7 Permainan AR Android Terbaik 2019 | Boleh Memasuki Dunia Harry Potter!

Adakah anda pernah bermain permainan AR, geng? Sekiranya tidak, anda boleh mencuba 7 cadangan permainan AR dari Jaka yang satu ini!

Perkembangan dunia permainan menjadikan pengalaman kami bermain lebih kaya. Terdapat pelbagai cara yang boleh anda lakukan untuk menikmati permainan video.

Sebagai tambahan kepada kaedah konvensional yang telah kita ketahui selama ini, terdapat banyak kaedah anti-arus perdana. Contohnya ialah Augmented Reality aka AR.

Anda boleh bermain permainan AR hanya melalui telefon pintar anda tanpa tambahan. Oleh itu, kali ini Jaka akan memberi anda cadangan permainan Android AR terbaik !

 • Ingress Perdana
 • Pokemon GO
 • Permainan Lain. . .
 • 7 Permainan AR Terbaik

  Ringkasnya, AR adalah teknologi yang menggabungkan objek maya ke persekitaran masa nyata.

  Untuk dapat melihat objek maya yang dihasilkan oleh AR, pengguna mesti menggunakan peranti seperti telefon pintar.

  Oleh itu, terdapat banyak permainan AR di Play Store dan App Store. Jaka telah mengumpulkan 7 permainan AR Android terbaik yang boleh anda cuba! Ada apa-apa?

  1. Knightfall AR

  DOWNLOAD Permainan

  Permainan AR pertama yang akan disarankan oleh Jaka untuk anda ialah Knightfall AR . Permainan ini cukup keren walaupun jangka masa yang diperlukan untuk menyiapkannya cukup pantas.

  Konsep yang dimiliki oleh permainan ini sebenarnya menarik, di mana anda memerlukan tempat yang rata untuk dapat menikmati ciri ARnya dengan sempurna.

  Permainan ini merangkumi permainan papan dengan genre aksi dan strategi. Permainan ini memerlukan kawalan yang agak rumit tetapi setanding dengan pengalaman yang diberikan.

  MaklumatKnightfall AR
  Pemaju Rangkaian Televisyen A&E Mudah Alih
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (815)
  Saiz 25MB
  Pasang 100,000+
  Android Minimum 7.0

  2. Ingress Prime

  NianticLabs Adventure Games @ DOWNLOAD Google

  Seterusnya ada permainan Ingress Prime yang dihasilkan oleh Niantic. Permainan ini adalah salah satu permainan AR pertama yang dibuat untuk peranti Android.

  Ketika pertama kali dilancarkan, permainan ini cukup menggembirakan kerana pengalaman AR yang diberikannya.

  Anda akan diberitahu lokasi beberapa portal yang mesti anda hack dan kemudian membuatnya sehingga pasukan lawan tidak dapat melakukan perkara yang sama.

  MaklumatIngress Perdana
  Pemaju Niantic, Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (405,424)
  Saiz 86MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.4

  3. Pokemon GO

  Muat turun Pokemon GO melalui Play Store

  Sekiranya ini permainan Jaka pasti anda telah mencuba. Sebenarnya, permainan Pokemon GO boleh dikatakan salah satu permainan AR terbaik di Android.

  Sama seperti permainan Ingress, kunci utama permainan ini adalah meneroka dunia nyata. Perbezaannya adalah, anda diminta untuk memburu pokemon yang tersebar di tempat-tempat tertentu.

  Permainan ini dapat membuat pemandangan ketika pertama kali diluncurkan kerana gembar-gemburnya sangat tinggi. Tetapi lama-kelamaan hype itu menurun, walaupun masih ada pemain yang setia.

  MaklumatPokemon GO
  Pemaju Niantic, Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (11,890,069)
  Saiz 94MB
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum 4.4

  Permainan Lain. . .

  4. Jurassic World Alive

  DOWNLOAD Permainan

  Secara konsepnya, permainan ini serupa dengan Pokemon GO. Perbezaannya ialah, apa yang harus anda tangkap dan kumpulkan adalah dinosaur yang tersebar di sekitar anda.

  Permainan ini juga mempunyai banyak misi dan pencapaian yang dapat dicapai sehingga anda dapat meningkatkan motivasi untuk meninggalkan rumah.

  Nasib baik, dinosaur ini hanya wujud di dunia AR. Cuba bayangkan jika mereka benar-benar wujud, kita mungkin sebenarnya akan diburu.

  MaklumatJurassic World Alive
  Pemaju Ludia Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (385,523)
  Saiz 422MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.4

  5. The Walking Dead: Dunia Kita

  DOWNLOAD Permainan

  Bagi anda yang suka permainan zombie yang menakutkan tetapi mencabar, cubalah permainan The Walking Dead: Our World yang satu ini.

  Permainan ini lebih kurang sama dengan Pokemon GO, cuma Pokemon digantikan oleh zombie yang ingin mensasarkan anda.

  Tugas anda adalah memusnahkan zombie yang ada di sekitar anda. Anda boleh mendapatkan pelbagai watak yang dapat membantu anda membunuh lebih banyak zombi.

  MaklumatThe Walking Dead: Dunia Kita
  Pemaju Permainan Seterusnya
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (85,813)
  Saiz 97MB
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum 5.0

  6. Zombie, Lari!

  DOWNLOAD Permainan

  Masih tema zombie, permainan Zombie, Run! adalah permainan yang akan menjadikan anda sihat dengan jalan cerita yang menakutkan.

  Apabila anda berada di jalan raya, anda akan mendapat kisah yang penuh dengan drama. Kisah ini akan mendorong anda untuk terus berjalan, geng!

  Permainan pengembaraan ini juga mempunyai kualiti audio di atas rata-rata sehingga pengalaman bermain akan terasa lebih nyata.

  MaklumatZombie, Lari!
  Pemaju Enam untuk bermula
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (18,733)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  7. Harry Potter: Penyihir Bersatu

  DOWNLOAD Permainan

  Dihasilkan oleh pembangun yang sama dengan Pokemon GO, permainan Harry Potter: Wizard Unite akan membawa anda ke alam ajaib yang menakjubkan.

  Anda akan dapat membuat kad pengenalan penyihir, melihat pelbagai makhluk ajaib, memasukkan pelbagai tempat dalam kisah Harry Potter, untuk mengeluarkan sihir untuk mengalahkan musuh.

  Sekiranya anda peminat Harry Potter yang keras, jelas permainan yang satu ini akan memuaskan imaginasi anda, geng!

  MaklumatHarry Potter: Penyihir Bersatu
  Pemaju Niantic, Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (95,256)
  Saiz 61MB
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum 5.0

  Itulah 7 permainan AR terbaik untuk Android yang boleh disyorkan oleh Jaka untuk anda. Adakah anda pernah bermain? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan