Cara Memasang Pelbagai Akaun LINE di Android

Alangkah seronoknya jika kita dapat memasang banyak akaun LINE pada telefon pintar kita sendiri, tanpa perlu bersusah payah menggunakannya di dua telefon bimbit yang berbeza atau pada peranti yang berbeza.

Alangkah seronoknya jika kita dapat memasang banyak akaun LINE pada telefon pintar kita sendiri, tanpa perlu bersusah payah menggunakannya di dua telefon bimbit yang berbeza atau pada peranti yang berbeza. Melalui artikel berikut, kami akan memberitahu anda Cara Memasang Pelbagai Akaun LINE pada Satu Telefon Android dengan Mudah .

Kaedah ini sebenarnya tidak hanya berlaku untuk aplikasi LINE, tetapi untuk aplikasi lain seperti Instagram, Facebook, Twitter, dan banyak lagi yang lain. Sedia? Mari mulakan langkah demi langkah.

(Perhatian: Petua ini memerlukan akses root sepenuhnya. Sekiranya telefon bimbit anda belum di-root, maka petua berikut sama sekali tidak dapat dilakukan. Baca artikel tentang cara melakukan root berikut untuk membasmi telefon Android anda)

BACA JUGA
  • WINE, Sticker LINE Rupanya Mengandungi Kandungan Dewasa!
  • 1200+ ID LINE Clone Untuk Pemburu Hadiah Permainan LINE

Cara LINE Multiple Account di Android

  • Pada petua kali ini, kami menggandakan profil dari Android sehingga anda dapat memiliki lebih dari satu profil yang dapat digunakan sesuai dengan keperluan yang berbeza. Untuk itu, kami memerlukan aplikasi bernama SwitchMe Multiple Accounts . Muat turun dan pasang aplikasi SwitchMe melalui butang muat turun di bawah.
Produktiviti Aplikasi Fahrbot MUAT TURUN
  • Sekiranya demikian, jalankan aplikasi SwitchMe. Di dalamnya, tidak ada banyak tetapan rumit yang harus anda lakukan. Anda hanya perlu menekan butang Next pada skrin Selamat Datang , dan isikan nama profil utama anda seperti yang anda mahukan. Sekiranya demikian, tekan butang Buat di sudut kanan bawah.

  • Di halaman utama SwitchMe, tekan butang + di sudut kanan bawah, kemudian pilih Buat profil .

  • Isi nama profil kedua anda, seperti yang anda mahukan.

  • Kini profil kedua anda sudah siap. Sekiranya anda ingin beralih ke profil yang baru anda buat, cukup tekan ikon tiga titik di sudut kanan atas profil yang ingin anda pilih, kemudian pilih Tukar . Tunggu beberapa minit sehingga telefon bimbit anda dimulakan semula dengan sendirinya.

  • JANGAN TERJADI! Telefon bimbit Android anda akan kembali seperti telefon bimbit baru, dengan semua tetapan kembali normal. Aplikasi lama juga akan hilang dalam profil baru. Tetapi inilah faedahnya. Anda boleh memasang LINE baru untuk dipasang dengan akaun lain yang berbeza.

DOWNLOAD Aplikasi Naver Sosial & Pemesejan
  • Sekiranya anda ingin kembali ke profil utama dan ingin menggunakan aplikasi lain seperti sebelumnya, yang harus anda lakukan hanyalah membuka aplikasi SwitchMe , kemudian tekan ikon tiga titik di sudut kanan atas profil utama anda. Tekan Tukar sekali lagi.

Sekarang, anda sudah mempunyai dua profil yang berbeza pada satu telefon Android. Dengan cara itu, anda boleh menggunakan beberapa akaun LINE pada satu telefon Android. Semoga berjaya!

DOWNLOAD Aplikasi Naver Sosial & Pemesejan

Artikel Berkaitan