10 Item Paling Unik di Kedai Dalam Talian, Single 5 Bilangan Mesti Dibeli!

Suka membeli-belah dalam talian? Biasanya, kita membeli barang yang diperlukan atau diingini. Anda tidak berani membeli barang unik di kedai dalam talian ini?

Anda jenis orang yang suka membeli-belah dalam talian , geng? Sejak wujudnya kedai dalam talian, aktiviti membeli-belah menjadi lebih mudah dengan pelbagai jenis barang.

Hampir semua item terdapat di kedai dalam talian, mulai dari pelbagai jenis pakaian, elektronik, mainan, hingga keperluan sehari-hari. Semua boleh sampai ke rumah kami dalam masa yang agak singkat.

Di antara barang-barang ini, barang-barang unik menarik untuk dibeli. Ada apa-apa?

 • Sandal Rumput
 • LED Bulu Mata Palsu Elektrik
 • Item Unik Lain. . .
 • 10 Item Paling Unik di Kedai Dalam Talian

  Jaka telah membuat penyelidikan di beberapa kedai dalam talian untuk mencari item unik yang akan disyorkan oleh Jaka untuk anda.

  Siapa tahu, ada perkara yang mencuri perhatian anda sehingga anda akan membelinya. Oh ya, anda mesti berjaga-jaga agar anda tidak tertipu!

  1. Kotak Misteri

  Perkara pertama yang akan disyorkan oleh Jaka ialah Kotak Misteri . Seperti namanya, kita tidak akan mengetahui apa yang ada di dalam kotak sehingga ia sampai kepada kita.

  Harganya juga berbeza-beza, mulai dari IDR 10,000 hingga IDR 150,000 . Item misteri yang akan kita perolehi akan mempunyai harga dalam julat tersebut.

  Adakah anda tahu pepatah membeli kucing dalam karung, bukan? Kurang lebih seperti konsep itu, beli barang dalam kotak tanpa mengetahui apa itu.

  2. Sandal Rumput

  Bagi sesetengah orang seperti pemain futsal atau pencinta alam, berdiri di atas rumput tanpa alas kaki adalah perkara yang menyeronokkan.

  Sekiranya anda salah seorang dari mereka, maka anda harus mencuba Slippers Grass yang satu ini. Harganya sahaja dalam lingkungan Rp 200.000 .

  Ke mana sahaja kaki anda pergi, anda akan merasa seperti memijak rumput yang geli ini.

  3. LED Bulu Mata Palsu Elektrik

  Adakah anda ingin mempunyai penampilan yang unik yang akan membuat orang lain memalingkan wajah mereka ke arah anda? Cubalah Bulu Mata Palsu LED Elektrik ini .

  Terdapat beberapa warna yang boleh anda pilih mengikut citarasa, seperti merah jambu, biru, merah, hijau, hingga putih. Harganya sahaja dalam lingkungan IDR 40,000 .

  Bulu mata palsu diklaim selamat untuk mata dan tidak akan panas walaupun digunakan untuk jangka masa yang lama.

  Item Unik Lain. . .

  4. CCTV palsu

  Kawasan tempat anda tinggal terdedah kepada pencuri? Ingin memasang CCTV tetapi tidak mempunyai dana? Lebih baik jika anda menggunakan Fake CCTV yang sangat murah.

  Sebenarnya, ada yang menjual barang ini dengan harga dua ribu rupiah , anda tahu! Sekiranya anda telah membeli barang ini, letakkan di tempat yang meyakinkan pencuri untuk membatalkan niat buruknya.

  5. Bantal Waifu

  Bagi single yang tersebar di luar sana, Jaka mengesyorkan item ini untuk anda. Daripada sekadar penyokong , anda boleh menggunakan bantal waifu ini untuk memeluk.

  Terdapat banyak watak anime yang indah yang boleh anda pilih untuk menemani malam anda yang sunyi. Mungkin, anda juga boleh bercakap dengannya walaupun dia tidak dapat menjawab,

  Bantal yang lembut dan selesa ini berharga dalam pelbagai julat harga. Berminat, mblo?

  6. Portamik

  Hobi karaoke? Sekiranya ada, anda mesti mempunyai Potramic yang satu ini. Bagaimana tidak, mikrofon ini mempunyai pembesar suara, anda tahu!

  Mikrofon ini sesuai untuk bersenang-senang ketika ada pesta atau hanya melepak bersama rakan. Harganya sahaja dalam lingkungan IDR 275,000

  7. Kit Pencuci Minion

  Semasa menggosok gigi, kadang-kadang hati ini merasa sedih apabila melihat ubat gigi jatuh tanpa digunakan.

  Untuk mengelakkannya, anda memerlukan Minion Wash Kits , geng! Alat ini adalah dispenser berus gigi yang sangat praktikal digunakan.

  Anda hanya meletakkan ubat gigi di kepala, kemudian memasukkan berus gigi ke mulut Minion. Ubat gigi anda akan keluar secara automatik.

  8. Pemegang Telefon Malas

  Adakah anda malas? Jangan merasa malas jika anda belum mencuba yang ini, geng! Pemegang Telefon Lazy sememangnya direka untuk menyokong kita bersantai.

  Selain sebagai penyangga bergerak, alat ini boleh dipakai di leher. Anda juga boleh menggantungnya di tempat duduk kereta.

  Berapa harganya? Anda dapat memilikinya dengan harga Rp 100,000 . Sekiranya anda ingin mendapatkan versi premium, anda hanya perlu menambah anggaran anda kepada 200,000 .

  9. Kerusi dilipat

  Sering merasa letih ketika dalam perjalanan? Mungkin semua yang anda perlukan adalah duduk, geng. Sekiranya tidak ada kerusi? Anda boleh menggunakan Kerusi Lipat ini .

  Dengan julat harga IDR 80,000 , kerusi lipat ini boleh dibawa ke mana sahaja dengan mudah. Ukurannya kecil sehingga boleh dimasukkan ke dalam poket seluar.

  Terdapat pelbagai pilihan warna yang boleh anda pilih mengikut citarasa.

  10. Topi Payung

  Akhirnya, Jaka ingin mengesyorkan barang-barang yang kelihatan sangat berguna sekiranya kita tinggal di kawasan panas seperti Jakarta.

  Topi payung adalah hasil persilangan antara topi dan payung. Dengan item ini, anda dijamin tidak terlalu panas.

  Dengan harga dalam kisaran Rp 20.000 , topi payung ini memiliki panjang 31 cm dan diameter 50 cm . Mungkin anda harus menghilangkan rasa malu anda untuk yakin menggunakan item ini.

  Itulah 10 item paling unik yang dijual di kedai dalam talian. Sebahagian daripadanya kelihatan berguna, ada yang membuang wang.

  Adakah anda mempunyai cadangan untuk item unik lain? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai Belanja Dalam Talian atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan