4 Permohonan Membayar Bil Motosikal | Ada diskaun!

Anda sedang mencari aplikasi untuk membayar bil kredit motosikal? Nampaknya ada 5 aplikasi yang boleh anda pilih untuk membayar bil kredit anda.

Anda sibuk dan tidak mempunyai masa untuk membayar bil motosikal yang sudah jatuh tempo? Malas terpaksa beratur di bank atau di kedai serbaneka hanya untuk membayar bil kredit motosikal?

Duh kawan, sekarang ini, semua zaman moden dan digital! Sekiranya anda hanya perlu membayar pinjaman motosikal, anda tidak perlu bosan dengan bank.

Sekiranya anda tidak tahu, ternyata ada, anda tahu, aplikasi untuk membayar bil kredit motosikal anda! Anda hanya perlu membuat akaun dalam aplikasi dan melakukan Up Top untuk membayar ansuran motosikal anda.

Tidak tahu aplikasi apa yang boleh anda gunakan untuk membayar bil kredit motosikal anda? Berikut adalah beberapa pilihan aplikasi terbaik untuk membayar pinjaman motosikal!

 • PAYFAZZ
 • Tokopedia
 • Ayopop
 • 4 Permohonan Bayaran Bil Motosikal

  Kini keadaan menjadi lebih mudah. Menunggu berjam-jam hanya untuk membayar bil kredit motosikal anda bukan lagi zaman!

  Sekarang, anda boleh membayar ansuran pinjaman motosikal anda menggunakan 4 aplikasi yang disyorkan oleh Jaka di bawah:

  1. Akses Adira Finance

  MUAT TURUN Apl

  Permohonan pertama yang disarankan oleh Jaka untuk membayar ansuran anda ialah Adira Finance Access . Seperti namanya, aplikasi ini hanya dapat digunakan untuk pelanggan Adira Finance anda.

  Kelebihan aplikasi ini selain anda dapat membayar ansuran pinjaman motosikal secara langsung, anda juga dapat mengetahui perincian pembiayaan pengguna, simulasi pengiraan pembiayaan (jika anda ingin membayar balik motosikal baru), maklumat mengenai Pejabat Cawangan Adira terdekat, dan perkhidmatan Adira Finance Contact Care.

  Bagi anda pelanggan Adira Finance, aplikasi ini benar-benar merosakkan anda kerana tidak sukar untuk memasang aplikasi lain untuk membayar ansuran motosikal.

  2. PAYFAZZ

  DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

  Aplikasi seterusnya yang akan disarankan oleh Jaka adalah PAYFAZZ . Mungkin ini adalah salah satu aplikasi yang secara khusus digunakan untuk membuat pembayaran berbilang, termasuk membayar pinjaman motosikal.

  Beberapa pajakan yang berfungsi dengan PAYFAZZ adalah Bussan Auto Finance (BAF), Columbia Finance, Mega Auto Finance (MAF), Mega Central Finance (MCF), WOM Finance, FIF Finance, dan FINANCIA / Credit Plus Finance.

  Selain itu, dalam aplikasi ini anda juga dapat membeli kredit, membuat pinjaman secara online, untuk membayar tagihan PLN. Perkhidmatan sehenti hanya aplikasi ini.

  3. Tokopedia

  Tokopedia DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

  Siapa yang tidak tahu salah satu syarikat Unicorn asli Indonesia? Nampaknya, hampir semua transaksi dalam talian dapat dilakukan dengan aplikasi ini.

  Selain sebagai aplikasi jual beli dalam talian, ternyata Tokopedia juga dapat digunakan untuk membayar bil ansuran motosikal anda. Sebut saja Astra Credit, BFI Finance, Bussan Auto Finance, Indomobil Finance, Mega Auto Finance dan pajakan lain. Terdapat lebih daripada 15 pajakan yang diberikan oleh Tokopedia untuk membayar ansuran motosikal anda.

  Oh ya, pembayaran pinjaman motosikal anda melalui Tokopedia juga lebih fleksibel. Anda boleh membayar ansuran pinjaman motosikal di Tokopedia melalui pindahan wang melalui bank, mata pembayaran luar talian, akaun bank maya, ke OVO Cash.

  Oh ya, Tokopedia sering merangkumi potongan ketika anda membayar bil melalui Tokopedia, termasuk membayar ansuran kredit motosikal anda.

  4. Ayopop

  DOWNLOAD Produktiviti Aplikasi PT Ayopop Teknologi Indonesia

  Aplikasi terakhir Jaka mengesyorkan agar anda dapat membayar bil kredit motosikal anda ialah Ayopop . Adakah anda sudah menggunakan aplikasi Ayopop?

  Salah satu kelebihan aplikasi ini ialah anda boleh membayar ansuran motosikal anda dengan pelbagai pilihan pembayaran seperti - AyoSaldo, pindahan Bank (Bank Mandiri, BCA, BRI, BNI, dll.), Visa / Master Card / JCB Debit / kad kredit, Mandiri E-cash , Luar talian (Alfamart, Agen46, BTPN WOW) untuk membayar menggunakan GO-PAY!

  Untuk membayar ansuran di Ayopop , anda hanya perlu memilih sewa tempat anda mengambil motosikal -> Masukkan Nombor Kontrak -> kemudian pilih cara anda membayar bil motosikal anda. Pada masa ini, Ayopop hanya dapat membayar pinjaman motosikal dengan penyewaan BFI sahaja.

  Itulah 5 aplikasi untuk membayar bil atau ansuran motosikal anda. Ternyata semuanya mudah sekarang, kawan!

  Adakah aplikasi ini cukup untuk mewakili aplikasi untuk membayar kredit motosikal anda? Adakah anda berminat Jaka membuat pinjaman kereta versi berbayar?

  Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik, dan berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

  Baca juga artikel mengenai Internet atau artikel menarik lain dari Naufal .

  Artikel Berkaitan