Cara Mudah untuk Menyekat Iklan SMS Mengganggu di Android

melalui artikel ini kami akan memberi anda petua untuk menyekat mesej SMS yang mengganggu dengan mudah dan tentunya percuma

Adakah jika setiap telefon bimbit yang anda simpan di dalam poket seluar atau yang dipegang ternyata ada pemberitahuan, dan ternyata pemberitahuan itu berasal dari promosi SMS untuk produk atau restoran? Satu atau dua teks masih dapat difahami, tetapi jika diulang, boleh menyebabkan tekanan darah tinggi. Melihat masalah yang dialami oleh banyak orang, melalui artikel ini kami akan memberi anda petua untuk menyekat mesej SMS yang mengganggu dengan mudah dan tentunya percuma.

BACA JUGA
  • Mana Yang Betul, Gunakan 0 Atau +62 Pada Nombor Telefon?
  • Cara Membuat SMS Palsu dan Panggilan Masuk di Android
  • LOL! Berikut adalah 15 gambar mesej penipuan paling lucu dan paling kreatif

Sedia? Berikut adalah langkah-langkah untuk menyekat iklan SMS yang mengganggu di telefon pintar anda.

Langkah untuk Menyekat Iklan SMS (Spam) yang menjengkelkan di Android

  • Pertama, anda memerlukan aplikasi khas yang disebut CleanMessaging: Block SMS Spam . Aplikasi ini pada asalnya adalah pekerjaan rumah tangga yang dikembangkan oleh MSUN. Muat turun dan pasang aplikasi CleanMessaging melalui butang muat turun di bawah.
Produktiviti Aplikasi MSUN DOWNLOAD

Pautan Muat turun CleanMessaging

  • CleanMessaging adalah aplikasi penggantian Inbox Android lalai yang lebih hebat kerana mempunyai folder khas untuk menampung iklan SMS. Sekiranya demikian, buka aplikasi CleanMessaging dan anda akan disajikan dengan paparan ringkas aplikasi SMS Inbox secara umum. Di dalamnya, anda hanya perlu menekan lama SMS yang dianggap sebagai SMS iklan yang menjengkelkan. Muncul pop timbul dan pilih ini Ini butang spam .
  • CleanMessaging secara automatik akan meletakkan semua iklan sampah dalam folder berasingan yang disebut Spam. Jika anda lihat, ada banyak iklan SMS bertengger di sana. Jika di masa depan ada iklan SMS yang masuk ke Android Anda, aplikasi ini akan memindahkan pesan ke folder Spam secara automatik dan anda tidak akan mendapat pemberitahuan.

  • Sebagai tambahan kepada ciri-ciri hebat ini, CleanMessaging juga dilengkapi dengan pilihan untuk menukar skema warna aplikasi. Anda hanya perlu pergi ke Tetapan , dan pilih skema Warna . Di dalamnya terdapat berbagai pilihan warna yang sesuai dengan keperibadian anda.

  • Sebelum iklan atau nombor yang tidak diingini mengirim mesej ke telefon bimbit anda, anda juga dapat menyekatnya dari awal melalui menu Anti Spam . Menu berada dalam pilihan Tetapan> Anti Spam> Daftar Spam . Di dalamnya terdapat ruangan khas untuk memasukkan nombor yang tidak diingini.

Bagaimana untuk Sekarang seronok memiliki aplikasi yang dapat menyekat semua teks iklan yang mengganggu secara automatik. Semua yang anda dapat secara percuma dan tentunya ringan untuk dipasang pada pelbagai jenis HP dan Android. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan