7 Permainan Xbox 360 Terbaik dan Paling Popular pada tahun 2020, Ketagihan!

Konsol Xbox 360, masih popular hingga kini. Sebenarnya, beberapa permainan masih digemari oleh ramai peminat seperti permainan Xbox 360 terbaik di bawah.

Siapa yang tidak mengenali konsol permainan Microsoft yang popular ini ? Konsol permainan, yang dikeluarkan pada tahun 2005, nampaknya masih popular hingga kini.

Saingan PlayStation 3 dan Nintendo Wii adalah konsol permainan pertama yang menggunakan tongkat tanpa wayar. Tidak hairanlah, kehadiran Xbox 360 pada masa itu memang sangat digemari.

Beberapa permainan Xbox 360 juga berjaya dan mendapat banyak peminat hingga hari ini kerana keseronokan permainan dan grafik unik yang dibawanya.

Lalu, apakah permainan Xbox 360 terbaik dari dulu hingga sekarang? Lihat ulasan penuh di bawah ini, geng!

 • Halo 3
 • Batman: Arkham Asylum
 • Satu lagi Permainan Xbox 360 Terbaik ...
 • Permainan Xbox 360 Terbaik Sepanjang Masa

  Keupayaan dalam talian dan kualiti grafik yang ditawarkan oleh Xbox 360 sungguh luar biasa. Tidak hairanlah bahawa sehingga kini masih banyak pemain yang bermain dengan konsol permainan ini.

  Nah, kali ini Jaka akan membincangkan deretan permainan Xbox 360 terbaik sepanjang masa yang boleh membuat anda ketagih, geng. Dengar, mari kita pergi!

  1. Grand Theft Auto V

  Siapa yang tidak biasa dengan permainan Xbox 360 ini? Grand Theft Auto atau GTA adalah permainan yang sinonim dengan pengedar dadah dan jenayah lain.

  Semasa bermain, anda akan diminta untuk menyelesaikan pelbagai misi di GTA V ini, misalnya melakukan rompakan, geng yang rumit dan berbahaya.

  GTA V tidak jauh berbeza dengan versi sebelumnya. Dalam permainan ini terdapat skrip yang hebat dan berpusat pada tiga kompleks di kota Los Santos.

  PerincianGrand Theft Auto V
  Pemaju Rockstar Utara
  Penerbit Permainan Rockstar
  Tarikh Tayangan 17 September 2013
  Genre Pengembaraan aksi

  2. Helo 3

  Dalam permainan ini yang dikeluarkan pada tahun 2007, anda akan memainkan Master Chief dengan meneruskan jalan cerita dari Halo: Combat Evolved dan Halo 2 .

  Dengan resolusi 1080p, anda dapat merasa lebih selesa dalam permainan Xbox 360 terbaik ini. Terdapat juga empat pemain kerjasama dalam talian dan editor peta yang kuat, kumpulan itu.

  Dalam permainan genre penembak orang pertama ini, ada satu permainan yang cukup menyeronokkan, iaitu meletupkan makhluk asing. Dijamin menyeronokkan selepas!

  PerincianHalo 3
  Pemaju Bungie
  Penerbit Studio Permainan Microsoft
  Tarikh Tayangan 25 September 2007
  Genre Penembak pertama

  3. Batman: Arkham Asylum

  Watak superhero terkenal, Batman, hadir dalam permainan Xbox 360 dan menjadi salah satu yang terbaik sepanjang masa. Malah, permainan ini juga merupakan permainan PC terbaik.

  Dengan watak utama sebagai Batman, anda diminta untuk meneroka teka-teki yang diberikan oleh Joker dengan jumlah 240 teka-teki.

  Batman: Arkham Asylum juga akan melibatkan anda dalam pertempuran. Kemudian, anda boleh menggunakan senjata ikonik yang biasa digunakan oleh Batman.

  PerincianBatman: Arkham Asylum
  Pemaju Rocksteady Studios
  Penerbit Eidos Interactive, Warner Bros. Hiburan Interaktif
  Tarikh Tayangan 25 Ogos 2009
  Genre Aksi, Pengembaraan

  Satu lagi Permainan Xbox 360 Terbaik ...

  4. Penebusan Mati Merah

  Red Dead Redemption adalah permainan Xbox 360 yang menceritakan kisah seorang bekas penjenayah dalam mencari keadilan untuk memperbaiki.

  Dia adalah John Marston yang tinggal di New Austin, sebuah bandar yang tidak mempunyai peraturan undang-undang. Jadi dia mesti menghancurkan penyamun sahaja.

  Berada di padang pasir liar, ketika bermain permainan Rockstar Games terbaik, Anda juga diminta untuk melawan berbagai binatang liar yang dapat menyerang setiap saat.

  PerincianPenebusan Mati Merah
  Pemaju Rockstar San Diego
  Penerbit Permainan Rockstar
  Tarikh Tayangan 18 Mei 2010
  Genre Pengembaraan aksi

  5. Lego Star Wars: Saga Lengkap

  Sekiranya anda peminat Star Wars, Lego Star Wars: The Saga Lengkap tentunya sangat sesuai untuk menjadi geng kegemaran anda yang terbaru.

  Permainan Xbox 360 untuk kanak-kanak juga digemari oleh orang dewasa. Selain permainan yang menarik, anda juga boleh menjadi watak Star Wars bersaiz mini dalam permainan ini.

  Di samping itu, permainan Star Wars ini juga dapat dimainkan oleh beberapa orang bersama-sama, aka multiplayer. Menjadikannya sesuai untuk perjumpaan keluarga.

  PerincianLego Star Wars: Saga Lengkap
  Pemaju Traveller's Tales, Amaze Entertainment
  Penerbit Syarikat Walt Disney, Lucasarts, Warner Bros. Hiburan Interaktif, Feral Interaktif
  Tarikh Tayangan 6 November 2007
  Genre Pengembaraan aksi

  6. Gears of War 3

  Permainan Xbox 360 berbilang pemain ini adalah puncak trilogi Epic Games yang mendebarkan dengan menghadirkan permainan mengerikan yang agak kejam dan emosional.

  Sama seperti siri sebelumnya, GOW 3 masih hadir dengan watak protagonis dan antagonis yang kelihatan tangguh sambil menyokong senjata besar.

  Permainan terbaik dari Epic Games juga dianggap berhasil dalam menyajikan visualisasi yang baik, reka bentuk monster yang luar biasa, dan menyokong skala pertempuran.

  PerincianGears of War 3
  Pemaju Permainan Epik
  Penerbit Microsoft Studios
  Tarikh Tayangan 20 September 2011
  Genre Penembak orang ketiga

  7. Hanya Menari 2019

  Just Dance 2019 adalah permainan oleh Ubisoft yang boleh dimainkan pemain tunggal atau berbilang pemain sehingga 4 orang. Anda juga boleh memilih watak yang anda mahukan.

  Uniknya, permainan Xbox 360 Kinect ini juga dapat dimainkan menggunakan telefon pintar sebagai pengawal dengan aplikasi yang boleh dimuat turun secara percuma.

  Di samping itu, salah satu permainan Xbox terbaru pada tahun 2019 juga menyediakan lebih daripada 400 lagu yang boleh anda pilih mengikut citarasa. Sangat menarik, bukan?

  PerincianHanya Menari 2019
  Pemaju Ubisoft
  Penerbit Ubisoft
  Tarikh Tayangan 23 Oktober 2018
  Genre Muzik

  Itulah 7 permainan Xbox 360 terbaik sepanjang masa yang mesti anda cuba. Saya sangat teruja, Jaka menjamin anda akan segera ketagih sejak pertama kali anda memainkannya.

  Berkat kemampuan dalam talian dan kualiti grafik yang ditawarkan, tidak menghairankan bahawa Xbox 360 masih popular dan mempunyai banyak peminat sehingga kini.

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Tia Reisha .

  Artikel Berkaitan