Tiada Permohonan! Cara Meningkatkan Prestasi Android Menggunakan Ciri Rahsia

Dengan bergantung pada pilihan pembangun, anda boleh mengaktifkan ciri tersembunyi, salah satunya adalah ciri tersembunyi Force 4x MSAA yang boleh anda aktifkan untuk meningkatkan prestasi telefon pintar. Ingin tahu? Lihat ulasan Jaka berikut!

Di menu tetapan telefon pintar Android, anda akan menemui menu pilihan pembangun . Mungkin anda belum tahu bahawa pilihan pembangun ini sangat berguna untuk penyahpepijatan atau pengujian dan tujuan lain. Dengan bergantung pada pilihan pembangun, anda boleh mengaktifkan ciri tersembunyi yang sangat berguna.

Salah satunya adalah ciri tersembunyi Force 4x MSAA yang boleh anda aktifkan untuk meningkatkan prestasi telefon pintar anda. Walaupun ini tidak memberikan kesan yang besar, menurut Jaka, ini terasa ketika digunakan untuk bermain permainan. Yang mulanya tidak lancar, ia menjadi halus . Ingin tahu? Lihat ulasan Jaka berikut!

BACA JUGA
  • Berlebihan, 8 Ciri Telefon Pintar Android Ini yang HARUS Anda Gunakan!
  • 5 Ciri Berguna Telefon Pintar yang Menghilangkan Hari demi Hari
  • 8 Ciri Tersembunyi di iPhone yang Belum Ramai Pengguna Tahu

Tiada Permohonan! Cara Meningkatkan Prestasi Android Menggunakan Ciri Rahsia

  • Buka Tetapan

Langkah pertama, masukkan menu tetapan atau tetapan untuk telefon pintar anda , kemudian pergi ke Tentang Telefon atau Tentang Telefon.

  • Nombor Binaan Atau Nombor Bentuk

Kemudian cari perisian maklumat, cari pilihan nombor binaan . Kerana setiap telefon pintar berbeza, kadangkala nombor terbentuk .

Sekiranya anda menjumpai, sila sentuh hingga 5 kali . Tujuan sebenarnya adalah untuk mengaktifkan Pilihan Pembangun . Sekiranya pilihan pembangun aktif, tidak perlu menyentuh nombor binaan.

  • Buka Pilihan Pembangun

Selepas itu, secara automatik akan ada menu Pilihan Pembangun lagi, jadi masukkan saja. Nah, inilah ciri tersembunyi telefon pintar anda!

  • Tatal ke Bawah, Cari Pilihan Force 4x MSAA

Terdapat banyak pilihan dalam Pilihan Pembangun, tetapi anda tidak perlu bingung. Anda hanya perlu mencari pilihan Force 4x MSAA .

Nah, setelah anda menemui pilihan Force 4x MSAA , maka yang berikutnya adalah mengaktifkan menu dengan mengklik untuk memeriksa .

Sekiranya anda telah mencapai tahap ini, tahniah! Kini ciri tersembunyi pada telefon pintar anda untuk meningkatkan prestasi yang anda dapati. Main sahaja permainan mengikut citarasa. Tetapi, anda perlu ingat, jangan selalu mengaktifkan Force 4x MSAA kerana ia akan menghabiskan bateri telefon pintar dengan lebih cepat . Oleh itu, nasihat Jaka diaktifkan semasa anda ingin bermain permainan sahaja.

Itulah cara meningkatkan prestasi Android menggunakan ciri tersembunyi tanpa aplikasi . Bagi anda yang ingin tahu, cubalah agar aktiviti bermain permainan lebih lancar dan menarik.

Artikel Berkaitan