7 Permainan Anime Jepun Terbaik di Android yang Mesti Anda Miliki

Saya mengaku sebagai pencinta anime tetapi tidak mempunyai permainan ini di Android? Berikut adalah 7 permainan anime Jepun terbaik di Android yang mesti anda ada.

Jepun sememangnya sebuah negara yang terkenal dengan budaya dan kreativiti. Salah satu yang paling popular adalah manga dan anime. Nama seperti Naruto, One Piece , atau Dragon Ball tidak asing lagi di telinga anda.

Tidak hanya popular untuk ditonton, anime sebenarnya juga tidak kurang diminati ketika dilantik sebagai permainan Android. Kali ini, Jaka akan mengulas sedikit daripada tujuh permainan anime Jepun terbaik di Android .

BACA JUGA
  • 7 Ilustrasi Keren Ketika Negara Diubah menjadi Watak Anime, No. 5 yang paling gila!
  • 7 Siri Anime ini Diilhamkan oleh Karakter Asli di Dunia Sebenar
  • Walaupun kurang dinilai, 10 Anime Ini Mempunyai Jalan Cerita Terbaik

7 Permainan Anime Jepun Android Terbaik yang Mesti Anda Miliki

Anda pengguna telefon pintar atau peranti Android yang mengaku sebagai pencinta siri anime atau pembaca setia pelbagai manga Jepun tidak boleh ketinggalan permainan menarik di Android. Agar tidak ketinggalan, berikut adalah tujuh permainan Android anime Jepun terbaik yang mesti anda miliki:

1. One Piece: Treasure Cruise

Anda yang masih mengikuti petualangan Mugiwara Pirates dengan Luffy, Nami, Sanji dan kru yang lain semestinya diharuskan memiliki permainan ini di telefon pintar Android anda. One Piece: Treasure Cruise menjemput anda untuk merasai keseronokan Luffy et al.

Selain itu, anda boleh membentuk kru dan menjalani pengembaraan di lautan seperti yang anda mahukan. Permainan yang dibuat oleh BANDAI NAMCO ini juga membolehkan anda memainkan watak-watak kegemaran semua watak dalam siri oleh Eiichiro Oda.

Permainan BANDAI NAMCO Entertainment Inc. MUAT TURUN

2. Naruto Ultimate Ninja Blazing

Walaupun sudah selesai dan kini memasuki kisah generasi berikutnya yang menekankan watak anak, Boruto, namun tidak dapat dinafikan bahawa Naruto adalah salah satu anime paling fenomenal yang pernah ada. Anda yang merupakan salah seorang peminat Hokage ke-7 juga diminta untuk mencuba Naruto Ultimate Ninja Blazing.

Permainan yang juga popular dengan nama Ultimate Ninja Blazing mengundang anda untuk membentuk satu pasukan yang terdiri daripada tiga ninja. Pasukan yang pada awalnya dibentuk untuk ujian Chuunin dan biasanya terus menjadi ninja elit akan menghadapi banyak musuh jahat.

BANDAI NAMCO Entertainment Inc. Arcade Games MUAT TURUN

3. Yu-Gi-Oh! Pautan Duel

Bercakap mengenai duel kad, pasti nama Yu-Gi adalah nama yang muncul di kepala anda, bukan? Yu-Gi-Oh! Duel Links juga termasuk dalam salah satu permainan anime Jepun terbaik yang mesti anda mainkan. Anda boleh berdebat dengan isi hati tuan lain dalam siri anime.

Gunakan kombinasi kad terbaik anda atau beberapa kad popular seperti Dark Magician, Blue Eyes White Dragon atau Change of Heart untuk mengalahkan gabungan kad lawan anda. Sehingga artikel ini dibuat, permainan buatan KONAMI ini telah dimainkan oleh lebih dari sepuluh juta pengguna Android. Berminat untuk menyertainya?

Permainan Kad KONAMI DOWNLOAD

4. Dragon Ball Z: Pertempuran Dokkan

Tidak sah jika anda belum menambahkan Dragon Ball ke senarai ini. Ya, Dragon Ball Z: Pertempuran Dokkan juga salah satu yang mesti anda mainkan. Anda dapat merasakan sensasi pertempuran yang lebih mendebarkan daripada sekadar menonton siri anime.

Anda boleh menggunakan watak Goku, Piccolo, Vegeta dan watak pahlawan lain untuk bertarung untuk mengalahkan musuh seperti Frieza dan musuh lain. Permainan ini, yang juga dirancang oleh BANDAI NAMCO, telah dimainkan oleh lebih dari sepuluh juta pengguna Android dan telah mendapat penilaian yang cukup tinggi.

BANDAI NAMCO Entertainment Inc. Arcade Games DOWNLOAD LIHAT ARTIKEL

5. Manga Clash - Warrior Arena

Manga Clash adalah permainan RPG bertema anime yang juga tidak kalah menariknya dengan permainan sebelumnya. Seperti filem-filem superhero yang kini menggabungkan banyak watak dalam satu filem, permainan yang satu ini juga menggabungkan banyak watak alias wira dari pelbagai anime popular untuk diadu dan anda gunakan dalam pertempuran. Menarik, bukan?

Muat turun: Manga Clash - Warrior Arena

6. BlazBlue: Revolusi Membangkit Semula

Anda yang mencari pertarungan dengan pertarungan fizikal yang sengit mesti mencuba BlazBlue: Revolution Reburning. Pelbagai watak alias watak dari anime yang boleh anda gunakan untuk melawan menjadikan permainan anime ini menjadi ketagihan untuk dimainkan.

Muat turun: BlazBlue: Revolusi Membangkit Semula

7. Wira Emblem Api

Permainan anime Jepun Jepun yang terakhir adalah Fire Emblem Heroes. Anda akan dijemput untuk menjadi seorang ksatria dengan memilih salah satu watak pahlawan yang ada. Misi anda cukup penting, iaitu berjuang untuk menyelamatkan dunia.

Muat turun: Wira Emblem Api

Itulah tujuh permainan Android terbaik berdasarkan anime Jepun. Adakah terdapat anime kegemaran anda yang dibuat sebagai salah satu permainan di atas? Atau adakah anda mempunyai cadangan permainan anime Jepun yang lain? Jangan ragu untuk mengatakannya di ruangan komen.

Baca juga artikel mengenai Permainan atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan