Cara Menggunakan Robot Lanjutan di WhatsApp Android

Selepas panggilan video di WhatsApp, adakah anda mahukan ciri yang lebih sejuk? Sekiranya anda mahu, mari tambahkan robot canggih di WhatsApp!

Pada masa ini, siapa pengguna telefon pintar yang tidak menggunakan WhatsApp ? Digunakan oleh lebih daripada 900 juta pengguna telefon pintar, WhastApp adalah aplikasi sembang terbesar di dunia.

Selalu ada kemas kini baru yang disediakan oleh WhatsApp. Baru-baru ini, WhatsApp melancarkan ciri Panggilan Video. Mahukan lebih banyak ciri menarik di WhatsApp? JalanTikus adalah cara mudah untuk menambahkan robot canggih ke WhatsApp anda. Mahu?

BACA JUGA
  • 51 WhatsApp 2019 Petua & Trik Tidak Diketahui Ciri Baru
  • Bukan Penipuan! Kini WhatsApp Boleh Secara Langsung Menggunakan Panggilan Video
  • 3 Cara Mudah Mengesan Lokasi WhatsApp Nombor Orang Lain | Terbukti Tepat!

Fungsi robot dalam Sembang WhatsApp

Adakah ada di antara anda yang menggunakan Telegram ? Berbanding dengan WhatsApp, Telegram lebih unggul kerana mempunyai fitur Telegram Bot yang dapat digunakan untuk melaksanakan perintah secara automatik. Malah, Telegram Bot boleh dijemput untuk bermain permainan.

Oleh itu, untuk menjadikan WhatsApp lebih canggih dan menyeronokkan, mari tambahkan Bot di WhatsApp!

LIHAT ARTIKEL

Cara Menambah Bot di WhatsApp

Untuk menambahkan Bot di WhatsApp, ikuti langkah-langkah di bawah:

  • Muat turun aplikasi qeuBot , kemudian pasangkan seperti biasa.
DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti EatHeat
  • Aplikasi qeuBot berguna untuk menambah bot di WhatsApp. Kemudian anda boleh menggunakan bot ini untuk mencari maklumat filem mengenai IMDB, cuaca, berita terkini, gambar GIF, atau bahkan maklumat zodiak.
  • Setelah qeuBot dipasang, aktifkan Perkhidmatan Kebolehaksesan .
  • Setelah semuanya siap, anda boleh mula menggunakan Bot di WhatsApp dengan menggunakan arahan yang sesuai. Contohnya, cari maklumat mengenai WhatsApp di Wikipedia. Cukup ketik WhatsApp @wiki, dan maklumat akan dipaparkan untuk dihantar ke rakan sembang anda.

Adapun beberapa perintah yang bisa kamu gunakan adalah:

Original text

Contribute a better translation

Jadi, siapa bilang Telegram lebih unggul cuma gara-gara Bot doang? WhatsApp juga sekarang udah bisa pake Bot kok! Makin seru kan pake WhatsApp?

Selamat mencoba!

Artikel Berkaitan