Tidak Dirompak! Inilah Cara Menggunakan Perisian Premium dengan selamat secara percuma

Biasanya pembangun perisian akan memberikan masa percubaan untuk perisian tersebut. Tetapi jika masa itu tidak mencukupi untuk anda, anda boleh membaca artikel JalanTikus berikut mengenai cara menetapkan semula tempoh percubaan.

Perisian untuk sistem komputer sememangnya merupakan perkara yang sangat penting. Tanpa perisian, sudah tentu sistem komputer anda tidak akan dapat melakukan perkara seperti pemprosesan gambar, pemprosesan dokumen, melayari internet , dan sebagainya.

Tetapi dengan begitu banyak perisian yang ada, kadangkala anda perlu melakukan semakan semula perisian sebelum membelinya. Dan biasanya pembangun akan memberikan masa percubaan . Tetapi jika masa itu tidak mencukupi untuk anda, anda boleh membaca artikel Jaka berikut mengenai cara menetapkan semula tempoh percubaan .

BACA JUGA
  • Amaran! Perisian Rompak Ini Banyak Trojan Dimasukkan
  • Hebat! 6 Perisian Percuma Ini Dapat Mengganti Berpuluh Juta Perisian!
  • 10 Perisian Penyulitan Percuma Terbaik Untuk PC / Komputer riba

Cara Mudah untuk Menetapkan Semula Percubaan Perisian PC

Perisian yang dimaksudkan untuk sistem komputer sangat banyak, mungkin seperti bintang di langit. Sekiranya perisian itu percuma, anda hanya perlu memasangnya, maka jika ia bagus, gunakan selama-lamanya. Sekiranya tidak bagus, hapus segera. Tetapi bagaimana jika perisian tersebut dibayar?

Sudah tentu jika perisian itu dibayar, akan memalukan jika wang anda digunakan untuk membeli perisian yang tidak bagus. Sebabnya ialah walaupun pembangun menyediakan tempoh percubaan untuk perisian, kadang-kadang waktunya sangat singkat dan tidak cukup untuk dijadikan penanda aras untuk menilai kualitinya.

Nah, untuk mengatasinya, anda boleh menggunakan kaedah Jaka berikut untuk menetapkan semula tempoh percubaan.

Menggunakan Perisian Run As Date

MUAT TURUN Apl

Pertama, anda boleh menggunakan perisian Run As Date . Perisian ini sendiri mudah alih, ringan dan ringkas. Dengan menggunakan perisian ini, anda dapat menjalankan perisian dengan tarikh dan waktu tertentu .

Berikut adalah paparan perisian .

Sumber gambar: Foto: Nirsoft
  • Pada lajur 1 , anda dapat menentukan jalan perisian yang ingin anda tetapkan semula.
  • Pada lajur 2 , tentukan tarikh dan waktu untuk perisian, Jaka mengesyorkan itu adalah satu hari selepas anda memasang perisian.
  • Pada lajur 3 , klik "Jalankan" untuk menjalankan perisian.

Menggunakan Perisian Time Stopper

MUAT TURUN Apl

Sekiranya Run As Date tidak berkesan , anda boleh mencuba perisian Time Stopper . Perisian ini serupa dengan Run As Date, mudah alih, ringan dan ringkas. Dengan menggunakan perisian ini, anda juga dapat menjalankan perisian mengikut tarikh tertentu.

Perbezaannya adalah dengan Run As Date, dengan perisian ini anda juga dapat membuat jalan pintas, yang bermaksud anda hanya perlu membuka perisian ini sekali. Kemudian buka fail pintasan hasil perisian ini.

Berikut adalah paparan perisian .

Sumber gambar: Foto: Teknik
  • Pada lajur 1 , anda dapat menentukan jalan perisian yang ingin anda tetapkan semula.
  • Pada lajur 2 , tentukan tarikh dan waktu untuk perisian, Jaka mengesyorkan itu adalah satu hari selepas anda memasang perisian.
  • Pada lajur 3 , beri nama jika perlu, kemudian klik "Buat Pintasan Desktop" , maka jalan pintas yang telah dimodifikasi melalui perisian ini akan muncul di desktop. Maka anda hanya perlu menjalankan perisian anda melalui jalan pintas .

Itulah cara dari Jaka untuk menetapkan semula tempoh percubaan . Jaka harap anda menggunakan kaedah ini dengan bijak. Semoga berjaya!

Sepanduk: WIBU-Systems AG

Artikel Berkaitan