Tidak Perlu Kursus! Aplikasi Papan Kekunci Ini Boleh Membuat Anda Mahir dalam Bahasa Inggeris

Aplikasi papan kekunci bernama Grammarly Keyboard telah diluncurkan secara rasmi di Google Play Store. Aplikasi ini dapat membantu anda pengguna Android untuk menjadi pandai berbahasa Inggeris.

Pelbagai aplikasi papan kekunci memang tersedia untuk pengguna Android anda. Begitu banyak, kadang-kadang pengguna Android sering dibuat pusing memilih papan kekunci mana yang akan digunakan. Bagi anda yang keliru, Jaka pernah memberi anda ulasan mengenai aplikasi papan kekunci terbaik pada tahun 2017.

Bercakap mengenai aplikasi papan kekunci, Jaka tidak lagi membincangkan aplikasi papan kekunci terbaik. Kali ini, Jaka akan mengkaji salah satu aplikasi papan kekunci di Android yang pastinya sangat berguna untuk anda. Kenapa? Kerana aplikasi papan kekunci yang satu ini dapat menjadikan anda pandai berbahasa Inggeris .

BACA JUGA
  • Bukan QWERTY, Ini adalah 10 Papan Kekunci Paling Pelik di Dunia!
  • 15 Aplikasi Papan Kekunci Keren untuk Android, Sembang Menjadi Lebih Menarik!
  • Cara menghantar mesej WhatsApp tanpa menyentuh papan kekunci

Aplikasi Papan Kekunci Ini Boleh Membuat Anda Mahir dalam Bahasa Inggeris

Ya. Aplikasi yang dinamakan Grammarly Keyboard sangat berguna untuk anda yang ingin meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris anda. Kita pasti tahu betapa pentingnya bahasa Inggeris terutamanya di era moden dengan semua kemajuan teknologi semasa. Lalu bagaimana aplikasi ini membantu kita menjadi mahir berbahasa Inggeris? Ikuti langkah di bawah:

  • Pasang aplikasi Papan Kekunci Grammarly. Aplikasi ini boleh didapati dan dipasang secara percuma atau percuma di Google Play Store.
Aplikasi Produktiviti Grammarly, Inc. MUAT TURUN
  • Setelah dipasang, buka aplikasi Grammarly Keyboard dan kemudian log masuk menggunakan salah satu pilihan akaun yang ada (Google, Facebook atau e-mel).
  • Setelah mempunyai akaun, pergi ke menu Tetapan pada Android anda> Pilih menu Papan Kekunci & kaedah input > Aktifkan Tatabahasa; Juga, ganti papan kekunci utama anda dengan Grammarly.
  • Papan kekunci boleh dicuba! Tidak perlu risau, setiap perkataan atau tatabahasa yang salah dalam bahasa Inggeris akan diperbetulkan dengan segera. Contohnya seperti dalam gambar di bawah.

Itu sedikit ulasan Jaka mengenai aplikasi Grammarly Keyboard. Dengan menggunakan aplikasi ini sebagai papan kekunci utama, anda tidak akan lagi mengalami salah faham sehingga memalukan peristiwa yang mungkin hanya berlaku kerana kesalahan ketik atau kesalahan tatabahasa bahasa Inggeris anda. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan