10 Aplikasi Android Keren yang Tidak Ada di Play Store

Ingin tahu apa aplikasi keren di Android yang tidak ada di Play Store? Baca artikel ini.

Siapa yang tidak tahu mengenai Google Play Store ? Selama ini, Google Play Store telah menjadi penyedia aplikasi yang dapat anda muat turun ke isi hati anda. Sama ada dalam bentuk permainan, aplikasi sembang, aplikasi kesihatan, hingga aplikasi pemain muzik terbaik untuk memainkan senarai lagu] .

Nampaknya, tidak semua aplikasi Android keren ada di Google Play Store. Terdapat begitu banyak aplikasi lain yang tidak dapat Anda unduh di Play Store yang tidak sesuai dengan peraturan yang disediakan oleh Google oleh pembangun. Sebenarnya, aplikasi menarik yang bebas iklan, tidak dibenarkan berada di Play Store. Saya tertanya-tanya aplikasi apa yang tidak dapat dijumpai di Google Play Store? Di sini Jaka memberikan beberapa aplikasi Android keren yang tidak ada di Play Store .

BACA JUGA
  • 6 Aplikasi Android Kontroversi Disekat oleh Google Play Store
  • Cara Muat turun Aplikasi Berbayar di Play Store secara PERCUMA!
  • 7 Permainan Android Paling kontroversial Disekat oleh Google Play Store

10 Aplikasi Android Keren yang Tidak Ada di Play Store

1. AppManager bertuah

Lucky AppManager adalah aplikasi yang memudahkan anda mengakses telefon pintar Android dengan lebih bebas. Untuk peranti Android yang belum di-root, anda dapat memindahkan aplikasi yang dipasang ke kad SD dan juga mengembalikannya ke memori dalaman. Sebenarnya, anda boleh memasang aplikasi pada kad SD dengan mudah. Kemudian, jika peranti anda telah di-root, anda boleh memindahkan semua aplikasi ke kad SD. Anda juga boleh menggunakan pengikat untuk Android API.

2. VideoMix

Aplikasi VideoMix adalah sumber yang sangat kuat untuk menayangkan rancangan televisyen dan filem kegemaran anda dalam talian. Oleh kerana undang-undang di setiap negara mengenai streaming konten adalah ketersediaan hak cipta, oleh itu aplikasi ini tidak dibenarkan memasuki Play Store. Setelah anda menemui rancangan TV atau filem yang ingin anda tonton, anda hanya memilih laman streaming yang anda mahukan. Selain itu, ada juga butang yang mengintegrasikan IMDB ke dalam aplikasi. Hebat kan?

MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio Video

3. Alpha Blackmart

Blackmart Alpha adalah aplikasi yang menyediakan pelbagai aplikasi lain untuk dimuat turun. Anda boleh memuat turun pelbagai aplikasi dan permainan berbayar, tanpa perlu dikenakan bayaran. Oleh kerana Blackmart menyediakan aplikasi berbayar yang boleh dimuat secara percuma, oleh itu Blackmart tidak dapat masuk ke Play Store. Sebenarnya, jika ini diizinkan, akan sangat menggembirakan apabila dapat mengambil sampel aplikasi berbayar secara percuma. Ayuh, muat turun Blackmart Alpha di sini.

4. Pasar malam

Pasar Malam menyediakan banyak aplikasi, terutama aplikasi yang tidak dapat anda temukan di Google Play Store. Seperti Blackmart Alpha, Pasar Malam juga menyediakan aplikasi dan permainan berbayar untuk muat turun percuma. Selain itu, Pasar Malam tidak hanya menyediakan aplikasi populer arus utama, tetapi juga aplikasi Android untuk membasmi telefon pintar atau aplikasi Anda yang memiliki masalah dengan peraturan Play Store.

5. Sungai Media

Aplikasi Android keren yang tidak ada di Google Play Store selanjutnya adalah Media River . Tidak jauh berbeza dengan Blackmart Alpha dan Pasar Malam, Media River juga menyediakan pelbagai aplikasi, buku, MP3, dan bahkan wallpaper menarik untuk muat turun percuma yang tersedia di Media River. Di sini, anda juga dapat mencari aplikasi yang bebas daripada iklan yang mengganggu. Tidak seronok jika menjalankan aplikasi atau permainan, tampil dengan iklan yang menjengkelkan. Ingin memuat turun Media River? Anda boleh memuat turunnya di sini.

6. Pelancar LMT

LMT Launcher adalah aplikasi yang sangat menarik untuk digunakan. Aplikasi ini menawarkan menu yang boleh dilepas, atau menu yang boleh anda ubah sendiri. Antara muka kelihatan seperti kipas dan memaparkan pelbagai jalan pintas. Cara menggunakannya mudah, setelah anda pasang, yang harus Anda lakukan hanyalah memindahkan tepi layar ke tengah, dan keluar dari LMT Launcher.

Aplikasi Penambahbaikan Desktop LMT Launcher DOWNLOAD

7. WiFi Membunuh

Nah, bagi anda yang menggunakan maniak WiFi percuma, atau yang suka mengganggu orang, WiFi Kill adalah aplikasi yang sangat berguna untuk anda. Anda boleh mematikan sambungan WiFi yang sudah disambungkan ke peranti orang lain, dan menukar sambungan WIFi untuk anda sahaja. Jadi, sambungan WiFi akan menjadi sangat pantas, kerana tidak ada orang lain yang menggunakannya selain anda.

8. Pemasang CyanogenMod

Sebenarnya, CyanogenMod Installer tidak pernah memasuki senarai di Google Play Store. Malangnya, masa yang diperoleh oleh aplikasi ini sangat singkat. Hanya dalam dua minggu, Google memutuskan untuk membuang CyanogenMod Installer dari senarai aplikasi di Play Store. Kerana, dikhabarkan bahawa aplikasi ini tidak mengikuti panduan dari Google kerana boleh menyebabkan pengguna membatalkan tempoh jaminan peranti mereka. Aplikasi ini benar-benar hanya perisian yang dapat membimbing anda untuk mengaktifkan SDB, atau alat debugging untuk memasang ROM CyanogenMod.

Aplikasi Produktiviti CyanogenMod Installer DOWNLOAD

9. Transdroid

Bagi peminat muat turun torrent, aplikasi yang disebut Transdroid menyediakan cara yang betul, baik dan berguna untuk menguruskan torrent anda dari jauh. Dengan Transdroid, anda boleh menambah torrents, memulakan muat turun, atau menghentikan dan menetapkan keutamaan yang disatukan dengan pelayan rumah dan kotak pilihan. Transdroid menyokong beberapa penyedia torrent besar, termasuk uTorrent, Deluge, dan Vize.

MUAT TURUN Aplikasi Rangkaian Transdroid

10. MIXPlorer

MIXPlorer adalah aplikasi komprehensif seperti penjelajah fail yang boleh anda muat turun. Aplikasi ini mempunyai fungsi carian yang kuat, sokongan untuk format fail yang dimampatkan, disatukan dengan 19 penyedia awan, memaparkan gambar seperti aplikasi Galeri, dan juga sebagai media player. Di samping itu, MIXPlorer juga mempunyai editor teks, kemampuan untuk melakukan root sepenuhnya, dan sebagainya. Sekiranya anda mahu memuat turun MIXPlorer, anda boleh memuat turunnya di sini.

Itu adalah beberapa aplikasi Android keren yang tidak ada di Play Store. Tidak peduli seberapa keras anda mencari dan mencari di Play Store, itu adalah tindakan sia-sia, kerana aplikasi ini tidak dibenarkan oleh Google. Sekarang, kira-kira, mana yang akan menjadi aplikasi kegemaran anda? Tulis jawapan anda di ruangan komen di bawah ya.

Artikel Berkaitan