Tidak memerlukan internet! Inilah Cara Menonton TV Luar Talian di Android

Kini ada juga aplikasi untuk menonton TV di luar talian, dengan cara ini menonton TV akan lebih menarik dan pastinya tidak membazir kuota. Mahu tahu apa-apa? Lihatlah!

Pelbagai jenis aplikasi menonton TV sekarang sangat tersedia untuk Android, hanya sebilangan besar aplikasi ini tidak dapat digunakan di luar talian sehingga kuota internet akan cepat habis kerana ini. Sekiranya ada yang dapat menggunakannya di luar talian, pasti akan menyeronokkan.

Dan yang pasti, kini terdapat juga aplikasi menonton TV luar talian , dengan cara ini aktiviti menonton TV kita akan lebih menarik dan pastinya tidak membazir kuota . Tetapi walaupun begitu, anda masih memerlukan peranti sokongan untuk menjalankan aplikasi, alat ini dipanggil TV Tuner mudah alih . Anda tidak perlu risau, harga alat ini sangat murah, hanya Rp . Siapa yang tidak mahu membayar sekali sahaja, tetapi dapat percuma selama-lamanya?

BACA JUGA
  • 10 Aplikasi TV Dalam Talian Terbaik untuk Android & PC pada tahun 2020, Percuma!
  • 7 Aplikasi Streaming Langsung 2020 & Percuma Terbaik di Telefon Android | Tonton Kualiti HD!
  • Enjin Carian Khas untuk Muzik dan Video

Jangan gunakan internet! Sudah tiba masanya untuk Menonton TV Luar talian di Android Gunakan 5 Aplikasi Ini!

1. TV HD TDT

Yang pertama ialah TV HD TDT . Sekiranya anda hobi bebas, maka yang menonton aplikasi TV di luar talian anda mesti mencuba, kerana anda tidak lagi memerlukan sambungan internet untuk menonton siaran televisyen. TV HD TDT juga mempunyai banyak ciri menarik, termasuk perakam video, paparan EPG dan banyak lagi.

Harap maklum bahawa aplikasi ini tidak akan berjalan tanpa TV Tuner mudah alih, jadi pastikan Android anda disambungkan ke Tunner TV mudah alih . Anda tidak perlu risau tentang harganya, harga Tunner TV mudah alih sangat murah bermula dari 100 ribu . Alat ini kemudiannya akan disambungkan ke Android menggunakan USB OTG , penggunaannya adalah menangkap isyarat dan bukannya antena.

2. TV percuma di rumah

Homefree TV juga merupakan aplikasi menonton TV luar talian di Android. Tidak perlu lagi bergantung pada sambungan internet kerana anda hanya perlu bergantung pada alat tambahan yang disebut Mobile TV Tunner untuk menjalankannya. Aplikasi ini juga menghadirkan saluran yang sangat lengkap , anda boleh memilih pelbagai pilihan saluran di seluruh dunia. Lelaki yang sangat ingin tahu!

3. TV Mudah Alih iDTV

Tidak mempunyai kuota internet dan tidak mahu ketinggalan rancangan kegemaran anda di televisyen? Cukup gunakan aplikasi canggih ini. Yang harus anda lakukan ialah memuat turun TV Bergerak iDTV dan kemudian sambungkan telefon pintar anda dengan Mobile TV Tunner. Jreng! Akan memaparkan siaran televisyen secara automatik tanpa memerlukan sambungan internet. iDTV Mobile TV adalah aplikasi menonton TV luar talian yang agak berat dan hanya akan berjalan pada telefon pintar dengan sistem operasi minimum lollipop.

4. DTV udara

Air DTV adalah aplikasi yang paling sering diandalkan untuk menonton siaran televisyen di luar talian . Cara kerja aplikasi Air DTV adalah sama dengan beberapa aplikasi di atas, yang dihubungkan bersama dengan telefon pintar yang disambungkan ke peranti mudah alih TV Tunner . Sekiranya disambungkan, ia akan secara automatik menunjukkan saluran TV, kerana penggunaan alat tambahan ini sebagai pengganti antena televisyen.

Adapun ciri-ciri kerennya, bermula dari pilihan saluran TV yang sangat lengkap, baik saluran Indonesia hingga ke negara asing . Selain itu terdapat juga ciri terjemahan bahasa atau sari kata, kualiti HD dan banyak lagi.

5. PadTV HD

Sekiranya anda sering kecewa kerana kuota boros kerana menonton televisyen dalam talian, maka beralihlah ke aplikasi PadTV HD sahaja. Kerana dengan aplikasi ini anda dapat menikmati ratusan rancangan televisyen tanpa memerlukan sambungan internet, alias luar talian, dan pastinya percuma.

Untuk ciri-ciri aplikasi ini, tidak diragukan lagi, masalahnya ialah ia menyediakan ciri-ciri yang cukup lengkap , termasuk sari kata. Sementara itu, untuk menjalankannya, telefon pintar anda mesti disambungkan ke peranti mudah alih TV Tunner.

Itulah 5 aplikasi Android untuk menonton TV di luar talian dan percuma . Harap maklum, aplikasi di atas memang menonton TV di luar talian, tetapi untuk menjalankannya anda harus membeli alat tambahan yang disebut TV Tunner. Kelak alat ini akan disambungkan ke telefon pintar dan bukannya antena.

Artikel Berkaitan