Cara Membuat Post Berwarna di WhatsApp (TIADA ROOT!)

Terdapat banyak petua WhatsApp tersembunyi yang belum didedahkan oleh orang ramai. Salah satunya adalah cara membuat tulisan berwarna-warni di WhatsApp. Tetapi kali ini, dia ada petua.

Siapa yang bosan dengan paparan WhatsApp yang monoton sederhana? Tepu dengan 4 cara untuk menukar fon lalai benar-benar dari WhatsApp? Ingin menjadikan WhatsApp lebih berwarna?

Tidak ada tema seperti Line Messenger atau permainan mini seperti di Telegram, ini mungkin membuat banyak orang bosan dengan WhatsApp.

Makan, tunggu dulu! Jaka mempunyai idea yang baik agar anda bercakap di WhatsApp tidak lagi kuno dan kaku!

Sekiranya anda bosan dengan WhatsApp, mungkin tidak ada salahnya anda mengubah sedikit tetapan pada paparan sembang anda.

Nah, kali ini Jaka mempunyai petua mudah, bagaimana membuat penulisan berwarna-warni di WhatsApp Ayo, kawan-kawan! Tidak perlu root, jailbreak dan lain-lain!

BACA JUGA
  • Cara Mengubah Tema WhatsApp Terkini 2020 | Tiada Permohonan!
  • 14 Petua WhatsApp (Mungkin) Anda Tidak Tahu Sehingga Kini
  • 100 Status WhatsApp Keren, Bijaksana, Lucu & Terkini 2020

Cara Membuat Post Berwarna di WhatsApp

Sebelumnya, Jaka telah membincangkan banyak petua WhatsApp lain seperti menukar tema, fon, membuat status WhatsApp, dan lain-lain.

Dalam artikel ini Jaka ingin memberi anda petua agar anda dapat menulis warna di WhatsApp anda menggunakan aplikasi Teks Biru. Untuk lin muat turun, Jaka telah disediakan di bawah.

Muat turun: Teks Biru

Langkah Membuat Penulisan Warna di WhatsApp dengan Teks Biru

- Langkah pertama, anda mesti memuat turun aplikasi teks Biru terlebih dahulu sebelum anda boleh membuat tulisan berwarna di WhatsApp.

- Langkah kedua, pasang dan jalankan aplikasi Teks Biru seperti biasa, kemudian ketik perkataan yang ingin anda ubah warnanya.

- Langkah ketiga, salin kalimat atau perkataan yang ingin anda ubah warna di WhatsApp dengan memegang atau menahan logo 'copy' di sebelah kanan tulisan yang warnanya telah berubah, seperti gambar contoh di bawah.

- Langkah keempat, setelah anda menyalin atau menyalin teks dalam aplikasi Teks Biru, buka aplikasi WhatsApp anda seperti biasa dan tahan di tempat anda mengetik perkataan, kemudian tunggu dan pilih menu tampal atau tampal .

- Selesai! Kini anda boleh berbual di WhatsApp dengan warna baru! Tidak lagi hitam seperti biasa.

Betul ke lelaki untuk membuat penulisan warna di WhatsApp?

Walaupun anda hanya dapat mengubah warna fon WhatsApp menjadi biru, semoga di masa depan akan ada fitur baru untuk dapat mengubahnya menjadi warna lain!

Sekiranya ada jalan, saya pasti akan mengemas kini untuk anda semua!

Sekarang, ini adalah petua dari Jaka tentang cara membuat tulisan berwarna-warni di WhatsApp . Semoga petua ini dapat membantu anda untuk kelihatan keren dan hadir dengan aplikasi WhatsApp.

Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

Baca juga artikel mengenai WhatsApp atau artikel menarik lain dari Naufal .

Artikel Berkaitan