Cara Menghapus Folder Kosong & Sampah Android, Bersih 100%!

Ulasan mengenai cara menghapus folder kosong dan sampah pada telefon bimbit Android berguna untuk membebaskan memori dalaman penuh dan mempercepat prestasi telefon Android.

Sama ada semasa memindahkan fail atau mengakses Pengurus Fail pada telefon bimbit Android, anda sering menemui folder sampah yang tidak kemas walaupun kosong, bukan?

Sudah tentu ini sangat menjengkelkan dan sukar bagi anda ketika membukanya.

Namun, anda boleh memadam folder kosong dan sampah pada telefon bimbit Android anda secara automatik hanya dengan satu klik! Mari lihat bagaimana menyelesaikannya.

 • Bagaimana Mengatasi Memori Dalaman Penuh pada Telefon Android!
 • Cara Menghapus Folder Kosong dan Sampah di Android Mudah Alih!

  Folder kosong pada telefon Android pastinya sangat menjengkelkan, kerana ia menjadikan paparan Pengurus Fail tidak kemas ketika anda mengaksesnya.

  Terutama jika folder kosong ini dapat membuat memori dalaman penuh dan melambatkan prestasi telefon pintar Android anda.

  Daripada merumuskan penghapusan ratusan folder satu demi satu, anda boleh mengikuti cara menghapus folder kosong berikut yang boleh dilakukan dalam satu klik.

  Langkah-langkah Menggunakan Pembersih Folder Kosong untuk Menghapus Folder Kosong

  • Langkah - 1: Pertama, muat turun aplikasi Empty Folder Cleaner yang boleh anda muat turun melalui pautan di bawah.
  Utiliti Aplikasi RADEFFFACTORY DOWNLOAD
  • Langkah - 2: Buka aplikasi Empty Folder Cleaner dan untuk mula menghapus folder kosong di Android, anda hanya boleh mengisi alamat direktori tertentu atau memilih lalai.
  • Langkah - 3: Sekiranya anda hanya ingin mengimbas folder foto dan video, ketuk ikon tiga titik di sudut kanan atas dan pilih Folder Foto . Kemudian direktori secara automatik akan berubah ke folder kamera yang disimpan.
  • Langkah - 4: Untuk memulakan, ketuk CLEAN dan skrin Kerja ... muncul semasa aplikasi berfungsi. Tunggu proses pengimbasan dan penghapusan selesai. Akhirnya anda akan diberitahu, folder mana yang berjaya dihapus Empty Folder Cleaner.

  Note:

  Original text

  Contribute a better translation

  Cara Mengatasi Memori Internal Penuh di HP Android!

  Pastinya kamu jengkel saat mendapati HP Android yang kamu gunakan performanya semakin lemot gara-gara memori internal yang kian penuh dengan aplikasi.

  Padahal ada beberapa langkah mudah yang bisa kamu lakukan untuk mengatasinya. Berikut ulasan selengkapnya:

  LIHAT ARTIKEL

  Nah itulah dia cara menghapus folder kosong dan sampah di HP Android dengan mudah dan cepat, hanya dalam sekali klik saja.

  Dengan begini kamu pun nggak perlu repot untuk menghapusnya satu per satu, kan? Selamat mencoba dan semoga bermanfaat ya!

  Baca juga artikel seputar Android atau artikel menarik lainnya dari Satria Aji Purwoko.

  Artikel Berkaitan