Emulator PS2 Ringan & Terbaik yang Disyorkan untuk Telefon Android & PC (Kemas kini 2020)

Adakah anda ingin menjadi nostalgia bermain permainan PS2? Ayuh, lihat senarai emulator PS2 paling ringan dan terbaik pada tahun 2019 untuk dimainkan di telefon Android dan PC / komputer riba (main tanpa ketinggalan!)

Adakah anda pernah bermain permainan konsol satu ini? Walaupun permainan Android dengan grafik HD banyak tersebar, tetapi anda pasti ingin bersikap nostalgia tentang bermain permainan PS2, bukan?

Mudah, sekarang anda boleh memanfaatkan beberapa cadangan emulator PS2 2020 ringan dan terbaik yang boleh anda mainkan sama ada pada telefon bimbit, PC, atau komputer riba Android, kumpulan.

Lalu apa cadangannya? Mari, lihat ulasan penuh di bawah, ya!

 • Muat turun Emulator PS2 Android 2020 Terbaik
  • Main Emulator PS2 untuk Android
  • Pro PPSS2 Emas
  • Emulator PS2 Android lain ...
 • Muat turun PS2 PC / Laptop Emulator Ringan 2020
 • Laman web yang disyorkan untuk memuat turun permainan PS2 ISO Terbaik (Kemas kini 2020)
 • Bonus: Koleksi Permainan PlayStation 2 Terbaik, versi JalanTikus (Wajib Bermain)
 • Video: Cadangan Permainan PlayStation 2 untuk Laptop 1GB RAM (Auto Semasa)
 • Sejarah Ringkas Konsol Permainan PlayStation 2 (PS2)

  PlayStation 2 (PS2) yang dirilis pada tahun 2000 boleh dikatakan pengganti PlayStation 1 atau PlayStation X oleh Sony Computer Entertainment.

  Konsol permainan terbaik di dunia bahkan telah menembusi penjualan sehingga 155 juta unit di seluruh dunia.

  Dengan PlayStation 2 terlaris, tentu jumlah permainan yang dimilikinya berbeza-beza. Terdapat sekurang-kurangnya lebih daripada 3,800 judul permainan yang tersedia untuk PS2.

  Sesetengah daripada mereka adalah agak popular di kalangan perkara-perkara lain, Grand Theft Auto: San Andreas , Guitar Hero , Resident Evil 4 , sehingga Final Fantasy X .

  Walaupun penggantinya, PlayStation 3, dirilis pada tahun 2006, PS2 terus dihasilkan sehingga tahun 2013 sebelum Sony akhirnya memutuskan untuk menghentikannya, geng tersebut.

  Muat turun Emulator PS2 Android 2020 Terbaik

  Pertama, Jaka akan membincangkan beberapa cadangan untuk emulator PS2 Android terbaik yang boleh dimuat turun dan dimainkan oleh kebanyakan anda secara percuma.

  Oh ya, jangan biarkan emulator yang salah dipilih! Kerana tidak semua emulator dapat menjalankan permainan PS2 ISO dengan lancar dan tanpa ketinggalan, geng.

  Terutama untuk menjalankan emulator, anda perlu memeriksa spesifikasi telefon bimbit Android anda terlebih dahulu. Lalu apa cadangannya?

  1. Main! Emulator PS2 untuk Android

  Emulator PlayStation 2 pertama yang disyorkan oleh Jaka dinamakan Play! Aplikasi ini tentunya merupakan jaminan bagi anda yang ingin mengenang kembali permainan PS2 yang legendaris dan kegemaran.

  Aplikasi emulator ini mempunyai kelebihan dalam antara muka pengguna yang ringkas dan mudah difahami.

  Main boleh membaca hampir semua permainan ISO PS2 secara automatik, anda tahu. Oh ya, dengan ukurannya yang agak kecil, emulator ini adalah kegemaran majoriti di kalangan pemain pada pengguna HP Android.

  PerincianMain Emulator PS2 untuk Android
  Pemaju InfinoxDev
  OS minimum Android 3.0 dan lebih tinggi
  Saiz 8.2MB

  Muat turun Main! Emulator PS2 untuk Android di sini:

  Aplikasi Hiburan Purei MUAT TURUN

  2. Pro PPSS2 Emas

  PPSS2 Golden Pro juga merupakan salah satu emulator PS2 Android paling ringan dan terbaik yang mesti anda cuba, geng.

  Diklaim dapat menjalankan 90 peratus permainan PS2, Pro PPSS2 Golden mempunyai kelebihan penggunaan yang mudah, kawalan yang selesa, dan kebebasan untuk menukar tema.

  Tidak seperti PCSX2 di PC, untuk menjalankan emulator PS2 di Android, anda tidak perlu lagi memasang Bios. Sangat mudah, bukan?

  PerincianPro PPSS2 Emas
  Pemaju Pasukan Emulator PS2
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 7.8MB
  Penilaian (Google Play) 4.2 / 5

  Muat turun aplikasi PPSS2 Golden Pro di sini:

  DOWNLOAD Aplikasi Emulator

  Emulator PS2 Android lain ...

  3. DamonPS2 Pro (Berbayar)

  Sekiranya anda ingin mencari yang terbaik dari yang terbaik, emulator DamonPS2 Pro boleh menjadi pilihan dengan pelbagai ciri premium yang dimilikinya .

  Malangnya untuk menikmatinya, anda perlu membayar Rp. 139,999, - , geng. Cukup mahal, tetapi untuk pengalaman terbaik harganya cukup berbaloi!

  Sebabnya, di sini anda boleh mendapatkan ciri seperti Bilinear Texture Filtering, Widescreen Games, dan HID Gamepad yang tidak semestinya terdapat pada emulator PS2 yang lain.

  Terdapat juga versi aplikasi ini secara percuma, tetapi ada banyak iklan yang mesti anda tonton sebelum dapat menggunakan aplikasi yang satu ini.

  PerincianDamonPS2 Pro
  Pemaju Studio Emulator DamonPS2
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 28MB
  Penilaian (Google Play) 3.7 / 5

  Muat turun aplikasi DamonPS2 Pro di sini:

  DamonPS2 Emulator Studio Emulator DOWNLOAD

  Muat turun PS2 PC / Laptop Emulator Ringan 2020

  Tidak puas bermain permainan PS2 di telefon Android kerana layarnya kecil? Tenang, anda juga boleh memuat turun emulator PS2 di PC atau komputer riba anda.

  Di sini banyak cadangan emulator PC PS2 boleh dicuba. Satu yang sangat disarankan oleh Jaka adalah jelas, iaitu PCSX2 .

  Lalu bagaimana memuat turun dan memainkannya? Ayuh, lihat langkah-langkah di bawah!

  Muat turun Aplikasi Sokongan Emulator PS2 di PC

  Selain memuat turun aplikasi PCSX2, anda juga harus menyediakan beberapa aplikasi terlebih dahulu, geng. Jaka telah memberikan pautan muat turun lengkap di bawah.

  Cara Memasang Emulator PS2 pada Laptop

  Sekiranya anda telah memuat turun semua aplikasi sokongan di atas, anda hanya perlu mengikuti langkah demi langkah untuk memasang emulator PS2 pada komputer riba seperti berikut.

  • Langkah 1: Buka PCSX2 yang dimuat turun dan kemudian selesaikan pemasangan seperti biasa.
  • Langkah 2: Dalam tetapan tetingkap ini, anda dapat mengkonfigurasi menu PAD ketika bermain dengan papan kekunci. Sekiranya menggunakan tongkat atau gamepad, langkau langkah ini.

  Cara Konfigurasi PC Bios Emulator PS2

  Setelah menyelesaikan pemasangan emulator PCSX2, langkah seterusnya adalah mengkonfigurasi Bios. Cara untuk mengikuti garis panduan seperti berikut.

  • Langkah 1: Ekstrak fail PCSX2 Bios dalam format .RAR dan letakkan di folder yang anda mahukan.

  • Langkah 2: Kemudian di tetingkap PCSX2, klik Browse pada menu Bios dan pergi ke folder tempat fail Bios anda disimpan. Muat semula senarai untuk memunculkan senarai dan pilih yang anda mahu gunakan.

  Cara Bermain Permainan di Emulator PS2, PCSX2

  Pasang PCSX2 dan Bios sudah? Sudah tentu anda akan bermain seterusnya! Cara bermain permainan PS2 dengan emulator PCSX2 juga cukup mudah, anda tahu.

  • Langkah 1: Pastikan anda telah memuat turun permainan PS2 ISO, seperti Digimon Rumble Arena 2 atau yang lain yang boleh anda dapatkan di sini: Muat turun Permainan PS2 ISO Percuma!

  • Langkah 2: Buka tetingkap PCSX2 kemudian pergi ke menu CDVD> Iso Selector dan cari permainan PS2 yang anda muat turun sebelumnya.

  • Langkah 3: Jika dimuat, kembali ke tetingkap PCSX2 dan pergi ke menu Sistem> Reboot CDVD (penuh) atau Reboot CDVD (cepat) . Maka permainan akan berjalan secara automatik.
  • Langkah 4: Ini adalah bagaimana emulator PCSX2 kelihatan semasa menjalankan permainan. Anda juga boleh menetapkan grafik, pengawal, dll di menu Config , geng.

  Laman web yang disyorkan untuk memuat turun permainan PS2 ISO Terbaik (Kemas kini 2020)

  Selain memberitahu pautan muat turun dan cara memainkannya, anda juga boleh mencari permainan PS2 ISO terbaik sepanjang masa dan kegemaran anda di laman web berikut, geng.

  1. CoolROM

  Pertama ada CoolROM (//coolrom.com.au/) yang mempunyai pangkalan data besar permainan PS2 yang boleh dimuat turun secara percuma.

  Laman muat turun ISO PS2 ini juga menyediakan permainan untuk konsol lain, seperti PlayStation 1, PlayStation Portable (PSP), Sega, Atari, dan lain-lain.

  Anda boleh menggunakan fail ISO yang anda muat turun dari laman web ini di emulator PS2, jadi anda boleh bermain terus di komputer riba anda.

  2. PortalRoms

  Kemudian ada juga laman web yang disebut PortalRoms (//www.portalroms.com/) yang sesuai untuk anda yang lebih suka memuat turun ISO melalui Torrent.

  Berikut juga banyak jenis permainan yang boleh dimuat turun, walaupun untuk konsol terbaru seperti PlayStation Vita dan Nintendo 3DS juga, geng.

  Sekiranya anda masih belum biasa memuat turun format Torrent , anda boleh membaca panduannya di sini: Cara Mudah untuk Memuat turun Fail Torrent di PC dan Android .

  3. RomsMania

  Laman web terakhir yang disyorkan oleh Jaka ialah RomsMania (//romsmania.cc/), walaupun koleksi permainannya tidak sebanyak dua laman web di atas.

  Walau bagaimanapun, di sini anda masih boleh menemui beberapa permainan popular, seperti Dragon Ball Z - Budokai Tenkaichi 3 dan lain-lain.

  Oh ya, setelah menggunakan RomsMania, Jaka merasakan laman web ini adalah yang terpantas dalam memuat turun fail. Menarik, bukan?

  Nah, untuk tinjauan yang lebih lengkap mengenai cara memuat turun permainan PS2 ISO dari setiap laman web di atas, anda boleh membaca lebih lanjut dalam artikel di bawah!

  LIHAT ARTIKEL

  Bonus: Koleksi Permainan PlayStation 2 Terbaik, versi JalanTikus (Wajib Bermain)

  Momen untuk bermain PS2 sungguh menyeronokkan, bermula dari meniup CD sebelum bermain, menunggu skrin memuat yang berbunyi "PlayStation 2", dan lain-lain.

  Nasib baik, sekarang ada emulator PS2 Android yang boleh anda gunakan dan boleh bermain permainan PS2 di mana sahaja.

  Lagi dan terlepas untuk bermain permainan lagi di PlayStation 2? Sebelum memulakan, Jaka juga mempunyai senarai cadangan untuk permainan JalanTikus versi PS2 terbaik . Ada apa-apa?

  1. Grand Theft Auto: San Andreas

  Siapa yang tidak tahu mengenai permainan fenomenal ini? Grand Theft Auto: San Andreas adalah permainan paling popular yang pernah ada di konsol PlayStation 2.

  Dalam permainan ini, pemain akan bertindak sebagai Carl 'CJ' Johnson yang pulang dari Liberty City ke Los Santos kerana dia mendengar berita tentang kematian ibunya.

  Sama seperti siri lain, permainan ini terdiri daripada pelbagai elemen seperti penembak orang ketiga dan dunia terbuka.

  Anda juga boleh melakukan pelbagai aktiviti seperti modifikasi kereta untuk memperibadikan watak.

  PerincianGrand Theft Auto: San Andreas
  Genre Permainan aksi-petualangan / Kotak Pasir
  Negara asal Amerika Syarikat
  Tarikh Tayangan 25 Oktober 2004
  Penerbit Permainan Rockstar
  Penarafan M untuk Darah dan Kelenjar Matang, Keganasan Intensif, Bahasa Kuat, Kandungan Seksual yang Kuat, Penggunaan Dadah

  2. Wira Gitar

  Adakah anda tahu permainan apa yang paling menyumbang kepada kerosakan tongkat PS yang anda gunakan? Salah satunya ialah Guitar Hero yang memerlukan ketepatan dan kepantasan tangan,

  Lagu-lagu popular seperti Smoke on the Water , Ironman , Fat Lip , hingga I Love Rock an Roll membuat kita tampil sebagai gitaris profesional.

  Anda juga boleh menggunakan alat kawalan gitar dalam bentuk gitar untuk lebih menghargai permainan yang satu ini.

  PerincianWira Gitar
  Genre Muzik
  Negara asal Amerika Syarikat
  Tarikh Tayangan 1 November 2005
  Penerbit Pengaktifan
  Penarafan T untuk Remaja

  3. Naruto: Ninja Ultimate 3

  Siapa yang tidak suka anime ini? Naruto yang memasuki barisan anime terbaik sepanjang masa pastinya mempunyai banyak tajuk permainan.

  Sebelum permainan Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4, salah satu permainan Naruto terbaik untuk PS2 adalah Naruto: Ultimate Ninja 3 .

  Memang, watak Naruto yang terdapat dalam permainan ini masih ada di era sebelum Shippuden, jadi pilihannya tidak terlalu banyak dan lengkap.

  Namun, pada era ini, permainan ini menjadi salah satu permainan pertempuran prima donna, geng!

  PerincianNaruto: Ninja Ultimate 3
  Genre Permainan pertarungan
  Negara asal Jepun
  Tarikh Tayangan 22 Disember 2005
  Penerbit Namco Bandai
  Penarafan T untuk Remaja

  4. Resident Evil 4

  Anda pasti tahu permainan Resident Evil 4 , bukan? Permainan ini akan membuat anda memburu zombie dengan menggunakan penembak orang ketiga.

  Dalam permainan ini, anda akan melakonkan watak bernama Leon F. Kennedy yang baru sahaja menyelesaikan misi berurusan dengan zombi di Racoon City.

  Untuk kehebatannya, pemerintah Amerika Syarikat menghantar Leon untuk pergi ke Sepanyol dengan misi rahsia.

  Misi adalah untuk menyelamatkan anak perempuan presiden Ashley Graham yang diculik oleh organisasi kultus misteri.

  PerincianResident Evil 4
  Genre Survival Horror, penembak orang ketiga
  Negara asal Jepun
  Tarikh Tayangan 11 Januari 2005
  Penerbit Capcom
  Penarafan M untuk Matang: Darah dan Gore, Keganasan Intensif, Bahasa

  5. Fantasi Akhir X

  Jangan mengaku sebagai pemain sejati sekiranya anda tidak pernah bermain Final Fantasy. Di antara banyak siri yang ada, salah satu Final Fantasy X terbaik .

  Terletak di dunia fantasi bernama Spira , anda akan memainkan peranan sebagai Tidus . Anda akan bertualang untuk mengalahkan musuh-musuhnya yang ingin memusnahkan ekosistem dunia.

  Sebagai genre permainan peranan, anda akan dilayan dengan permainan yang akan membuat anda ketagihan bermain sehingga anda melupakan masa.

  PerincianFantasi Akhir X
  Genre Permainan video bermain peranan
  Negara asal Amerika Syarikat
  Tarikh Tayangan 18 Disember 2001
  Penerbit Petak
  Penarafan T untuk Remaja, Darah, Keganasan

  Sebagai tambahan kepada senarai permainan di atas, jika anda ingin mengetahui senarai permainan PS2 terbaik lain, anda boleh membaca lebih lanjut dengan segera di artikel berikut!

  LIHAT ARTIKEL

  Video: Cadangan Permainan PlayStation 2 untuk Laptop 1GB RAM (Auto Semasa)

  Nah, itulah cadangan emulator PS2 terbaik dan paling ringan untuk dimainkan pada telefon Android atau PC dan komputer riba, geng.

  Adakah anda bersedia mengenang permainan PlayStation 2 kegemaran anda? Lalu permainan apa yang anda mahu mainkan?

  Ayuh, kongsi dan beritahu Jaka di ruangan komen di bawah!

  Baca juga artikel mengenai Emulator atau artikel menarik lain dari Fanandi Prima Ratriansyah

  Artikel Berkaitan