalah Mozy (//mozy.com), geng.

  Bagi anda yang tidak tahu, Mozy adalah laman web yang menyediakan perkhidmatan sandaran dalam talian dan tentunya percuma.

  Anda boleh memilih tiga jenis sandaran yang boleh anda cuba secara percuma sehingga 30 hari, sandaran untuk kegunaan peribadi, keperluan pejabat berskala kecil, hingga pejabat berskala besar.

  Mozy menyediakan ciri penyulitan untuk memindahkan data dan penyimpanan awan, anda tahu. Jadi, data penting anda akan lebih selamat. Cara membuat sandaran data juga mudah, geng.

  Itulah beberapa penyedia terbaik ciri sandaran data dan laman web percuma, geng.

  Oleh itu, adakah anda mempunyai rancangan untuk membuat cadangan untuk menjangkakan kehilangan data atau fail penting anda?

  Baca juga artikel mengenai aplikasi menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan