5 permainan mitologi paling menarik yang dapat menambahkan wawasan sejarah

Tema mitologi atau yang biasa disebut legenda hari ini sering dijadikan tema permainan. kali ini Jaka akan berkongsi maklumat mengenai 5 permainan mitologi yang dapat menambahkan pandangan mengenai sejarah anda. Lihatlah!

Tema, tetapan, dan watak adalah beberapa perkara penting yang mesti dipertimbangkan oleh pembangun permainan. Semakin menarik cerita atau tema yang dimasukkan, semakin baik respons yang diperoleh daripada pemain. Sekarang, tema mitologi atau yang biasa disebut legenda kini sering dijadikan tema permainan.

Permainan dengan tema mitologi bukan sahaja menyeronokkan tetapi juga secara tidak langsung memberikan pendidikan melalui pengenalan watak dan latar belakang yang dijelaskan di dalamnya. Oleh itu, kali ini Jaka akan berkongsi maklumat mengenai 5 permainan mitologi yang dapat menambahkan pandangan mengenai sejarah anda . Lihatlah!

BACA JUGA
  • Fight of Gods Disekat! Ini 7 Permainan God Fighting yang Boleh Anda Mainkan
  • Mesti cuba! 5 dari Game God Fighting Terbaik di Android yang Boleh Menjadi Ketagihan
  • Suka permainan Tuhan? Ini adalah 5 sebab mengapa anda harus bermain permainan Dewa Nyamuk

5 permainan mitologi paling menarik yang dapat menambahkan wawasan sejarah

1. Dewa Rom

Setiap tahun, Gameloft selalu berjaya mencampurkan permainan Android keren di atas rata-rata dan Gods of Rome adalah salah satunya. Seperti namanya, permainan ini menjadikan mitologi Rom sebagai pangkalan utama. Genre permainan ini sendiri sama dengan Tekken atau Mortal Kombat , yang berperang.

Permainan ini menyediakan banyak pilihan dewa mitologi yang boleh anda gunakan untuk melawan. Setiap watak juga mempunyai kelebihan dan kemahiran tersendiri, sehingga anda dapat menyesuaikan diri dengan gaya pertempuran anda. Sebagai kemas kini baru, permainan ini kini mulai menambah watak-watak dari mitologi negara lain seperti Yunani dan Mesir .

2. Bandar Abadi

Immortal City adalah permainan simulasi bangunan kota yang menempatkan pemain dalam dunia mitologi baru, yang terletak di persimpangan Dunia Bawah, Atlantis dan Olympus . Di setiap wilayah, dewa dan tokoh legenda akan memberikan misi atau misi kepada pemain berdasarkan legenda, mitologi, perang, dan juga peristiwa sejarah utama. Kualiti grafik permainan ini sangat sederhana sehingga sesuai untuk pengguna telefon pintar kelas bawah .

3. Penaklukan Jumlah

Terdapat satu lagi permainan dari Gameloft yang menggunakan mitologi sebagai tema utama, permainan ini adalah Total Conquest . Hampir sama dengan Clash of Clans , permainan ini juga memerlukan pemain untuk membuat kota yang lengkap dengan pasukan di dalamnya.

Terdapat banyak jenis pasukan yang dapat dilatih dan kemudian digunakan untuk berperang atau hanya menjaga kota dari serangan musuh. Dalam permainan ini anda juga boleh menyerang atau diserang , kerana itu anda mesti melatih tentera terkuat dalam tentera anda. Permainan ini juga mempunyai banyak watak mitologi yang boleh anda praktikkan seperti Cyclops, Minotaur, Centaur, dan Phoenix .

4. Dewa Olympus

Gods Of Olympus adalah satu-satunya permainan yang dibuat oleh Aegis Interactive sehingga kini. Permainan ini adalah permainan untuk membina bandar yang lebih tipikal dan kompleks jika dibandingkan dengan permainan genre yang serupa. Permainan ini hampir serupa dengan Clash of Clans atau sejenisnya yang mengharuskan anda membina sebuah kerajaan sambil mempertahankan pertahanan atau menyerang kerajaan dari pemain lain.

Hanya ada satu perbezaan, yaitu bahawa Dewa Olympus memiliki pasukan dewa yang dapat Anda masukkan ke dalam skuad yang kemudian digunakan untuk menyerang kerajaan lain . Permainan ini mendapat banyak ulasan positif yang berkaitan dengan tema dan genre.

5. Kemarahan para Dewa

Fury of the Gods membuat para pemain memasuki kisah tegang dewa Yunani yang penuh dengan dendam untuk mendisiplinkan pengikut mereka yang tidak terkawal. Dalam permainan ini pemain boleh memilih salah satu daripada tiga dewa mitologi Yunani yang paling terkenal sebagai avatar, seperti Zeus, Poseidon, atau Hades .

Setiap watak mempunyai misi dan juga musuh yang berbeza yang mesti ditaklukkan. Pemain juga dapat memanggil pasukan atau kemahiran yang dapat digunakan untuk mengalahkan pasukan musuh . Bukan hanya untuk Android, permainan ini juga tersedia untuk iOS dan PC .

Itulah 5 permainan mitologi yang dapat menambahkan wawasan mengenai sejarah anda . Setiap permainan di atas mempunyai dunia mitologi yang berbeza, yang pastinya menarik untuk diikuti sama ada dari segi cerita atau permainan. Dari 5 permainan di atas, mana yang menjadi kegemaran anda? Tulis di ruangan komen, okey?

Artikel Berkaitan