Tonton Filem Eiffel I In Love 2 (2018) | Akhir Kisah Adit dan Tita

Siapa yang suka kisah cinta antara Adit dan Tita dalam filem Eiffel Im In Love? Anda pasti berminat untuk menonton sekuel ini yang berjudul Eiffel Im In Love 2!

Tahun 90an pasti tahu mengenai filem Eiffel I In Love yang dilakonkan oleh Shandy Aulia sebagai Tita dan Samuel Rizal sebagai Adit.

Ramai yang menganggap filem ini sangat menggemaskan, gabungan kisah cinta romantis dan komedi yang menyegarkan.

Nah, kisah antara Tita dan Adit berlanjutan setelah belasan tahun berlalu. Bagaimana kesinambungan hubungan mereka dalam komedi romantis Eiffel I In Love 2 yang satu ini?

 • Fakta Menarik Filem Eiffel I'm In Love 2
 • Tonton Filem Eiffel I'm In Love 2
 • Sinopsis Filem Eiffel I'm In Love 2

  Sumber gambar: Fimela

  Tita (Shandy Aulia) dan Adit (Samuel Rizal) telah menjalani hubungan jarak jauh Jakarta-Paris selama 12 tahun.

  Namun, Tita mula merasakan tekanan untuk berkahwin kerana banyak rakan sekolah menengahnya sudah berkahwin. Dia berharap Adit akan melamarnya tidak lama lagi.

  Harapan itu nampaknya menjadi kenyataan ketika keluarga Tita memutuskan untuk pindah ke Paris. Hubungan hubungan jarak jauh mereka akan berakhir, fikir Tita.

  Namun, bayangan Tita tidak menjadi kenyataan. Banyak masalah timbul yang menghampirinya, yang bermula ketika Adit tidak dapat menjemput Tita di Paris.

  Walaupun mereka sudah lama menjalin hubungan, Adit dan Tita masih sering memperjuangkan perkara remeh. Kemuncaknya adalah ketika Adit mengatakan bahawa dia tidak bersedia untuk melamar Tita.

  Di tengah-tengah ribut masalah ini, sahabat Tita Adam (Martino Lio) muncul yang mengikutinya ke Paris. Tanpa diduga, dia segera melamar Tita.

  Siapa yang harus Tita pilih? Adakah Tita harus menamatkan hubungannya dengan Adit yang telah berlangsung selama 12 tahun?

  Fakta Menarik Filem Eiffel I'm In Love 2

  Sumber gambar: Kucing

  Sebagai sekuel filem romantis legenda, sudah tentu filem Eiffel I In Love 2 mempunyai banyak fakta menarik. Ada apa-apa?

  • Dalam sekuel ini, terdapat pertukaran pengarah dari Nasri Cheppy menjadi Rizal Mantovani . Perubahan itu berlaku kerana Nasri telah meninggal dunia.

  • Melly Goeslaw dan Anto Hoed sekali lagi berkolaborasi sebagai soundtrack filem.

  • Majoriti pemain lama muncul semula dalam filem ini. Selain dua tokoh utama, terdapat Saphira Indah , Tommy Kurniawan , Hilda Arifin , dan Helmy Yahya .

  • Tidak seperti sebelumnya, filem ini mempunyai latar belakang yang lebih romantis di Paris .

  • Bagi Shandy Aulia, adegan paling sukar dalam filem ini adalah memakai pakaian nipis ketika tengah malam dan cuaca sangat sejuk.

  • Shandy Aulia dan Samuel Rizal menonton filem pertama Eiffel I In Love sebagai persiapan untuk penggambaran. Hasilnya, mereka berdua merasa geli melihat diri mereka belasan tahun yang lalu.

  Tonton Filem Eiffel I'm In Love 2

  TajukEiffel I'm In Love 2
  Menayangkan 14 Februari 2018
  Jangka masa 1 jam 57 minit
  Pengeluaran Filem Soraya Intercine
  Pengarah Rizal Mantovani
  Pelakon Shandy Aulia, Samuel Rizal, Saphira Indah, et al
  Genre Drama
  Penarafan 6.9 / 10 (313)

  Kemunculan filem Eiffel I'm In Love 2 adalah kerinduan peminat cerita Adit dan Tita yang legenda.

  Walaupun puluhan tahun telah berlalu, watak Tita yang manja dan Adit yang acuh tak acuh masih terpelihara, membuat kita merasa nostalgia.

  Bagi anda yang ingin menonton filem ini, klik sahaja pautan di bawah!

  >>> Menonton Filem Eiffel I'm In Love 2 <<<

  Secara keseluruhannya, filem ini sangat bagus untuk ditonton, terutamanya anda yang pernah menonton filem pertama.

  Kami akan ketawa dan baper pada masa yang sama. Lebih-lebih lagi, nampaknya filem ini akan menjadi penamat kisah Tita dan Adit.

  Ada filem romantis Indonesia lain yang ingin anda tonton? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan