Cara Membuat Tulisan Itali pada Kapsyen Instagram, Boleh Menukar Font IG!

Adakah anda ingin mengikuti trend penggunaan font tebal atau miring untuk kapsyen Instgram? Di sini, Jaka memberitahu saya bagaimana menukar fon IG! Mudah!

Menawarkan pelbagai ciri menarik di dalamnya, Instagram media sosial kini bukan sahaja disukai oleh remaja, tetapi juga orang dewasa.

Setelah trend penapis instaStory Augmented Reality (AR) baru-baru ini meningkat, kini pengguna Instagram dikejutkan lagi dengan trend gaya fon yang unik seperti tebal atau miring.

Sebenarnya, gaya penulisan ini juga digunakan oleh beberapa artis dan selebriti untuk membuat ramai orang ingin tahu bagaimana membuatnya.

Sebenarnya, untuk membuat kapsyen dan bio di Instagram dengan gaya ini sangat mudah dan pantas dilakukan.

Baiklah, bagi anda yang ingin tahu, dalam artikel ini Jaka akan memberitahu anda bagaimana membuat huruf miring dalam IG atau jenis fon lain yang tidak kurang menarik, geng.

 • Cara Menukar Font Instagram Tanpa Aplikasi
 • Aplikasi Font Android Terbaik 2020
 • Cara Menukar Gaya Font pada Kapsyen Instagram

  Untuk menjadikan kapsyen foto kelihatan lebih menarik dan estetik, ikuti cara membuat penulisan tebal atau miring pada kapsyen Instagram.

  Untuk membuatnya sendiri ada dua cara yang boleh anda lakukan, iaitu menggunakan bantuan aplikasi pihak ketiga atau tanpa aplikasi.

  1. Cara Menukar Fon Instagram dengan Aplikasi

  Pertama, Jaka akan menerangkan terlebih dahulu mengenai cara membuat huruf miring dalam kapsyen Instagram menggunakan bantuan aplikasi.

  Selain miring, terdapat juga gaya lain seperti tebal . Sekarang, untuk mengetahui cara yang lengkap, anda boleh mengikuti langkah-langkah dari Jaka di bawah.

  Langkah 1 - Muat turun aplikasi penjana teks

  • Pertama, anda memuat turun aplikasi penjana teks pada telefon bimbit anda. Kali ini, Jaka akan menggunakan aplikasi penjana teks yang disebut Fontify . Anda juga boleh memuat turunnya di bawah.
  MUAT TURUN Apl
  • Setelah muat turun selesai, anda akan membuka aplikasinya.

  Langkah 2 - Tulis perkataan yang anda mahu ubah gaya

  • Langkah seterusnya, tulis perkataan yang anda mahu ubah jenis gaya fon.

  • Kemudian hasilnya akan segera muncul di bahagian bawah, geng. Pada peringkat ini, pilih gaya fon yang ingin anda gunakan.

  Langkah 3 - Salin atau salin tulisan

  • Sekiranya anda telah memilih jenis fon yang akan digunakan, pilih fon dan tekan butang Salin .

  Langkah 4 - Buka aplikasi Instagram

  • Langkah seterusnya, buka aplikasi Instagram dan muat naik suapan Instagram yang menarik.

  • Pada peringkat penulisan kapsyen, anda menampal atau menampal teks yang sebelumnya disalin. Caranya, sentuh dan tahan sehingga pilihan Tampal muncul .

  • Sekiranya demikian, anda memilih butang Kongsi untuk berkongsi catatan. Selesai!

  Bukan hanya gaya fon tebal atau miring, tetapi ada juga jenis fon keren lain yang boleh anda gunakan.

  Selain membuat penulisan estetik pada kapsyen, anda juga boleh menggunakan kaedah ini untuk meningkatkan bio Instagram anda dan membuat kapsyen pada cerita Instagram, anda tahu!

  Caranya juga mudah, setelah menyalin penulisan estetik dari aplikasi penjana teks, anda boleh menampalnya secara langsung di bio atau kisah Instagram anda, geng.

  2. Cara Menukar Font Instagram Tanpa Aplikasi

  Sekiranya sebelumnya Jaka menjelaskan cara membuat gaya huruf tebal, miring, dan lain-lain untuk kapsyen Instagram menggunakan aplikasi, kali ini anda tidak perlu memasang aplikasi apa pun.

  Untuk cara menukar fon IG tanpa aplikasi, anda boleh mengikuti langkah-langkah dari Jaka di bawah, geng.

  Langkah 1 - Lawati laman penjana teks

  • Pertama, anda pertama kali mengunjungi laman penjana teks yang boleh mengubah gaya fon seperti yang dikehendaki.

  • Di sini, Jaka mengesyorkan untuk melayari laman Instagram Font di URL //igfonts.io/ .

  Langkah 2 - Tulis perkataan yang ingin anda ubah

  • Selepas itu, anda menulis perkataan yang anda mahu ubah gaya fon menjadi tebal, miring, atau lain-lain pada lajur yang disediakan.

  • Sekiranya demikian, maka hasilnya akan segera muncul di bahagian bawah, geng. Pada peringkat ini, anda boleh mencari gaya fon mengikut citarasa.

  Bermula dari huruf tebal, miring, bersambung, sehingga teks terpusat di Instagram, anda boleh mencarinya di sini. Rangup, bukan?

  Langkah 3 - Salin atau salin tulisan

  • Langkah seterusnya, anda menyalin fon yang dikehendaki dengan menyentuh dan menahan tulisan, kemudian pilih butang Salin .

  Langkah 4 - Buka aplikasi Instagram

  • Seterusnya, buka aplikasi Instagram dan hantar suapan terkini.

  • Pada peringkat menulis kapsyen, tampal atau tampal teks dengan menyentuh dan menahannya sehingga butang Tampal muncul . Lebih sejuk jika anda menggunakan kapsyen Bahasa Inggeris!

  • Selepas itu, pilih butang Kongsi untuk berkongsi siaran ke suapan. Selesai.

  Mudah, betul, bagaimana membuat penulisan estetik di Instagram tanpa aplikasinya lebih awal? Sebagai tambahan kepada kapsyen, anda juga dapat mengikuti langkah-langkah ini untuk membuat bio IG yang menarik.

  Bukan hanya miring IG, tetapi terdapat banyak jenis fon lain yang boleh anda salin dan tampal ke akaun Instagram anda.

  Bermula dari penulisan estetik seperti huruf tebal, berpusat, atau bersambung, hingga penulisan yang tidak terlalu membaca! Cuba ia!

  Aplikasi Font Android Terbaik 2020

  Sekiranya sebelumnya Jaka menjelaskan cara membuat huruf miring dalam IG menggunakan aplikasi Fontify , sekarang Jaka akan berkongsi aplikasi alternatif lain.

  Selain menggunakannya untuk memposting di media sosial, Anda juga dapat menggunakan aplikasi font ini untuk mengubah fon pada telefon pintar.

  Ingin tahu apakah aplikasi fon Android 2020 yang terbaik? Ayuh, segera lihat ulasan dalam artikel di bawah, geng!

  LIHAT ARTIKEL

  Itulah cara untuk menukar fon Instagram yang boleh anda lakukan untuk menambahkan penulisan estetik pada kapsyen, bio, ke cerita Instagram.

  Anda juga boleh menggabungkannya dengan sebilangan jenis fon lain supaya tulisan kelihatan lebih menarik dan berbeza dari yang lain.

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan