20 Alat ini Diperlukan untuk Penggodam Profesional

Pada kesempatan ini, Jaka telah merangkum 20 peranti yang mesti dimiliki oleh penggodam profesional. Sekiranya anda ingin menjadi penggodam, mari lihat ulasan Jaka di bawah!

Sebilangan besar penggodam suka tinggal di bilik sambil menghadap komputer sepanjang hari. Mereka biasanya kelihatan ruby, jahil, dan penyendiri. Mereka mempunyai pemikiran yang berbeza dari orang biasa. Termasuk pemikiran mengenai peranti yang mesti dimiliki atau sesuatu yang dapat menyokong produktiviti mereka.

Orang biasa mungkin menganggap jam pintar atau kereta adalah barang khas. Namun, ada kes lain dengan penggodam, mereka tidak mempedulikan semuanya. Apa yang mereka perlukan adalah peranti yang dapat menyokong kerja penggodaman atau pengekodan mereka. Pada kesempatan ini, Jaka telah merangkum 20 peranti yang mesti dimiliki oleh penggodam profesional . Sekiranya anda ingin menjadi penggodam, mari lihat ulasan Jaka di bawah!

BACA JUGA
  • Jangan Mengaku Penggodam Sekiranya Anda Tidak Mengetahui 10 Syarat Ini
  • Apa yang ada di dalam Hacker Bag Robot Elliot Alderson? Inilah senarai!
  • 7 Cara Menjadi Penggodam Komputer Sejati

20 Alat ini Diperlukan untuk Penggodam Profesional

1. PIA (Perkhidmatan VPN Tanpa Nama Super)

Rangkaian Peribadi Maya atau biasanya disingkat VPN adalah perkhidmatan rangkaian peribadi yang membolehkan melayari internet dengan selamat dan tanpa nama . Bagi penggodam, VPN sangat berguna untuk menyembunyikan identiti mereka, mengamankan lalu lintas rangkaian, meminimumkan pencurian data ketika disambungkan ke Wi-Fi awam.

2. Raspberry Pi Zero W (Komputer Mini)

Komputer mini yang satu ini semakin meningkat di kalangan penggodam. Raspberry Pi Zero W adalah komputer mini dari Raspberry Pi yang dapat dipasang dengan sistem operasi Kali Linux untuk tujuan penggodaman. Selain itu, Pi Zero W juga dilengkapi dengan cip tanpa wayar Cypress CyW43438 untuk sambungan Wi-Fi dan tambahan Bluetooth . Dengan julat harga AS $ 25.99 , penggodam dapat membawa pulang peranti pelbagai fungsi yang satu ini.

3. Raspberry Pi 3 Model B (Komputer Mini dengan Pendingin Tambahan)

Komputer mini yang dibuat oleh Raspberry Pi ini mempunyai lebih banyak ciri daripada sebelumnya, iaitu penambahan casing dan heatsink. Kedua-dua penambahan ini dapat menjadikan prestasi Raspberry Pi 3 Model B lebih pantas . Komputer mini ini juga dapat dipasang dengan sistem operasi Kali Linux untuk tujuan penggodaman. Julat harga untuk mod satu Pi ini ialah US $ 39,99 .

4. Panda PAU05 2.4 GHz (Penyesuai Tanpa Wayar)

Panda PAU05 adalah penyesuai wayarles yang paling banyak disyorkan oleh pakar di laman teknologi. Panda PAU05 juga berjaya menjadi peranti paling popular setakat ini tahun ini. Peranti ini sangat serasi dengan sistem operasi Kali Linux, ini adalah salah satu sebab item kecil ini disukai oleh penggodam.

PAU05 Panda ini mempunyai kekurangan kerana jarak isyarat hanya beberapa meter . Meski begitu, prestasi hebatnya berjaya membuatkan penggodam tidak teragak-agak untuk membelinya dengan harga yang cukup berpatutan, iaitu sekitar US $ 13.99 .

5. Alfa Wireless B / G / N (Penyesuai Tanpa Wayar Alternatif)

Alfa Wireless yang satu ini juga boleh menjadi alternatif bagi penggodam ketika memilih penyesuai tanpa wayar. Sama seperti Panda, penyesuai ini juga serasi dengan Kali Linux untuk tujuan penggodaman. Penyesuai ini mempunyai kabel USB yang panjang dan antena arah-omni yang dapat meningkatkan kekuatan isyarat. Anda boleh mendapatkan peranti ini dengan harga yang sedikit lebih tinggi daripada peranti sebelumnya, yang berada dalam lingkungan US $ 39,99 .

6. RTL-SDR Starter Kit (Kit Perisian Radio)

SDR (Radio-Defined Radio) adalah peranti yang biasa digunakan oleh penggodam untuk menggodam gelombang radio . RTL-SDR dilengkapi dengan heatsink untuk mengurangkan kepanasan pada peranti.

Suhu yang stabil menjadikan prestasi yang lebih baik dan tepat semasa menangkap gelombang isyarat. Dengan harga US $ 25.95 plus heatsink, peranti ini lebih menjimatkan berbanding yang lain.

7. USB Rubber Ducky (Peretasan Mudah Dipelajari)

USB Rubber Ducky sesuai untuk anda yang sedang belajar pengekodan atau penggodaman. Dengan alat ini, anda dapat dengan cepat mengubah idea menjadi tindakan yang dapat dilaksanakan. Peranti USB ini menjadi kegemaran penyelidik keselamatan dan peminat IT.

Kerana selain menjadi vektor serangan seperti mencuri fail dari komputer MacOS, Rubber Ducky juga dapat digunakan untuk menulis kod dan mengubah idea menjadi skrip. Anda boleh mendapatkan Rubber Ducker dengan harga AS $ 44.99 .

8. Set Pengunci (Set Pemutus Yang Selamat)

Peretas tidak selalu menggodam di dunia maya, ada juga penggodam gila yang tidak teragak-agak untuk melakukan perkara yang lebih melampau , seperti masuk ke pintu atau peti besi di dunia nyata. Set Penguncian ini adalah yang biasa mereka gunakan untuk menyokong tindakan mereka untuk masuk ke dalam peti besi.

Terdapat beberapa jenis alat pemecah kunci dengan bentuk yang berbeza. Satu set alat diletakkan di dalam beg pinggul coklat kecil yang akan menjadikan anda seperti perompak ketika memakainya. Anda diminta membelanjakan US $ 39 untuk mendapatkan beg yang mengandungi satu set alat pencuri.

9. Lan Turtle SD (Bahagian Penyesuai LAN ke USB)

Lan Turtle SD adalah alat untuk sistem ujian pentadbiran dan penembusan yang mudah yang dapat dikonfigurasi untuk melakukan serangan jarak jauh, serangan man-in-the-middle dan serangan pengintaian rangkaian ketika disambungkan ke rangkaian. Peranti yang satu ini sukar dikesan dan boleh menyebabkan banyak serangan pada rangkaian.

Dilengkapi dengan tampilan shell yang dapat digunakan untuk melakukan jarak jauh dan menjalankan program. Harga untuk mendapatkan set lada cayenne kecil ini ialah US $ 54.99 .

10. Panel Flat WiFi Sederhana (WiFi Signal Booster)

Sebilangan besar orang tidak tahu bahawa Wi-Fi pada dasarnya adalah pandangan yang dapat diperpanjang lebih dari satu batu. Dengan menggunakan WiFi Flat Panel , anda boleh melakukannya.

Sekiranya anda mempunyai titik akses di rumah, **, cubalah menggantinya dengan peranti antena arah yang dilengkapi dengan tripod dan kabel. Alat ini akan meningkatkan jarak isyarat rangkaian anda menjadi sangat jauh mengikut arah antena. Peranti hebat ini boleh anda beli dengan harga AS $ 53.34 .

11. Raspberry Pi 3 Starter Lengkap (Set Komputer Mini Lengkap untuk Pemula)

Tidak seperti jenis sebelumnya yang disebutkan oleh Jaka pada awalnya yang hanya mempunyai selongsong dan heatsink tambahan. Seperti namanya, Raspberry Pi 3 Complete dilengkapi dengan ciri lengkap seperti kad microSD 32GB, heatsink, casing, CanaKit, USB Flashdisk, USB Cabel, juga tidak ketinggalan kabel kuasa . Menariknya, anda boleh mendapatkannya dengan harga AS $ 69.99.

12. Nanas Asas WiFi Nano (Alat Pemantauan dan Penembusan Keselamatan Wi-Fi)

Untuk penggodam dengan anggaran lebih banyak, peranti hebat ini dengan harga AS $ 99,99 mungkin sesuai untuk memantau keselamatan Wi-Fi. Pineapple Nano Basic Wi-Fi mempunyai ciri PineAP, alat canggih untuk melakukan ujian penembusan pada rangkaian Wi-Fi seperti serangan, penjejakan, pembalakan dan pelaporan man-in-the-middle . Peranti ini juga serasi untuk dipasang pada peranti Android.

13. Bash Bunny (Alternatif Terbaik untuk USB Rubber Ducky)

Bush Bunny adalah komputer Linux dengan ciri lengkap yang kelihatan seperti USB stick atau ethernet adapter . Sama seperti Rubber Ducky, Bash Bunny juga memiliki tampilan shell yang memungkinkan kita untuk melakukan jarak jauh dan menjalankan program di dalamnya. Yang membezakan, Bash Bunny mempunyai akses lebih pantas dan harga yang sedikit lebih mahal iaitu US $ 99,99 .

14. WiFi Nanas Tetra (Naik taraf dari versi Nano)

Sekiranya anda suka menggodam rangkaian Wi-Fi , alat yang satu ini sesuai untuk anda. Sebilangan besar penggodam Wi-Fi juga berharap dapat memiliki satu peranti ini. Nanas Tetra Wi-Fi adalah perangkat untuk penggodaman dua jalur yang dapat diakses dan dikonfigurasi melalui paparan web. Peranti ini juga sesuai untuk pemula yang ingin mempelajari ujian penembusan Wi-Fi. Persiapan untuk masuk ke dalam poket cukup mendalam, kerana harga peranti ini cukup mahal iaitu US $ 199,99 .

15. Ubertooth One Bluetooth Adapter (Adaptor Peranti untuk Memantau Trafik Bluetooth dalam Masa Nyata)

Meretas lalu lintas rangkaian Wi-Fi adalah perkara biasa, tetapi bagaimana jika meretas lalu lintas Bluetooth ? Bacaan keren bukan? Penyesuai Ubertooth One Bluetooth ini membolehkan anda melakukannya. Peranti ini menggunakan frekuensi 2.4 GHz untuk penghantaran dan penerimaan. Anda boleh memantau trafik bluetooth dalam masa nyata dengan peranti US $ 127.95 ini .

16. YARD Stock One Radio Dongle (Peranti untuk Meretas Pintu Pintar)

Yang ini lebih sejuk dari sebelumnya. Pernahkah anda terfikir untuk menggodam pintu gerbang atau gerbang? YARD Stock One Radio Dongle membolehkan anda melakukannya. Anda boleh menggodam pintu pintar yang mempunyai rangkaian dengan frekuensi 1 GHz. Dengan membelinya dengan harga AS $ 124, anda boleh mengimbas dan berinteraksi dengan isyarat kawalan rangkaian pintu pintar.

17. HackRF One SDR (Alat untuk Menggodam Saluran Radio)

HackRF One adalah peranti radio yang ditentukan perisian yang terkenal dan sesuai untuk anda yang ingin mempelajari penggodaman frekuensi radio. Dengan kemampuan untuk menerima dan menghantar frekuensi antara 1 MHz hingga 6 GHz membolehkan semua isyarat radio dapat dicapai oleh peranti ini. Anda mesti membelanjakan lebih banyak untuk mendapatkan alat ini kerana harganya US $ 330 .

18. Laptop Acer Aspire 5 (Laptop untuk Penggodaman)

Acer Aspire 5 mempunyai spesifikasi yang cukup hebat untuk menggodam dengan skrin Full-HD 15,6 inci , menggunakan Intel Core i5-8250U generasi ke-8 VGA, GeForce MX150, 8GB DDR4 RAM dan dilengkapi dengan SSD 256GB. Dengan spesifikasi canggih ini, pasti prestasi komputer riba akan lebih pantas dan dapat menampung keperluan penggodaman anda . Siapkan wang sebanyak AS $ 599.99 untuk mendapatkan komputer riba yang satu ini.

19. ASUS ZenBook UX303UB (Komputer riba untuk Peretasan)

ASUS ZenBook UX303UB mempunyai spesifikasi yang lebih canggih daripada sebelumnya. Dengan skrin 13.3 inci ditambah paparan skrin sentuh QHD +, pemproses Intel Core i7 , RAM 12GB, SSD 512 GB dan GPU Discrete Nvidia GT940M. Berdasarkan spesifikasi ini, prestasi komputer riba yang satu ini tidak dapat diragui . Pasti anda akan dapat menyokong proses penggodaman anda. Komputer riba pintar ini dijual pada harga AS $ 1,062 .

20. Alienware AW17R4 (Komputer riba untuk Peretasan)

Akhirnya, ada komputer riba dengan spesifikasi dewa yang pastinya sesuai untuk memenuhi keperluan penggodaman anda. Alienware AW17R4 adalah salah satu komputer riba kelas atas yang kini tersedia dengan spesifikasi Paparan HD Penuh 17.3 inci, Intel Core i7 generasi ke-7 , 16GB RAm, HDD 1TB dengan kelajuan 7.200 RPM, dan Nvidia GeForce GTX 1060 dengan 6 GB GDDR5 yang akan menjadikan paparan lebih nyata. Anda boleh mendapatkannya dengan harga AS $ 1,580 .

Dan ya, itulah 20 peranti yang mesti dimiliki oleh penggodam profesional . Jangan mengaku anda seorang penggodam jika anda tidak tahu dan tidak mempunyai salah satu peranti di atas. Bagi anda yang baru ingin belajar menggodam, mungkin anda boleh membeli salah satu daripadanya sebagai penyokong keperluan penggodaman anda. Demikianlah artikel ini, semoga bermanfaat!

Artikel Berkaitan