Bukan Emulator! Berikut adalah 4 Permainan PS2 yang Boleh Anda Mainkan di Android

Untuk emulator PS2 di Android ia masih memerlukan banyak peningkatan kerana masih tidak dapat dimainkan jika anda ingin bermain permainan berat PS2 seperti God of War atau GTA

Konsol generasi ke-6 Sony , PlayStation 2, yang walaupun sudah lama tidak dihasilkan, konsol ini masih merupakan konsol terbaik pada masanya. Ini juga dibuktikan oleh banyak emulator PS2 di PC dan di Android. Untuk emulator PS2 di Android ia masih memerlukan banyak peningkatan kerana masih tidak dapat dimainkan jika anda ingin bermain permainan PS2 berat seperti God of War atau GTA .

Bagi anda yang tidak menggunakan emulator, ada juga permainan PS2 yang boleh dimuat turun secara langsung di Android. Apa permainan ini? Ini adalah 4 permainan PS2 yang juga dirilis di Android .

BACA JUGA
  • 5 Permainan Paling Diharapkan pada 2018
  • Insomnia Dijamin! Ini adalah 4 permainan PC yang paling menakutkan pada tahun 2017
  • 6 Permainan Terlaris sepanjang 2017
  • 4 Permainan PC Terbuka Dunia Terbaik! Dijamin Anda Betah di depan PC sepanjang hari
  • 5 siri permainan terbaik yang mesti anda mainkan sekali seumur hidup

Berikut adalah 4 Permainan PS2 yang Boleh Anda Mainkan di Android

Pembuli

Walaupun terkenal sebagai pembangun yang sering mengeluarkan permainan kontroversial, Rockstar mesti diakui berjaya mengeluarkan permainan yang tidak hanya kontroversi tetapi juga berjaya pada masa yang sama, termasuk Bully .

Permainan, yang dirilis di PlayStation 2 dan Xbox 360 pada tahun 2006, saat ini juga sedang diluncurkan di platform Android, yang tentunya dengan penyesuaian skema kawalan agar selesa bermain di Smartphone

Dalam permainan ini, anda akan bertindak sebagai anak pindah bernama James 'Jimmy' Hopkins yang memulakan sekolahnya di Bullworth Academy. Seperti yang ditunjukkan oleh judulnya, di sini James 'Jimmy' Hopkins akan memulakan pengembaraannya untuk menakluki geng di sekolahnya.

Grand Theft Auto: San Andreas

Mengenang mungkin merupakan kata yang tepat untuk menggambarkan permainan ini, yang pertama kali diluncurkan pada tahun 2004, tidak hairanlah kerana permainan ini mungkin dianggap oleh banyak pemain sebagai permainan GTA terbaik . Ini dibuktikan dengan pelepasan permainan ini di platform Android. Dalam permainan dunia terbuka ini, anda akan bermain CJ yang akan memulakan pengembaraannya di San Andreas.

Final Fantasy IX

Siri mana yang anda fikir adalah permainan Final Fantasy terbaik? Mungkin ramai di antara anda yang keliru untuk menjawab, memang dapat difahami kerana dalam setiap siri Final Fantasy selalu menawarkan sesuatu yang berbeza.

Tidak terkecuali Final Fantasy IX , permainan yang dilancarkan di pelbagai platform lebih dari satu dekad yang lalu nampaknya menolak untuk mati, ini dapat dilihat dengan pelepasan permainan ini di platform Android. Di sini anda akan bermain sebagai Zidane Tribal , pencuri yang akan bertualang di dunia bernama Gaia .

Fahrenheit: Ramalan Indigo

Bunyi yang tidak asing bagi anda? permainan ini adalah permainan yang kurang terkenal di Indonesia, permainan ini adalah permainan dari pengembang Quantic Dreams, yang terkenal dengan permainan Beyond Two Souls and Heavy Rain. Permainan ini adalah permainan sinematik yang merupakan permainan yang serupa dengan filem kerana di sini anda hanya akan menonton drama seperti filem, perbezaannya ialah anda dapat menentukan keputusan apa yang harus diambil oleh watak utama.

Itulah 4 Permainan PS2 yang kini juga dirilis di Android ? Berminat untuk membelinya? Atau mungkin anda sudah memilikinya? Tetapi sebelum itu, periksa terlebih dahulu adakah Android anda dapat memainkannya dengan lancar.

Artikel Berkaitan