15 Aplikasi Cap Jari Android Terbaik

Ciri cap jari kini menjadi ciri wajib dimiliki untuk telefon pintar Android. Jaka seterusnya mengkaji 15 aplikasi cap jari Android terbaik.

Ciri cap jari kini menjadi salah satu ciri yang mesti dimiliki oleh telefon pintar. Ya. Oleh kerana setiap manusia mempunyai cap jari yang berbeza, fitur tersebut dianggap paling efektif sebagai fitur keselamatan, termasuk untuk telefon pintar Android.

Oleh itu, ciri wajib, cap jari tidak lagi menjadi milik telefon pintar kelas atas. Telefon pintar kelas menengah rendah juga boleh memilikinya dengan aplikasi. Inilah Jaka mengulas 15 aplikasi cap jari Android terbaik untuk anda.

BACA JUGA
  • Cara Meretas Sensor Cap Jari pada Telefon Pintar Tanpa Masalah
  • Lupakan Sensor Cap Jari, iPhone Seterusnya Akan Menggunakan Sensor Wajah
  • Cara Mudah Membuat Sidik Jari Kamera Anda Untuk Telefon Pintar Yang Tidak Dilengkapi Dengan Sensor Cap Jari

15 Aplikasi Cap Jari Android Terbaik

1. App Locker: Cap Jari & Pin

Aplikasi yang popular atau hanya disebut App Locker adalah salah satu aplikasi sidik jari Android terbaik kerana ia menyediakan ciri cap jari untuk mengunci aplikasi ke menu tetapan atau tetapan.

Walaupun begitu, aplikasi ini juga menyediakan ciri keselamatan lain di luar sensor cap jari. Mereka adalah ciri keselamatan menggunakan pin, corak dan kata laluan.

Aplikasi Utiliti KewlApps MUAT TURUN

2. Keselamatan Jari

Sama seperti aplikasi sebelumnya, FingerSecurity juga menyediakan pelbagai ciri keselamatan untuk telefon pintar Android anda. Sebenarnya, salah satu ciri dalam aplikasi ini mempunyai fungsi mengunci dua kali yang menjadikan Android anda lebih selamat, alias sukar dipatahkan.

Rick Clephas MUAT TURUN Utiliti Aplikasi

3. Buka kunci cap jari AppLock

Termasuk salah satu aplikasi sidik jari dengan ukuran terkecil, yaitu kurang dari 2 MB, AppLock Fingerprint Unlock adalah pilihan yang tepat untuk anda yang tidak ingin menjadi rumit dan makan banyak tempat di ruang penyimpanan Android.

Masalah ciri? Aplikasi ini tidak kurang lengkapnya dengan aplikasi cap jari yang lain. Malah juga menyediakan perkhidmatan untuk mengunci Bluetooth, WiFi dan sebagainya.

Aplikasi Cheetah Mobile Utilities MUAT TURUN

4. Aplikasi kunci cap jari sebenar

Juga tidak jauh berbeza dengan aplikasi cap jari Android yang lain, kunci Aplikasi Sidik Jari Sebenar ini dapat mengunci telefon pintar atau aplikasi secara berasingan. Selain itu, aplikasi ini juga dapat memberikan pemberitahuan untuk memberi tahu Anda jika seseorang berusaha masuk ke dalam perangkat Android Anda.

Apps Utilities Kohinoor Apps DOWNLOAD

5. Skrin Kunci Cap Jari

Skrin Kunci Cap Jari adalah salah satu aplikasi cap jari yang paling mudah. Ciri-ciri itu semudah dapat mengunci dan membuka kunci telefon pintar Android anda dengan cap jari yang diimbas sebelumnya.

6. Kunci Aplikasi: Kata Laluan Cap Jari

Fungsinya, aplikasi yang satu ini mempunyai fungsi yang juga hampir sama dengan aplikasi cap jari yang lain. Perbezaannya, Kunci Aplikasi: Kata Laluan Sidik Jari mempunyai paparan yang menurut kebanyakan pengulas adalah yang paling menarik di antara aplikasi cap jari yang lain.

KeepSafe DOWNLOAD Aplikasi Utiliti

7. Buka kunci ICE

Aplikasi ini menggunakan cap jari anda untuk membuka telefon pintar atau aplikasi di dalamnya dengan mengambil gambar cap jari anda terlebih dahulu. Ya. ICE (Identity Control Essentials) Buka kunci akan menyesuaikan cap jari yang anda gunakan dengan gambar atau foto yang pertama kali diambil.

Diamond Fortress Technologies, Inc. Aplikasi Antivirus & Keselamatan MUAT TURUN

8. Tindakan Pantas Cap Jari

Sama seperti Fingerprint Lock Screen, aplikasi yang disebut Fingerprint Quick Action juga sesuai untuk anda yang hanya ingin memiliki fitur sensor cap jari yang sederhana di Android anda. Tambahan lagi, aplikasi ini antara yang paling senang digunakan.

Apps Utility Code boy studio DOWNLOAD

9. Gerak isyarat cap jari

Hampir sama dengan aplikasi cap jari yang lain, Fingerprint Gestures juga mempunyai beberapa ciri atau mod. Bukan hanya cap jari, anda juga dapat mengatur fungsi kunci dengan mengetuk layar telefon pintar Android anda.

Produktiviti Aplikasi TH Games DOWNLOAD

10. Butang Cap Jari Rumah Sebenar!

Aplikasi yang disebut Jejak Butang Rumah Sebenar! boleh menukar butang rumah telefon pintar Android anda yang hanya butang rumah sederhana, menjadi pengimbas sensor cap jari yang kemudian dapat digunakan untuk mengunci telefon pintar.

Apps Utilities AppsCity Ltd MUAT TURUN

11. Prank Kunci Cap Jari

Berlainan dengan aplikasi lain, Fingerprint Lock Prank juga merupakan salah satu aplikasi cap jari Android tetapi hanya untuk bersenang-senang. Ikon cap jari akan muncul di layar telefon pintar, tetapi tidak dapat digunakan kerana hanya untuk lelucon.

12. Kunci Cap Jari 2017

Aplikasi yang satu ini juga mempunyai fungsi yang sama dengan hanya membuka dan mengunci telefon pintar dengan sensor cap jari. Fingerprint Lock 2017 dapat digunakan oleh peranti anda dengan OS Android 6.0 minimum.

13. App Lock Pro: Cap Jari

App Lock Pro: Cap jari juga boleh menjadi salah satu aplikasi cap jari Android pilihan anda . Selain mudah digunakan, aplikasi ini juga menyediakan pelbagai fitur keselamatan lain yang dapat Anda gunakan pada waktu yang sama. Dengan kata lain, keselamatan berlapis.

Aplikasi Utiliti MobiDev Studio MUAT TURUN

14. Simulator Tekanan Darah Cap Jari

Berlainan dengan aplikasi lain, aplikasi sidik jari satu ini bukan untuk mengunci atau membuka kunci telefon pintar, melainkan untuk mengetahui tekanan darah. Ya, Simulator Tekanan Darah Sidik Jari membolehkan anda memeriksa tekanan darah pada Android menggunakan sensor cap jari.

Zakiya Apps Utilities-Apps DOWNLOAD

15. Leret cap jari

Fingerprint Swipes adalah aplikasi baru yang dapat dinikmati oleh pemilik versi Android Oreo terbaru. Untuk ciri, aplikasi ini sebenarnya hampir sama dengan aplikasi cap jari yang lain. Mungkin ditambah dengan ciri sapu yang lebih mudah, sesuai dengan nama aplikasi.

Aplikasi Utiliti Adrian Campos DOWNLOAD

Itulah 15 aplikasi cap jari Android terbaik yang mesti anda cuba . Walaupun telefon pintar Android anda belum mempunyai sensor cap jari yang terpasang, tidak ada alasan untuk anda melewatkan ciri ini kerana anda boleh menggunakan satu atau lebih aplikasi cap jari di atas. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan