Mesti Pasang! Berikut adalah 10 Antivirus Ringan Terbaik Untuk Komputer

Kerana antivirus terus melindungi komputer kita, ini menjadikannya beban komputer. Agar tidak terlalu berat, berikut adalah 10 antivirus ringan terbaik!

Perisian mandatori yang mesti dipasang pada komputer, iaitu antivirus. Sekiranya komputer anda tidak menggunakan antivirus, sangat berbahaya. Bermula dari kerosakan pada perisian, sehingga perkakasan dapat terjadi.

Kerana antivirus terus melindungi komputer kita, ini menjadikannya beban komputer. Agar tidak terlalu berat, berikut adalah 10 antivirus ringan terbaik!

BACA JUGA
  • Lebih daripada 100 negara dijangkiti! Ini adalah Origin of WannaCry Ransomware
  • Cara Mencegah Serangan WannaCry Ransomware Untuk Orang-Orang Layak dan Pakar
  • Kecemasan! Dalam 24 Jam WannaCry Ransomware Serang 200 Ribu Komputer

Berikut adalah 10 Antivirus Ringan Terbaik Untuk Komputer

Sumber foto: Gambar: Softonik

Melapor melalui GeckoAndFly. Seperti yang dikatakan Jaka sebelumnya, antivirus berjalan berterusan dan menghabiskan prestasi komputer kita. Sekiranya anda menggunakan spesifikasi komputer yang terlalu berat dan rendah antivirus, hasilnya dapat menjadikan komputer anda lambat. Agar ia tidak berlaku, antivirus ringan terbaik adalah ...

1. Avast Antivirus Pro

Sumber foto: Gambar: WebforPC

Antivirus pertama yang telah wujud sejak tahun 1988. Ternyata penggunaan Avast RAM hanya 6.6 MB . Walaupun ukurannya sangat kecil, Avast mempunyai kelajuan imbasan data hingga 20MB / s . Ini menjadikan Avast antivirus ringan terbaik pertama.

Perisian Avast MUAT TURUN Aplikasi Antivirus & Keselamatan

2. Panda Antivirus Pro

Sumber gambar: Gambar: FileHippo

Jaka pasti ada antara anda yang tidak biasa dengan antivirus yang satu ini. Walaupun tidak terkenal, siapa sangka ia boleh menggunakan antivirus ringan terbaik di nombor dua. Antivirus ini hanya menggunakan 9.8 MB RAM , dan mempunyai kecepatan imbasan hingga 16.4 MB / s .

Antivirus & Security Apps Panda Security DOWNLOAD

3. Norton Antivirus

Sumber gambar: Gambar: Norton

Ini adalah salah satu antivirus terpantas yang menangani kes ransomware WannaCry. Antivirus ini hanya menggunakan RAM komputer anda sebanyak 9.9 MB , maka kecepatan imbasan hingga 36.3 MB / s . Tidak hairanlah, banyak orang menjadikan Norton sebagai antivirus kegemaran mereka.

Symantec DOWNLOAD Aplikasi Antivirus & Keselamatan

4. BitDefender Antivirus Pro

Seterusnya adalah BitDefender. Sama seperti Panda, yang tidak begitu terkenal, tetapi ternyata antivirus ini sangat ringan. Penggunaan RAM hanya 15.7 MB , sementara kelajuan imbasan data hingga 35.9 MB / s .

DOWNLOAD Aplikasi Antivirus & Keselamatan

5. Avira AntiVir Premium

Sama seperti Avast, ada pertama kalinya pada tahun 1988. Hingga kini antivirus ini masih dikembangkan, menjadikan Avira salah satu antivirus terbaik. Penggunaan RAM hanya 22.9MB , sementara kemampuan imbasan data hingga 35.7MB / s .

Avira Antivirus & Security Apps GmbH DOWNLOAD

Kedudukan 6 hingga 10

Nama AntivirusPenggunaan RAM (MB)Kelajuan Imbasan (MB / s)
Antivirus Kaspersky 23.0 34.4
Antivirus AVG 29.6 32.4
Trend Titanium Antivirus 42.2 27.2
F-Secure Antivirus 42.6 23.1
McAfee Antivirus Plus 53.2 27.9

Itulah 10 antivirus ringan terbaik. Adakah ada salah satu yang anda gunakan sekarang? Kongsi dengan Jaka, terima kasih. Oh ya, pastikan anda juga membaca artikel yang berkaitan dengan Antivirus atau tulisan menarik lain dari Putra Andalas.

Sepanduk: ShutterStock

LIHAT ARTIKEL

Artikel Berkaitan