Aplikasi Penyuntingan Foto Android Terbaik 25+ 2016

Telefon pintar yang bercakap tidak lepas dari nama mengambil gambar. Untuk itu, anda juga perlu mempunyai aplikasi pihak ketiga, untuk menghiasi foto anda. Baca artikel ini untuk rujukan anda.

Sekiranya anda mempunyai telefon pintar Android, sudah tentu kamera adalah faktor utama anda yang cukup penting. Tidak sedikit pengguna yang membeli telefon pintar kerana kualiti kamera yang berkemampuan. Dengan ini, dapat disimpulkan bahawa pengeluar telefon pintar berasaskan Android bersaing untuk melakukan inovasi untuk membuat telefon kamera terbaik.

Sebaliknya, pembangun aplikasi Android pihak ketiga juga tidak mahu mengalah. Pembangun juga berinovasi untuk membuat pelbagai aplikasi yang dikhaskan untuk telefon pintar berasaskan Android untuk menjadikan foto anda lebih cantik, menarik dan unik.

BACA JUGA
  • Cara Mengedit Foto Wajah Anda Menggunakan Badan Artis di Android
  • Kaedah Berkesan untuk Meningkatkan Resolusi Foto Tanpa Kerosakan, 100% Berfungsi!
  • Cara Mudah Membuat Foto 3D Tanpa Photoshop

25+ Aplikasi Penyuntingan Foto Android Terbaik Mei 2016

Pelbagai aplikasi penyuntingan foto terbaik yang terdapat di Google Play Store. Sudah tentu, anda boleh menemui banyak aplikasi Android untuk penyuntingan foto. Aplikasi ini dapat menjadikan foto anda kelihatan lebih sempurna, tanpa perlu bersusah payah mengeditnya semula di PC atau komputer riba.

1. Instagram

Aplikasi ini lebih dikenali sebagai salah satu media sosial untuk berkongsi foto dan video, yang banyak digunakan di seluruh dunia. Namun, aplikasi ini juga dapat digunakan sebagai alat penyunting foto terbaik. Kerana, Instagram sendiri mempunyai pelbagai penapis dan ciri menarik.

MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan Instagram

2. Pixlr Express

Aplikasi penyuntingan foto terbaik seterusnya ialah Pixlr Express . Aplikasi ini dibangunkan oleh pembangun Autodesk. Mengapa aplikasi ini termasuk dalam senarai penyuntingan foto terbaik? Kerana, aplikasi ini sangat mudah digunakan. Kemudian, terlalu banyak ciri dan juga canggih. Hasil edit foto anda pasti kelihatan lebih cantik.

Aplikasi Video & Audio Autodesk Inc. MUAT TURUN

3. Camera360 Ultimate

Sebagai pengguna Android, pasti anda tahu aplikasi penyuntingan foto terbaik adalah Camera360 Ultimate . Pada dasarnya, aplikasi ini adalah aplikasi kamera dengan pelbagai filter yang disajikan. Anda boleh menjadikan wajah anda yang agak biasa-biasa saja menjadi lebih tampan. Aplikasi ini juga dapat digunakan untuk mengedit foto dengan menambahkan efek dan filter. Di samping itu, terdapat banyak lagi ciri menarik yang patut anda cuba.

PINGUO Inc. DOWNLOAD Inc. Aplikasi Foto & Pengimejan

4. PicsArt - Studio Foto

Satu lagi aplikasi penyuntingan foto yang sangat baik di dunia ialah PicsArt - Photo Studio . Di sini, anda boleh membuat kolaj, menarik secara langsung pada foto yang anda edit, atau juga dapat menambahkan pelbagai kesan dan penapis dengan pilihan yang sangat besar. Jadi, sudah bersedia untuk mencubanya?

PicsArt MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

5. Adobe Photoshop Express

Sekiranya anda mendengar perkara seperti mengedit gambar atau gambar, pasti anda akan segera memikirkan Photoshop. Adobe Photoshop sangat popular di kalangan penyunting foto. Anda tidak perlu ragu lagi untuk mencuba kemampuan Adobe Photoshop Express sebagai aplikasi Android terbaik untuk penyuntingan foto. Walaupun ini dibuat untuk versi mudah alih, tetapi tidak kalah canggih seperti pada versi PC.

Adobe Systems Inc. MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

6. Adobe Photoshop Lightroom

Adakah anda suka fotografi? Sudah tentu tidak asing lagi dengan perisian yang disebut Adobe Photoshop Lightroom . Perisian ini jauh lebih mudah digunakan. Sebenarnya, perisian ini dapat menyesuaikan warna, nada, dan komposisi gambar untuk menjadikannya lebih cantik dengan cara yang pantas dan praktikal. Untuk versi mudah alih, anda juga dapat menggunakan Adobe Photoshop Lightroom pada peranti Android. Jadi, semoga berjaya.

Funkata Foto & Pengimejan Aplikasi Pte. Ltd. MUAT TURUN

7. Cymera - Penyunting Kamera & Foto

Adakah anda pernah mendengar aplikasi Cymera - Camera & Photo Editor sebelum ini? Sekiranya anda belum pernah, itu bermakna anda geeky hehehe. Yup, aplikasi ini adalah aplikasi penyuntingan foto yang juga popular di Android. Apa yang membezakan aplikasi ini dengan yang lain, anda boleh menambahkan kesan, penapis, dan pelekat lucu pada foto anda. Ini sangat sesuai untuk anda yang suka mengambil gambar selfie dan suka bermain gila dengan rakan-rakan.

Aplikasi Komunikasi Foto & Pengimejan SK DOWNLOAD

8. Adunan Adobe Photoshop

Selain melepaskan versi mudah alih untuk Adobe Photoshop Express dan Adobe Photoshop Lightroom berdasarkan Android, Adobe juga mengembangkan aplikasi penyuntingan foto terbaik lainnya. Dipanggil Adobe Photoshop Mix . Ciri-ciri yang disajikan juga sangat lengkap. Juga, menggunakannya adalah lelaki yang lebih mudah, bagi anda yang tidak suka penyuntingan gambar yang rumit.

Adobe Systems Inc. MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

9. Cam VSCO

Pernahkah anda melihat hashtag #VSCOCam? Ya, hashtag ini sering digunakan oleh pengguna media sosial untuk berkongsi foto mereka dan juga mendapat banyak respons positif. VSCO Cam sendiri juga merupakan salah satu aplikasi penyuntingan foto berasaskan Android yang popular. Banyak penapis kecil disajikan, yang dapat digunakan oleh anda ketika mengedit foto. Hasilnya, tentunya akan kelihatan lebih menawan.

VSCO DOWNLOAD Aplikasi Foto & Pengimejan

10. Snapseed

Selalunya anda mengambil gambar pelbagai tempat dan objek, maka hasilnya tidak sesuai dengan jangkaan anda. Tenanglah, dengan adanya aplikasi Snapseed , anda dapat mengedit seperti penyunting foto profesional dengan ketersediaan pelbagai fitur dan penapis unik. Aplikasi yang satu ini akan menjadikan gambar anda lebih meriah dan dramatik. Hebat!

Google LLC MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

11. BeautyPlus - Kamera Ajaib

Siapa wanita yang tidak mahu kelihatan cantik selalu? Nampaknya, wanita seperti itu hampir tidak ada. Begitu juga lelaki. Mereka juga mahu dilihat sentiasa tampan walaupun foto itu sedang digemari rakan-rakan. Sekarang, untuk menjadikan foto lebih cantik dan tampan, anda tidak perlu bersusah payah memasang terlalu banyak aplikasi pada peranti Android anda. Cukup pasang BeautyPlus - Magical Camera , sudah pasti anda akan berasa lebih yakin daripada sebelumnya.

DOWNLOAD Aplikasi Rangkaian Komsem Video & Audio

12. PicSay - Penyunting Foto

Aplikasi, yang disebut PicSay - Photo Editor , adalah salah satu aplikasi penyuntingan foto terbaik dengan ukuran fail yang tidak membebani RAM atau memori dalaman. Aplikasi ini sangat ringan untuk digunakan. Bercakap mengenai ciri, penyampaian ciri adalah mudah. Walau bagaimanapun, dengan ciri seperti itu, anda boleh mula melukis dengan segera, memperbaiki warna, dan menambahkan tulisan dengan cepat dan praktikal.

Shinycore DOWNLOAD Aplikasi Foto & Pengimejan

13. B612 - Selfie dengan hati

LINE, adalah salah satu aplikasi sembang dan media sosial yang paling popular. Nampaknya, LINE juga sedang mengembangkan pelbagai aplikasi untuk meningkatkan kegembiraan, salah satunya adalah B612 - Selfie dengan hati . Aplikasi penyuntingan foto untuk telefon pintar Android ini sudah mempunyai nama yang cukup popular dan juga diminati oleh pengguna telefon pintar di seluruh dunia. Anda boleh menggunakan pelbagai kesan sejuk dan penapis unik yang dapat menjadikan gambar anda kelihatan lebih menarik.

DOWNLOAD Aplikasi Penyemak Imbas LINE Corporation

14. Penyunting Foto oleh Aviary

Aplikasi penyuntingan foto terbaik lain hadir dengan nama Photo Editor oleh Aviary . Dengan aplikasi ini, anda dibenarkan menjadikan gambar anda tampan, menggunakan penapis, kesan dan bingkai yang menarik. Sebenarnya, untuk melicinkan wajah anda atau membuat gambar lebih halus, terdapat ciri-ciri yang dapat digunakan hanya dengan satu klik.

Aviary Photo & Imaging Apps, Inc. MUAT TURUN

15. PicMix untuk Android

Hanya mendengar dan melihat namanya, kita pasti tahu bahawa dalam aplikasi penyuntingan foto ini, terdapat banyak ciri canggih. Tetapi, pasti anda tidak akan menyangka, jika PicMix untuk Android adalah aplikasi buatan tempatan. Yup, aplikasi ini dibuat oleh Inovidea Magna Global, yang terletak di ibu kota Indonesia, Jakarta. Aplikasi ini pernah menjadi aplikasi tempatan yang paling popular di Google Play Store. Mari terus menyokong ciptaan anak bangsa ya kawan-kawan.

Blacx Knights MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

16. Perfect365: Rias Wajah Terbaik

Aplikasi yang satu ini, anda boleh gunakan untuk menjadikan gambar selfie anda lebih menakjubkan. Perfect365: Rias Wajah Terbaik juga membolehkan anda menambahkan pelbagai jenis alat solek, jadi anda boleh menggilap wajah anda untuk menjadikannya foto kegemaran anda. Selain itu, anda juga dapat membuat perubahan kecil pada bentuk wajah, seperti membesarkan mata atau mengasah hidung seperti pembedahan plastik, hehehe.

ArcSoft Video & Audio Apps, Inc. DOWNLOAD

17. Makmal Pho.to

Jika anda ingin menukar foto anda kepada sesuatu yang baru dan berbeza daripada sebelum ini, tidak teragak-agak untuk menggunakan terbaik photo editing aplikasi Android, Pho.to Lab . Dengan ciri-ciri yang sangat unik dan antara muka paparan yang menarik, sangat mudah digunakan untuk anda yang gemar berseru.

Aplikasi Foto & Pengimejan VicMan LLC DOWNLOAD

18. FotoRus - Penyunting Foto Pro

Aplikasi penyuntingan foto terbaik seterusnya adalah FotoRus - Photo Editor Pro . Dengan menggunakan aplikasi ini, anda dapat mengedit foto anda agar kelihatan mewah dan elegan. Banyak ciri menarik dan kreatif, yang mesti anda cuba kemukakan di sini. Anda boleh menggunakan kesan solek yang boleh mengubah wajah kusam anda untuk kelihatan luar biasa, hehehe.

Foto & Pengimejan Foto Aplikasi, Inc. MUAT TURUN

19. PicLab - Penyunting Foto

Apabila anda bosan dengan aplikasi penyuntingan foto yang sama, anda boleh menggunakan PicLab - Photo Editor anda , yang tentunya boleh dimuat turun secara percuma. Melalui aplikasi ini, anda dapat menambahkan teks ke berbagai koleksi font yang tersedia, dan anda juga dapat menambahkan pelekat mengikut keinginan anda. Jangan hanya ingin tahu, cubalah betul-betul.

Aplikasi Foto & Pengimejan Roberto Nickson DOWNLOAD

20. Persegi InstaPic

Aplikasi Square InstaPic, adalah alat penyuntingan foto yang canggih dan sangat mudah dari segi penggunaannya. Anda boleh membuat foto dengan kualiti terbaik dan membentuknya dalam koleksi bingkai, pelekat, teks, dan latar belakang yang tersedia. Hasilnya, cubalah sendiri supaya anda tidak ingin tahu, kawan-kawan.

Aplikasi Foto & Pengimejan Studio 8 DOWNLOAD

21. Gambar Cermin

Adakah anda suka selfie? Mari kita mengakuinya. Kini, dengan aplikasi Mirror Image Android , gambar selfie anda akan kelihatan lebih cantik dan menawan. Kemudian, anda akan dapat membuat kesan cermin pada setiap gambar diri anda. Bukan hanya kiri-kanan, anda juga boleh mengubahnya ke atas dan ke bawah. Di samping itu, kesan lain juga menarik, terutamanya kolaj foto yang disajikan dengan pelbagai model bingkai yang unik. Anda mesti mencuba!

Aplikasi Foto & Pengimejan Lyrebird Studio MUAT TURUN

22. MomentCam

Adakah anda masih ingat mengenai aplikasi MomentCam ? Aplikasi ini sangat popular sejak sekian lama. Kerana, dengan keunikannya yang tersendiri, MomentCam dapat mengubah gambar anda menjadi gambar lakaran karikatur yang comel dan comel. Akhirnya, banyak orang menggunakan aplikasi penyuntingan foto ini untuk pelbagai gambar profil di media sosial dan aplikasi pesanan lain.

Eureka Studios Aplikasi Video & Audio DOWNLOAD

23. Zombify - Jadilah Zombie

Sekiranya anda ingin mengedit foto anda agar kelihatan lebih elegan, menawan, menawan, tampan, atau cantik, anda tidak boleh menggunakan aplikasi Zombify - Be a Zombie . Kerana, aplikasi ini akan mengedit hasil foto selfie anda akan kelihatan sangat menakutkan, sama seperti Zombi dalam filem. Aplikasi penyuntingan foto ini sangat sesuai untuk anda yang ingin menghantar gambar pelik kepada rakan anda, hehehe.

Apptly LLC Foto & Pengimejan Aplikasi MUAT TURUN

24. Warp Foto

Ya, mungkin aplikasi untuk mengedit foto sudah lama diketahui. Walau bagaimanapun, aplikasi ini berjaya menghiburkan dan bertindak lucu. Selepas mengedit dengan aplikasi ini, anda akan ketawa terbahak-bahak kerana wajah anda menjadi lebih asing dan juga unik seperti makhluk asing, hahaha.

HIBURAN TONUZABA DOWNLOAD Aplikasi Foto & Pengimejan

25. Kamera Otaku

Adakah anda salah seorang yang mengagumi budaya Jepun? Sekiranya demikian, anda wajib sekali mengedit foto anda menggunakan aplikasi ini. Otaku Camera dapat mengubah foto anda untuk mempunyai watak yang unik dan menarik. Sudah tentu dengan pelbagai ciri Otaku.

Aplikasi Foto & Pengimejan Tokyo Otaku Mode Inc. MUAT TURUN

26. Penyunting Foto Hijab Montage

Sekiranya anda ingin mengenakan jilbab dan masih bingung mengenai model mana yang sesuai untuk anda, anda boleh menggunakan aplikasi bernama Hijab Montage Photo Editor . Di sini, terdapat pelbagai model tudung, yang anda boleh mencuba satu persatu. Oleh itu, apabila tiba masanya untuk anda mula memakai jilbab, anda tidak akan keliru lagi mengenai gaya apa yang ingin anda gunakan. Menarik ya?

Aplikasi Foto & Pengimejan Insa Softtech Studio MUAT TURUN

Ya, itulah pelbagai aplikasi penyuntingan foto terbaik untuk peranti Android hari ini. Anda boleh memilih satu, atau mencuba semuanya supaya anda tidak ingin tahu. Sekiranya anda mempunyai cadangan aplikasi penyuntingan foto berbasis Android yang lain, jangan malu untuk menulis pendapat anda di komen di bawah.

Artikel Berkaitan