Tonton Filem Bajrangi Bhaijaan (2015) Sub Indo | Perjuangan untuk Memulihkan Anak Yang Hilang!

Penasaran dengan kisah Salman Khan dalam filem ini? Ayuh, saksikan filem penuh Bajrangi Bhaijaan (2015) dengan sari kata bahasa Indonesia di sini!

Menjadi salah satu filem India yang paling popular ketika dirilis pada tahun 2015, sebenarnya filem Bajrangi Bhaijaan masih dicari oleh sebilangan besar peminat filem hingga ke hari ini.

Bukan hanya kerana dibintangi oleh pelakon dan pelakon India, filem ini juga menawarkan kisah menarik yang tidak kalah dengan filem Hollywood.

Baiklah, bagi anda yang ingin menonton filem ini, pertimbangkan sinopsis filem Bajrangi Bhaijaan yang lengkap di bawah ini.

 • Fakta Menarik Bajrangi Bhaijaan Filem
 • Tonton Filem Bajrangi Bhaijaan
 • Sinopsis Filem Bajrangi Bhaijaan

  Diarahkan oleh pengarah Kabir Khan, filem Bajrangi Bhaijaan mengisahkan tentang perjuangan Pawan Kumar Chaturvedi (Salman Khan) dalam membawa anak lelaki berusia 6 tahun bernama Munni (Harshaali Malihotra) yang terus mengikutinya.

  Kejadian bermula ketika Pawan, yang dalam perjalanan dari rumah ke Delhi untuk bertemu dengan kenalan ayahnya, tiba-tiba diikuti oleh seorang anak bisu yang terpisah dari ibu bapanya.

  Tanpa sebarang maklumat, Pawan akhirnya membawa Munni bersamanya ke rumah Dayanand Pandey (Sharat Saxena) yang akhirnya membawanya bertemu Rasika (Kareena Kapoor) yang secara terbuka menyatakan kegembiraannya kepada Pawan.

  Di tengah-tengah tantangan yang diberikan oleh Dayanand sehingga dia dapat memperoleh restu untuk menjalin hubungan dengan Rasikai, Pawan terus mencari informasi tentang Munni.

  Namun, dari makanan, cara beribadah, dan sokongan Munni untuk pasukan kriket Pakistan yang dia tonton di TV membuat Pawan percaya bahawa gadis kecil itu berasal dari Pakistan.

  Terutama ketika Pawan bertanya apakah Munni berasal dari Pakistan, gadis kecil itu mengangguk seolah-olah setuju.

  Pawan kemudian berusaha menyatukan Munni dan keluarganya. Malangnya, dia terpaksa menghadapi pelbagai masalah untuk memasuki Pakistan.

  Di tengah keadaan di India dan Pakistan yang masih bertentangan serta mereka yang tidak mempunyai pasport dan visa, sukar bagi Pawan untuk memasuki negara ini dengan selamat.

  Dari situlah pengembaraan bermula. Adakah Pawan berjaya merealisasikan niat baiknya untuk menyatukan Munni dan keluarganya?

  Fakta Menarik Bajrangi Bhaijaan Filem

  Di sebalik kisah menarik yang ditawarkan, terdapat sebilangan fakta menarik yang jarang diketahui mengenai filem India ini.

  Berikut adalah beberapa fakta menarik mengenai filem Bajrangi Bhaijaan yang anda tidak mahu ketinggalan.

  • Dibiayai dengan anggaran 13 juta dolar AS, filem Bajrangi Bhaijaan berjaya memperoleh pendapatan sebanyak 93 juta dolar AS.

  • Dalam kehidupan nyata, Salman Khan memelihara dua ekor kuda bernama Bajrangi dan Bhaijaan.

  • Ketika ditayangkan di stesen TV Bintang Emas pada bulan Oktober 2015, Bajrangi Bhaijaan berjaya menjadi filem Bollywood yang paling banyak ditonton dalam sejarah televisyen.

  • Pada mulanya filem ini dirancang untuk membintangi Hrithik Roshan sebagai watak utama.

  Tonton Filem Bajrangi Bhaijaan

  MaklumatBajrangi Bhaijaan
  Ulasan (Bilangan pengulas) 8 (66,194)
  Jangka masa 2 jam 43 minit
  Genre Drama


  Komedi

  Tarikh Tayangan 17 Julai 2015
  Pengarah Kabir Khan
  Pemain Salman Khan


  Nawazuddin Siddiqui

  Nah, bagi anda yang ingin tahu dan ingin menonton filem India ini, anda boleh menyemak filem Bajrangi Bhaijaan di bawah.

  >>> Tonton Filem Bajrangi Bhaijaan (2015) <<<

  Itu adalah sinopsis dan beberapa fakta menarik mengenai filem India berjudul Bajrangi Bhaijaan, kumpulan itu.

  Apa lagi filem menarik yang membuat anda penasaran dengan jalan cerita? Tulis jawapannya di bahagian komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan