10 Aplikasi Android yang Mungkin Tetap Populer di 2016

10 aplikasi disini merupakan prediksi aplikasi Android populer di 2016 versi JalanTikus. Apa versi kamu?

Memasuki tahun baru yaitu 2016 tentunya kita akan bersemangat menatap semua kemungkinan baru yang akan terjadi di 2016 bukan? Aplikasi Android di 2016 sepertinya akan semakin canggih dan semakin mantap dibandingkan Aplikasi Android Populer di 2015 sekalipun. Nah kali ini JalanTikus memiliki prediksi mengenai Aplikasi Android Populer di 2015 dan akan tetap menjadi Aplikasi Android Populer 2016.

Aplikasi yang dipilih oleh JalanTikus di bawah ini tentu saja tidak rawak, tetapi perhatikan trend sebelumnya pada tahun 2015 dan lihat bagaimana Google memilih aplikasi Android versi terbaik dari Gedung Google Play 2015 . Ramalan JalanTikus di bawah tidak tepat, hanya menyebutkan apa yang akan mendapat kedudukan aplikasi Android yang popular pada tahun 2016.

BACA JUGA
  • 9 Trik Melayari di Google Ini HARUS Simpan Kuota Internet Anda
  • 7 Teknologi yang Akan Menjadi Tren pada 2016

10 Aplikasi Android yang Masih Popular pada tahun 2016

1. Google Chrome

Sebagai produk yang dilancarkan di syarikat yang sama dengan syarikat yang mengeluarkan OS Android, Google Chrome, sepertinya diramalkan bahawa Google Chrome akan tetap menjadi Aplikasi Android Popular pada tahun 2016.

Google Chrome dengan pelbagai ciri hebat dan selalu dibuat optimum dengan sistem operasi Android terkini sehingga kursus terpanjang menjadikan Google Chrome akan tetap menjadi salah satu aplikasi penyemak imbas Android yang popular pada tahun 2016.

Apl Penyemak Imbas Google MUAT TURUN

2. Facebook

Walaupun Facebook dikatakan membazir kuota, boros bateri, dan boros RAM tetapi aplikasi media sosial ini tetap menjadi aplikasi yang disukai hingga kini. Pengguna Facebook yang telah mencapai lebih dari 1 bilion pengguna aktif setiap hari membuat JalanTikus meramalkan bahawa Facebook akan tetap menjadi aplikasi sosial Android yang popular pada tahun 2016.

Facebook, Inc. Aplikasi Sosial & Pemesejan MUAT TURUN

3. BBM

Aplikasi BBM Terkini, Mod BBM Terkini, Mod BBM Anime hingga kini masih banyak yang mencari. Walaupun banyak orang mengatakan bahawa BBM lambat, BBM belum selesai, dan seterusnya, tetapi sepertinya aplikasi BBM akan tetap popular dan laris seperti aplikasi sembang Android yang popular pada tahun 2016, terutama di Indonesia.

Aplikasi Pemesejan & Pemesejan BlackBerry DOWNLOAD

4. Clash of Clans

Permainan Android yang satu ini berjaya menarik hati banyak pengguna Android, bahkan menjadi permainan Android dengan penghasilan terbesar. Clash of Clans , permainan strategi yang dapat dimainkan secara beramai-ramai, bertembung dengan formasi COC terbaik, menyerang menggunakan kombinasi COC Troops terbaik, dan menyerang pangkalan musuh dengan formasi COC yang tidak terkalahkan, akan membuat pengguna Android yang bermain COC lupa masa. Bolehkah COC menjadi permainan Android yang popular pada tahun 2016?

DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell

5. WhatsApp Messenger

Aplikasi sembang popular ini dan telah diperoleh oleh Facebook mempunyai banyak pengguna dan WhatsApp adalah salah satu aplikasi Android yang diperlukan untuk dipasang di setiap telefon pintar Android baru. Bolehkah WhatsApp Messenger kekal sebagai aplikasi sembang Android paling popular pada tahun 2016?

Aplikasi Sosial & Pemesejan WhatsApp Inc. MUAT TURUN

6. LINE Messenger

LINE Messenger adalah aplikasi sembang popular dari Korea Selatan yang menyaingi WhatsApp Messenger. LINE Messenger di Indonesia juga boleh dikatakan aplikasi Android yang popular kerana banyak permainan dimainkan menggunakan akaun LINE.

Selain pelbagai stiker LINE yang boleh dibeli menggunakan duit syiling juga menarik perhatian banyak pengguna Android untuk menggunakan LINE Messenger sebagai aplikasi sembang lucu. Anda boleh mendapatkan duit syiling LINE percuma dengan ciri Syiling Percuma .

DOWNLOAD Aplikasi Naver Sosial & Pemesejan

7. Penyemak Imbas UC

Aplikasi penyemak imbas terbaik dari UCWeb sememangnya telah menjadi salah satu aplikasi penyemak imbas yang popular terutama ketika mendapatkan statistik bahawa Penyemak Imbas UC adalah penyemak imbas kedua paling popular di dunia. Ini membuktikan bahawa setiap tahun UC Browser konsisten untuk menjadi penyemak imbas yang popular di dunia. Ini pasti menjadikan JalanTikus meramalkan bahawa Penyemak Imbas UC akan tetap menjadi aplikasi penyemak imbas Android yang popular pada tahun 2016.

Aplikasi Penyemak Imbas UCWeb Inc. MUAT TURUN

8. Instagram

Salah satu aplikasi media sosial berasaskan perkongsian foto juga telah diperoleh oleh Facebook. Instagram adalah aplikasi popular di bahagian media sosial untuk berkongsi foto. Kemudahan penggunaan Instagram dari mengedit foto hingga memuat naik menjadikan Instagram sejauh ini masih menjadi aplikasi foto Android yang popular.

MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan Instagram

9. Penyemak Imbas Web Opera Mini

Nampaknya Opera Mini telah menjadi penyemak imbas yang popular sejak era Symbian kerana salah satu ciri-cirinya menjadikan Opera Mini sebagai penyemak imbas penjimatan kuota yang telah tertanam di benak setiap pemilik alat yang memilih opera mini sebagai penyemak imbas penjimatan kuota. Bolehkah Opera Mini kekal sebagai aplikasi penyemak imbas android yang menyimpan kuota pada tahun 2016?

Penyemak Imbas Aplikasi Perisian Opera MUAT TURUN

10. BaBe - Baca Berita Indonesia

Sekiranya ada yang melihat aplikasi Android Play Store edisi 2015 yang popular, anda pasti akan menemui BaBe sebagai aplikasi pilihan Google sebagai aplikasi berita paling popular di Indonesia. Berbanding dengan aplikasi membaca berita lain, BaBe - Read News mempunyai sumber berita yang lebih lengkap, komen pengguna-ke-pengguna yang interaktif, dan menjimatkan lebih banyak kuota. Jadi nampaknya tahun ini BaBe masih akan memasuki aplikasi Android popular 2016.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Mainspring

10 aplikasi di atas hanyalah ramalan, siapa yang akan mengetahui aplikasi atau permainan seperti apa yang baik dan boleh menjadi popular secara tiba-tiba. 10 aplikasi di atas adalah ramalan aplikasi Android yang popular di JalanTikus versi 2016. Apa versi anda?

Artikel Berkaitan